reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

emika....mi tez jeden gin po badaniu usg dowcipnym powiedział,że mam krótka szyjke (wyszło 31 mm) i że to byc może juz taka moja uroda bo jestem niska osobą....ale na wszelki wypadek trzeba to skontrolować. więc po 2 tyg. poszłam do mojej gin....a ona na to (po badaniu ginekologicznym na fotelu), że nie zgadza się z tamtym lekarzem, ze mam krotka szyjke....że wg niej mam długa szyjkę...:szok: no i komu tu wierzyć? :confused: Poki co jakoś się tym nie zamartwiam, bo duzo odpoczywam, nie szaleję, a na szyjke podobno najlepsze jest leżenie...

reklama
gag - z tymi lekarzami to można oszaleć, dzisiaj poszłam do G, dostałam zwolnienie i ogólnie zalecenie żeby dużo leżec,ewent. krótkie spacerki...ale jak spytałam czy to 3,2 cm to krótko ? czy jakoś nie mieści się w normie, to ta do mnie,że nie nie, to normalna długość...ale cały czas podtrzymuje to, że w badaniu palp. jednak jakoś krótko,no ale stwierdziła że trzeba wierzyć maszynom ( usg) :) eh...bądź to mądrym :D
za 2 tyg mam przyjść na kontrolę...
a dzisiaj się dowiedziałam,że wizyty u niej zdrożały...:/przez głowę mi przeleciała myśl...że może więcej kontroli, więcej kasy...

wiesz co emikaa...myślę,że skoro ani w moim ani w Twoim przypadku nie było wyraźnej paniki w związku z tą szyjka - to my tez nie powinnysmy panikowac...tylko chodzić na kontrole....jeśli dzialoby się coś co mogloby zagrażac ciaży to lekarze od razu zaczeliby działać...tak myślę...
Nie wiem czy kontrole co 2 tyg są konieczne w tym wypadku, czy wystarczy co miesiąc....może lepiej zasięgnij opinni jeszcze jednego lekarza....

Zanka krwawienie dziąseł całe szczęście mam już za sobą... a na zgagę wcinam mleko w proszku, bo niestety wróciła wredota jedna. Migdałami też się przejadłam a od reni zbiera mi się na wymioty:(

No ja zgagę też niestety mam ale kakao wypijam i trochę puszcza co do dziąseł ja zawsze miałam problem z krwawiącymi dziąsłami i nadwrażliwymi zębami, aż mój dentysta nie polecił mi pasty Elmex po miesiącu widziałam różnicę teraz używam jej już od lat i nic mi nie dolega, niestety problem jest że w UK nie można jej kupić więc zawsze zapasy z Polski przywożę.

Dawno mnie tu nie było:happy:
Ja też mam zgage i pije zimne mleczko na nią i łagodzi mi bardzo.
Poza tym kregosłup i skurcze łydek w nocy. Musze jutro ginkowi o nich powiedzieć może mi coś przepisze na nie.
A poza tym czuje sie bardzo dobrze i wydaje mi sie, że to najlepszy okres teraz:-):-)
Dolegliwości mało i nie sa bardzo meczące i Dzidziuś sie rusza:-):-D

reklama
Misia89 ja wlasnie mowilam dzisiaj mojemu ginkowi o skurczach lydek i bolach kregoslupa, nic mi nie dal na to tylko powiedzial,ze tak moze sie zdarzac, na szczescie dosc slabe te bole

Do góry