reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
kuleczka i mimo to ze je sie bierze 28dni non stop i krwawienia moze wogole nie byc moge je brac caly czas mimo ze nie karmie piersia?

Emilko wydaje mi się że jak już nie karmisz piersią to tych tabletek nie powinno się już brać, zakończ opakowanie może miesiączka się pojawi i zaczniesz brać te które chcesz (a najlepiej jak skontaktujesz się z ginkiem) zanim miesiączka się pojawi też to może trochę potrwać mimo że już nie karmisz.

.....wiadomo ,że takie przy których wiesz kiedy dostaniesz okres są wygodniejsze :-)

Mi lekarz powiedział że brać je sobie mogę nawet jak już nie karmie (dziś dzwoniłam) i nie musze juz od razu do niego gnać...tylko je odstawić sobie,przyjsc do niego po recepte...poczekać na pierwszy okres i zaczać te "normalne"...A najlepiej by było jakbym odczekała pierwszą miesiączke "na czysto" i zaczeła przy następnej...ale mój mąż chyba nie jest aż tak cierpliwy :-D bo mnie niestety "gumeczki" uczulają....
tyle na świeżo od lekarza :-)

no mnie tez wlasnei uczulają i podejrzewam ze znajac moje rogate szczescie odstawie Azalie i bede czekac z "normalnymi" tabletkami na okres pol roku hihihi

dziewczyny a ja mam inne pytanie czy jak się ma jajeczkowanie a nie ma się @ i karmi się piersią ta oznaki jajeczkowania są takie same jak przy normalnym funkcjonowaniu organizmu tzn zmiana konsystencji sluzu, podwyższona temp itp ?? :confused::confused:

Witam,wszystkie mamy ,ja na całe szczęcie nie mam problemów z maleństwem ,tylko z sobą,Poród (25,01,09) zakończył sie ręcznym wydobyciem łożyska i niestety to zaczęły sie problemy ,mój gin oszalał karze mi chodzic na wizyty co dwa tygodnie ,usg nie zrobił do tej pory niby przy następnej wizycie .ćały czas stan zapalny i nowy antybiotyk ,a i konentarz o jeszcze pani krwawi ,na szczęścia już nigdy do niego nie pójde dr,Gajda wrocław.schodzą ze mnie małe skrzepy krwi ,miałam już pierwszy okres ,ale dlaczego jeszcze krwawie .Do tego jeszcze problemy z nerkami i już nie wiem czy to w moczu też jest krew,nie mam już siły ,każda wizyta w wc tpo strach ,nic mnie nie boli ,oprucz nereek .usiałam córke odstawic od cycka biore silke ontybiotyki ,Każdy tydzien to conajmniej 2 wizyty lekarskie z których nic nie wynika .ćzy wy też tak długo krwawiłyście,a na jak długo można dziecko odstawić od piersi ,odciągam pokarm co 2-3 godz ale boje sie że do środy może mi zaniknac a tego nie zniose .Czekam na jakieś rady i troszkę pocieszenia pa

reklama
a.jas25, myslę że warto by przemyslec wizyte u innego ginekologa - popytaj znajomych, moze kogos Ci polecą i dwa razy się nie zastanawiaj - usg musi byc wykonane min. aby wykluczyc, czy po porodzie w macicy nie pozostaly zadne pozostalosci lozyska - co może byc przyczyną krwawienia. Byc moze wszystko jest w porzadku, ale nie ma sensu dłuzej czekac tym bardziej, ze chcesz karmic dzieciaka piersia - a z tego co czytalam pokarm w piersiach zaniknie po 5 tygodniach jesli bedzie tylko sztucznie odciagany, nie pobudzany ssaniem. Trzymaj się!!! Odezwij się co postanowiłaś:blink:

Do góry