reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas kaszki weszly bezproblemowo!!! Podaje z Bobovity,smakowe,najbardziej lubimy bananowe(obie).Kolka tez byla ale po 3cim miesiacu na szczescie ustapila.Strasznie sie moje malenstwo meczylo,bywalo ze przez 8h plakala bez przerwy i nic kompletnie nie pomagalo! Dopiero lekarka polecila mi Viburcol i pomoglo.Teraz czasem jeszcze sie jakis babel zrobi ale widze ze mala juz sie tak nie meczy.
Teraz spi juz 4h,nawet nie wiedzialam ze moje dziecko potrafi tak dlugo spac w dzien.Nudze sie!!!
Napiszcie dziewczyny czy wasze maluchy smieja sie juz w glos?

reklama
mamaali Karol sie smieje od okolo 3 tyg ale zaraz dostaje czkawki bo polyka powietrze:-D:-D:-D u niego juz jest drugi rodzaj glosnego smiechu ale obydwa powoduja ze sama nie moge przerstac sie smiac:tak:
jejku u nas nie ma takiego ryku w nocy zebym tylko nie zapeszyla:szok:moje dziecko jeszcze glosno w nocy nie plakalo chyba nigdy:sorry2:

Karolki ja do tej pory nie wiedziałam co to jest płacz, kolka (była tylko 3 razy i koniec), i nieprzespane noce! ale od tygodnia mamy to wszystko w nadmiarze (poza kolką). Jestem załamana bo nie iwem co to jest i jak moge pomóc mojemu maluszkowi :wściekła/y: w poniedziałek idziemy na szczepienie to spytam pediatry co to może być?

Kira dziękuje za powitanie w klubie ale wolałabym być w klubie wesołego maluszka :tak:
Mamaail my też dajemy kaszke ryżową bobovita na noc :tak: o smaku bananowym :-D bardzo smakuje naszemu małemu a zwłaszcza ta z serii "smaczny sen"

A tak wogóle to na stronie nautrica zarejestrowałam sie i poprosiłam o poradnik! dzisiaj przyszedł i jest rewelacyjny! to normalna książeczka w której jest opisane miesiac po miesiącu co podawać dziecku w jakich ilościach i wogóle mnóstwo porad! jestem super mile zaskoczona :tak: naprawde polecam bo ciągle dostajemy mnóstwo próbek :-)

oj to i ja sie zaraz zarejstruje.
Napiszcie dziewczyny jak wkleic fotke w podpisie,za cholerke mi nie wychodzi...
Karolki moja Ala zasmiala sie w glos tylko kilka razy,bardzo duzo sie smieje ale raczej bezglosnie,oczywiscie wylatuja z buzki rozne okrzyki zachwytu ale nie jest to raczej smiech w glos.Kurka,mam sie martwic?
Raabit dajecie na noc? Jak dlugo Macius spi po kaszce, duzo zjada? Ala zjada 140-160 i pewnie jeszcze by wcinala ale wiecej nie daje i tak dobrze wyglada.
Ide kapac moja core,poczytam bajeczke i jak szybko zasnie to do Was wroce

Mamaali piszesz że córcia dobrze wyglada musisz pochwalić sie jakimis fotkami:tak:Kolejna ksieżniczka na forum:-DZeby wkleic fotke pod nickiem wybierz ustawienia potem edytuj avatar a potem przegladaj swoje zdjecia i zapisz zmiany

My dzis bylismy na usg bioderek wszystko jest ok i juz kontroli nie trzeba powtarzac ufff...Na pierwszym usg płakał a teraz sie śmiał nawet jak leżał na boczku miedzy tymi rulonikami:-pLekarka powiedziała jak nosić (brzuszek przy brzuszku) żeby nie kupować chodzika w najblizszym czasie i jak zacznie sam siedzieć to nie ma mieć nóżek wyprostowanych tylko zawsze po turecku...

Własnie Mamaali-foteczki dawaj:tak:musisz w ustawieniach-edytuj podpis-ale Tobie chodzi o suwaczek czy avatar?
Natalka to super ze z Piotrusiem ok:tak:a co do chodzikow to nie mam zamiaru wogole kupowac-uwazam ze sa zbedne a wrecz szkodza-ale to tylko moja opinia:-p
a jak to brzuszek przy brzuszku-rozumiem ze przodem do siebie ale jk nozki?i czemu tak?

No moje maleństwo zasnęło o 19.30 i mam nadzieje, ze szybko sie nie obudzi :tak: zjadł ładnie kaszke bananową smaczny sen i śpi :tak:

Mamaali tak my dajemy kaszke bananową na noc żeby sobie spokojnie spał ale ostatnio to nie skutkuje :-( potrafi zjeść 150ml czyli jak na taką gęstą papke to sporo :-D a zwykle po takiej kaszce przesypiał całą noc od godz.20 do godz.6 rano :-) mam nadzieje, ze jeszcze wrócą te czasy :-) i to niedługo! :happy2:
Kira jak tam sytuacja na froncie?:confused:

reklama
Kira ona mi tak tłumaczyła że brzuszek przy brzuszku żeby nóżki były takie rozkraczone( a dlatego tak żeby nie było żadnych wad bo jak pokazywała na monitorze przy usg taka mała kropeczke i mówiła że to kość wokoło jest sama chrząstka to bedzie dopiero kostniec i żeby było ok trzeba prawidłowo postepować):-D ...bardzo miła babeczka z tej doktor wszytko pokazywała na monitorze tłumaczyła nawet miała lalki żeby pokazywac pozycje prawidłowe..:-)i oczywiście kłaść na brzuszek :-Da przed gabinetem były zdjecia maluchów zrobione w stylu zła pozycja i poprawna pozycja może gdzies w internecie tez takie fotki sa nie wiem...

Do góry