reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Mi tez niestey włosy lecą garściami:szok: Mąż każe mi ściąć na krótko bo w całym domu ich pełno i nawet dziecko całe "poobłażane" ale ja nie chcę krótkich!!! Są szanse żeby bez ścinania się wzmocniły? Łykam codziennie witaminki, na komprasy niestety teraz nie mam czasu:-(

reklama
Sama nie wiem co o tym myślec, efekt podobno widac najwczesniej po miesiacu stosowania (raz w tygodniu), ale dziś jak przeczesuje reką włosy to mam na niej najwyżej ze 2 a nie tyle, że ręka wyglada jak u wilkołaka.

Jacuś dziś wymiotował:-:)-:)-(i kupka luźna, nie wiem, czy to od ząbków, czy coś mu zaszkodziło...Wieczorem zwymiotował wszystko, co zjadł..Biedactwo tak płakał..:-:)-(wypił rumianek, po półgodzinie dałam mu mleczka, wypił 50ml.i zasnął...a ja stresa mam, że z pokoju w ogóle od niego nie wychodzę...

Asiula obserwuj go... bo to moze byc wszystko. Mam nadzieje, ze moze tylko jakies sensacje zołądkowe niegroźne. Moze reakcja alerginaczna na cos? A co dostał na obiadek? Na pewno niesamowice sie stresujesz takze trzymam kciukasy za Ciebie i za synusia, żby wsio było jak najszybciej dobrze.

ja póki co problemu z włosami jeszcze nie ma, ale pewnie i mnie to dopadnie :baffled:

Asiu - kurczaczki oby to nic poważnego! ciekawe jak nocka minie, może jutro już wszystko będzie w porządku! trzymam kciuki!

Dzięki..Mam nadzieję, że będzie ok. Obiadek od 4 dni dostaje ten sam hipp warzywa z kurczakiem i ładnie toleruje...ja mu troszkę kaszkę brzoskwiniową bobovity wzbogacam morelką hippa, bo ładniej pije..nie wiem, czy to nie to....Teraz śpi w miarę spokojnie, zobaczymy jak nocka...

Asiu oby to nie bylo nic powaznego.

Ja juz nie wytrzymuje z malym. Od kliku dni licze ile sypia. Wyszlo w sumie 1,5-2 godziny na dzien( miedzy 6 a 20) . Tzn, ze jest aktywny ok 12 godzin!!! Cos za duzo mi sie wydaje. W nocy spi ok. 9-10 godzin z 4-5 pobudkami( od 20-21 do 6 ). Jak nie spi, to musze byc przy nim i ZWRACAC NA NIEGO UWAGE, bo jak nie, to jest ryk. Nie chodzi o to, zebym byla blisko. Musze do niego gadac! Zabawki go nie interesuja. Ma byc gadająca do niego mama i koniec. Ostatnio lezy w wozku i ryczy, a ja robie to, co sobie zaplanowalam, bo inaczej nawet do lazienki bym nie poszla.

mam to samo Celinko + "nie będę leżał, chcę usiąśc.DAJ MI RĘKĘ!!!" i "fajna zabawka baw się nią ze mną".... także współczuję...:baffled:

:confused::confused: jak karmie cycem to mogę sobie maśc "naproksen", "fastum" cokolwiek z NLPZ-ów wklepac w plecy??:confused::confused: tak mnie napierniczają, że nic mi nie pomaga.... jakbym była w pl to na prądy bym poszła....
... jak juz narzekam.... to mam jakieś nerwobóle w klatce... takie, że jak mnie złapie to oddechu nie mogę złapac... a po za tym wszystko ok.... no to ponarzekałam... :-p

reklama
Celinko :szok:

Od kliku dni licze ile sypia. Wyszlo w sumie 1,5-2 godziny na dzien( miedzy 6 a 20) . Tzn, ze jest aktywny ok 12 godzin!!!

podobno niemowlęta w okresie od 2 do 5 miesiąca powinny przez 16 godzin spać i 8 godzin na dobę czuwać;
-od 5-9 miesiąca powinny spać 14-15 godzin, czuwać od 9 do 10 godzin
-od 10-12 miesiąca powinny spać 13-14 godzin, czuwać zaś 10-11 godzin;
Bartek ze swoją aktywnością szaleje :szok:
jeszcze znalazłam, że w wieku 2-5 miesięcy dzieci powinny czuwać 4 razy po 2-2,5 godziny, spać w dzień 3 razy po 2 godziny, a w nocy 10 godzin. w IV kwartale mogą już czuwać 3 razy po 3-4 godziny, a spać 2 razy po 1,5 do 2 godzin.

a ten jego sen w dzień to jak wygląda ?
to są jakieś krótkie drzemki i jest ich kilka, czy dwa dwie drzemiki około godziny ?
a śpi na spacerach ?

W nocy spi ok. 9-10 godzin z 4-5 pobudkami( od 20-21 do 6 ). Jak nie spi, to musze byc przy nim i ZWRACAC NA NIEGO UWAGE, bo jak nie, to jest ryk. Nie chodzi o to, zebym byla blisko. Musze do niego gadac! Zabawki go nie interesuja. Ma byc gadająca do niego mama i koniec.

uuuuuu :-(
współczuję.
u mnie Skrzat też się w nocy budzi, ale dla mnie jest to sygnał - cycek na wierzch !
dopóki sobie coś tam gada do siebie to nawet oka nie otworzę.
dopiero wyraźne marudzenie mnie budzi.

a może, jak już kiedyś się zastanawiałaś, to jakiś sygnał do rozszerzenia diety ?
może pusty brzuszek nie daje mu porządnie pospać ?

Do góry