reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Laura - u nas sliniaki i pielucha a i tak wszystko brudne a od marchewki nie chce zejsc:-( Ja tez chcialam chodzic na basen, ale boje sie troche zimy i zastanawiam sie czy nie zaczekac do wiosny. A dowiadywalas sie ile stopni ma u Was woda. Bo u nas ma 32 i nie wiem czy to nie za malo ale to jedyny basen w miescie a do innego miasta to nie ma sensu dojezdzac. Mamy tam ok 300 metrow wiec pomyslimy i zobaczymy jaka bedzie pogoda po nowym roku to moze sie wybierzemy tez.

reklama
zazdroszczę wam dziewczyny tego basenu bo my też sie wybieralismy jak mały skończy trzy miesące(to już jutro SZOK!!)
ale niestety ma zaklejony pępuszek bo ma przepuklinę i na razie nie można :(

Ewelia znalazłam artykuł w "Mam dziecko" i tam napisali że woda w basenie powinna mieć ok.30-32stopnie a temperatura w hali i szatniach ok 28 stopni i baseny dla takich malutkich dzieci powinny być często kontrolowane przez stację sanitarno epidemiologiczną pod kątem zanieczyszczeń bakteryjnych oraz zawartości chloru w wodzie

a my planowaliśmy od marca pójść z synkiem na basen ,a tu dupa z tego będzie :-:)wściekła/y:. Akurat w tym roku wymyślili sobie remont na jedynym basenie gdzie uczą niemowlaki, otworzą go dopiero we wrześniu 2008 :wściekła/y:

U nas niestety nie prowadza zajec dla niemowlakow, wiec bede musiala sama gdzies poszperac i popatrzec jak z takim maluchem postepowac na basenie i czego go uczyc. Zanim pojdziemy na basen to napewno do duzej wanny pare razy wskoczymy:-D. ale jakos nie wyobrazam sobie Zuzi juz na basenie bo taka nieporadna jest nawet w swojej wanience:-).

Ja Filipowi kupiłam nowa większą wanienkę, lejemy bardzo dużo wody i sobie "pływa" . Najbardziej lubi na brzuszku, tak macha nogami i przebiera rękami że go unosi w wodzie :-D. Później jest tak rozemocjonowany że go ubrac nie moge - leży na przewijaku i jak w wanience próbuje sie przemieszczać :-)

Jabluszko nie przeszlo:no:a takie dobre...:-D chyba musimy wrocic do pierwszej opcji najpierw soczek - po zmieszaniu z woda napewno wypije-jak wszystko:-D

Oliver ciężko przechodzi szczepienie. Ma stan podgorączkowy, nie chce jeść i straszna maruda. Ale za to w nocy śpi, bo nie jest głodny:sorry2:. I tak już 3 dzień. Do tego Marianna z gorączka prawie 39:no::no::no:, tez chce mamusi. Niby trzydniowa, bo byłam wczoraj rano na pogotowiu i nic nie znaleźli.

Evelina duzo zdrówka dla twoich skarbów;-)

My dzis pierwszy raz na spacerku bylismy w spacerówce:tak:wiem ze duzo waszych maluchów sie juz przesiadło ale dla nas to nowośc hehe Piotrkowi sie strasznie podobało bo więcej widział i nie spał....a pozatym mam x landera i jakos spacerówka mi sie bardziej podoba niz gondola:-p

Pisałyscie kiedys o łysince z tyłu głowki i ostatnio zauważyłam że Piotrek ma spory placek bez włosków jak to smiesznie wyglada:szok::-Da co do spania to u nas sie zmienia jak w kalejdoskopie wczoraj jedna pobudka o 3 a dzisiaj w nocy o 1 i o 5 :sorry2:

ewelinakol duzo zdrowia dla dzieciaczkow:tak:
Trzymaj sie cieplutko i duzo cierpliwosci, moj Karol tez troche marudny:-(

reklama
Natalia przeciez Piotruz musial zaczac sie w koncu budzic o tych godzinach co Karol:-D-podobienstwa ciag dalszy:-D:-D:-D

Do góry