reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira Agatka była już ciut starsza i okazało sie w końcu, ze to uczulenie na konserwanty. Bo wbrew temu co piszą na opakowaniach większość żywności zawiera jakieś konserwanty. Lekarz rodzinny jednak stwierdził, że to skaza i musiałam jej dawać mleko sojowe, którego ona nie chciała pić. Dopiero chyba po pół roku trafiłam do dermatologa i okazało się, ze niepotrzebnie odstawiałam jej zwykłe mleko ale niestety ona już nie chciała pić. U Agatki objawiało sie to też suchą, szorstka skóra i czerwonymi policzkami.
Moja kuzynka natomiast ma trójkę dzieci i każde miało skazę i to od pierwszych tygodni. Ale naprawdę warto się czasami poradzić specjalisty bo skaza i uczulenie są do siebie podobne i specjalista lepiej to rozróżni.

reklama
Miesiąc temu Kacperkowi na jednym policzku wyszły czerwone plamki i skóra była bardzo sucha lekarz zapisał mu maść ELOSONE i przed każdym wyjściem kazał smarować CUTIBAZĄ i plamki szybko zeszły więcej mu nie wyszły niewiem od czego to było skazy białkowej niema ja jem prawie wszystko więc różnie to bywa z tymi plamkami i krostkami.:tak:

dziewczyny znow mam pytanie o kupe:zawstydzona/y::-Dczy u Waszych maluchow tez sa czasem takie wielkie biale grudki???u nas byly do tej pory ale nie takie duze jak teraz sie zdazaja!!! jak paznokiec.potrafi byc kupa skladajaca sie tylko z takiech grudek :no:

U nas dziś ważny dzień. Dałam Oli pierwsze jabłuszko :-) Na początku się troszkę skrzywiła , nie wiedziała co ma zrobić ,połknąć czy wypluć ale dodałam jej kilka kropelek mleczka i zjadla całą malutką łyżeczkę.Ogólnie była zadowolona bo nawet się zaczeła śmiać.:tak:Teraz odczekamy troszkę i zobaczymy czy coś sie zadzieje czy nie.;-)

Hej piękne mamusie:-D
Ja pytałam sie naszej pani doktor i powiedziała mi, że jak Piotrek jest alergikiem to żebym poczekała z podawaniem nowych pokarmów tak jak skończy te 4 miesiące jak juz to najbezpieczniej żebym podała starte jabłuszko...więc mysle że tak przed świetami spróbujemy:-D

Karolina u nas takich grudek duzych nigdy nie było...sa ale takie raczej mniejsze:sorry2:

Czytałam ze wasze maluchy juz grzechotki przekładaja z reki do reki ...super gratulacje!! mojemu małemu chyba do tego daleko:sorry2:Ale za to nocki sa regularne juz nie dwa razy a zawsze raz w nocy wstaje na karmienie...ostatnio to jak go połozyłam o 19 to zjadł dopiero o 4 rano:szok::tak:i je w dzien tak co 4,5 albo 5 godz nie częsciej :-p:tak:

Karolka-u nas dzis kupa tez byla z grudkami-ale malymi,a w dodatku zielonkawa i taka ilosc ze wyciekla z boku pampersa:szok::-p
Edyta to super że Oleńka tak dobrze zniosła pierwsze jabłuszko:tak:potem bedzie tylko lepiej:-)
Natalia-zobaczysz,ani sie obejrzysz jak Piotruś będzie rzucał grzechotkami:)

Kira u nas tez dzisiaj taka była kupka -zielonkawa wodnista i wszędzie wylatywała i teraz mała ma takie 2 razy dziennie. Juz sie martwiłam ale widzę że to normalne aż sie uspokoiłam:)
Karolki u nas są grudki ale nigdy takie duże.Czesto takie mamy grudki ale małe

Cześć dziewczyny!
Dzięki za porady, niestety ja też nie mam czasu śledzić forum więc dopiero teraz się odzywam. Z tym odbijaniem to jest tak że Kuba odbija mocno zaraz po jedzeniu i potem potrafi jeszcze kilka razy w trakcie zabawy, albo jak sobie leży itp. więc to nie jest tak że mu się nie odbija po jedzeniu. A co do ślinienia to też się ślini i myślę że to mogą być zęby ( już się zastanawiam czy to nie od żołądka bo takie przeboje mamy ):-) ale jestem dobrej myśli. Fajnie mają te mamy które piszą że dzieci się same sobą zajmą:-) Mój Kuba to najlepiej na rękach a jak go na matę położę to trzeba zabawkami potrząsać bo inaczej zaraz płacze, ciągle do niego trzeba mówić i mu coś pokazywać bo się zaraz nudzi. Czy Wasze dzieciaczki też tak mają? Ja Kubusia często na brzuchu kładę ze względu na te problemy z gazami i ulewaniem, nie zawsze się mu to podoba ale je nie rezygnuję :-) umie się już przewrócić z brzucha na plecy. Pozdrawiam

Edyta - gratulacje dla Oli
Ja narazie daje po kilka kropli soczku z marchewki na lyzeczce i mala ja namietnie lize, takze wychodzi taka mala lyzeczka dziennie. Juz dostaje od okolo tygodnia wiec mam nadzieje ze wszystko jest ok. A i moze mi sie zdaje ale jakby kupka jej sie poprawila po tej marchewce. Jabluszko planuje tak za ok 2 tygodnie no moze tydzien ale nie wiem jakie dac, boje sie zeby nie bylo za kwasne wiec pewnie zdecyduje sie na sloiczek. A ty Edyta jakie dalas Olence??

reklama
Ja dałam normalne surowe jabłko starte na tarce tylko jej kropnełam troche mojego melczka zeby zmieniło nieco smak gdzieś czytałam o tym ,że tak można:-)

Do góry