reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
Piosy - może trochę, ale za bardzo to nie. Jeśli za krótko śpię w nocy, to i tak muszę to odespać w dzień, bo jestem nieprzytomna. Ale ogólne samopoczucie jest lepsze :tak:

Poisy Mdlosci przeszly mi szybciej wiec czuje sie dobrze od koncowki 1 trymestru tylko teraz doszlo spanie :-) Moge spac o kazdej porze dnia tylko nie o 6-7 rano hihi

poisy ja tak juak już mówiłam wcześniej..
ani energii , ani nie przeszły dolegliwości- mdłości, wymioty...
niestety...

ale wiem że mi to nie przedjdzie do końca ciąży... już raz tak miałam;-)

Hej Wam,
Byłam wczoraj u lekarza, niestety mogą zdarzać się lekkie obrzęki nóg - mam niedużo pić (woda niskozmineralizowana), spożywać dużo białka, zero soli i mieć wyżej nogi od... :-D

Na usg nasza żabcia ma już 12 cm:cool2:, zdaniem lekarki to 18 tydzień, więc nie wiem czy nie będę kwietniówką:-)

Dzisiaj idziemy na porządne pierwsze 3D to może poznamy już płeć naszej żabci.

Pozdrawiam serdecznie

zanka- no widzisz super nie trzeba było się tak martwić :tak: a Twoja dzidzia hoho kawał dzidzi i sporo rzeczywiście wg Pani G wyprzedza suwaczek :-D
Trzymam kciuki za dzisiejsze USG mam nadzieję że dowiesz się kto tam mieszka :-) i że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Futrzaczek - dzięki za pocieszenie, niestety mam tendencje do wyolbrzymiania pewnych spraw :-) biedny ten mój mąż :-D

W sumie czuję się ok, przytyłam już 5 kg, co sprawia że znowu mam stresa ale będę się później tym martwić, może to przez tę sól i wodę ) oby !!!
No i spałabym cały czas, najlepiej dniami, w nocy niekoniecznie ;-)

No widzisz Zanka, mówiłam, że za dużo soli :-p

A kilogramy napewno mają związek z tą wodą. Przecież nie puchniesz od tłuszczyku więc na bank woda jest winna tym 5 kilogramom - oczywiście nie całe 5 kilo :-)

Gratuluje wizyty i melduj kto tam mieszka bo taki duży zuch to już będzie fajnie widać :tak:

zanka07 no i po co było się martwić, tylko sól z domu wyrzuć i będzie ok, swoją drogą ja chyba też muszę ograniczyć bo zawsze dużo soli używałam, a przy moich kamieniach nie powinnam tym bardziej w ciąży. Ten twój mały to już kawał bobaska jest.

reklama
a ja tyję i tyję...to jest jakiś koszmar słuchajcie.....nie dotykam słodyczy, raz na jakiś czas coś słodkiego się napiję, nie jem chleba, makaronów, ziemniaków...mięso z warzywami, jajka, ryby...najgorsze co lubię to parówki i czasem jakiś fastfood.....ale to raz na dwa tygodnie lub trzy...do tego cwiczenia dwa razy w tygodniu i juz mam 5 na plusie w 15 tygodniu....fakt ze rzuciłam palenie co ponoć ma duży wpływ na przyrost wagi pomimo jedzenia i piersi zrobiły mi się monstrualne.....ale mnie ten przyrost przeraża masakrycznie......mówiłam o tym lekarzowi, mówiłam jak jem a ten do mnie z etaka widać moja uroda:(((((((( ale ja tak nie chcęęęę......co ja mam zrobić dziewczyny ratujcie bo padne

Do góry