reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

reklama
Jaipur jeśli ciasto jest ciepłe wyjęte z piekarnika i zjedzone to może boleć brzuch, dlatego trzeba poczekać aż ostygnie ;-) A jeśli podawane jest na ciepło, zagrzane przed podaniem to nie powinien.

Mocna, gorzka herbata czarna powinna pomóc, albo mięta.

Vikamci a może masz niskie ciśnienie i z tąd te zawroty głowy i osłabienie, może jakaś kofeina pomoze.
Jaipur a może sprubój wziąść nospe, moze to takie kolki w jelitach

kumpela z pracy (troszkę wcześniej niż my zaszła w ciążę) też przywiozła maleństwo znad morza, a nasz bąbelek jest z gór :)

Jaki z tego wniosek? zmiana klimatu wpływa pozytywnie na poczęcie :-)

Nam za pierwszym razem się nie udało ( w lipcu 2010) poźniej wyjechaliśmy na urlop nad nasze polskie morze i baaaach :-)

pozdrawiam

Nie wiem czemu ale wydaje mi się że to raczej nie zmiana klimatu tylko ogólnie urlop. Zero stresu zero problemów wypoczęty organizm, i ogólna wakacyjna euforia.

styna masz rację. Moja siostra twierdziła,że tylko weźmie ślub to od razu bierze się za robienie dzidziusia. Minął rok od ślubu a tu ciąży jak nie było tak nie było. W pracy miała coraz więcej stresów. Po konsultacji z mężem położyła wypowiedzenie. Półtora miesiąca po tym wydarzeniu wyszło,że jest w ciąży:) Jak liczyłyśmy kiedy zaszła to wyszło,że jeszcze w trakcie pracy ale już na okresie wypowiedzenia. Organizm się odblokował bo strasznie się cieszyła,że odchodzi z tego syfu i od razu im się udało:)))

jaipur ja często jadłam gorący placek , albo jeszcze surowy wyjadałam...
ale brzuch mnie nigdy nie bolał...:no: więc nie pomogę...

paula uwierz ze jakbym kawę wyiła to bym chyba zawału serca dostała.. bo ja się czułam jakbym z 5 kaw kjuż pochłonęła... serce mi waliło...
ruchy się rozmywały... czułam sie taka luźna jak z waty... :baffled:

reklama
Dziewczyny, a macie tak czasem, że czujecie jak wam serce wali??
Bo mi kilka razy w kościele się tak zdarzyło, spokojnie siedziałam, nie było duszno a czułam (i prawie słyszałam hehe) swoje serducho. A ciśnienie normalnie mam niskie.

Do góry