reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Princess zdrówka dla Was, to cholerstwo jest w powietrzu, mała nie powinna załapać, myjcie ręce i powinno być ok.

U nas nocka okropna, mała budziła się co godzinę, nawet po kąpieli obudziła się za 2 godziny a do tej pory spała ze 4-5 godzin i potem już co 2 do rana. Teraz małą nakarmiłam na leżąco i sama komarka sobie przycięłam bo oczy lecą. I najlepiej spało się Blani między nami.

Mam pytanie do dziewczyn które karmią piersią
Przychodzi godzina 17.00 to mała do kąpieli (19.00) wisi non stop na cycu i tak jest codziennie, może mniej mleczka jest?? położna mi mówiła że pod wieczór jest spadek prolaktyny i wtedy dzieci wiszą ale kurcze codziennie????

reklama
Daga ja tez mam mnie mleczka wiewczorem. Kilka razy probowalam sciagnac cos wieczorem i nic nie lecialo. Nie wiem jak maly wysysa to mleko :-) Moze Blanka o tej porze chce sie troche do mamy poprzytulac? :-)

Daga u nas jest tak że w dzien od5-15 min cyca... a wieczorem przed lub po kapaniu zalezy jak mu daje cyca to ciagnie pół godziny, wiec cos w tym jest

Czy któraś z was przyjmuje Azalię? Podobno źle się po niej można czuć (lekarz wczoraj uprzedzał), niby sennie, przygnębiająco itp.? Ja się zastanawiam bo sama mam i tak niskie ciśnienie a przy tabletkach to już bym wogóle odpłynęła a tu dwoje dzieci pod opieką:baffled:

Ja biore Cerazette a to to samo. Z objawow mam wiecznego dola i wlosy mi strasznie ida. Ale to niekoniecznie od lekow..

Hmmm ja łykam Azalie...nie zauważyłam żebym jakiegos dołka miała...ale ja to Adhd jestem więc mnie ciężko złamać...Jestem po nich za to bardziej drażliwa...jak bym wiecznie przed okresem była...

BlackWizard ja np jeszcze w ogole miesiączki nie miałam...krwawienie skończyło sie w 5 tygodniu i od tego czasu cisza....chociaż dużo bym dała żeby ją dostać i móc zacząć brać Yasminelle.....Kończe z karmieniem już definitywnie, mam nadzieje że w przeciągu kilku dni mi sie to uda a potem wszystko zacznie wracać do normy...:baffled:

reklama
Czy któraś z was przyjmuje Azalię? Podobno źle się po niej można czuć (lekarz wczoraj uprzedzał), niby sennie, przygnębiająco itp.? Ja się zastanawiam bo sama mam i tak niskie ciśnienie a przy tabletkach to już bym wogóle odpłynęła a tu dwoje dzieci pod opieką:baffled:

ja biorę azalię i szczerze mówiąc zadnej zmiany w moim samopoczuciu nie zauważyłam...dołków nie ma humor ok...nic nie boli nic sie nie dzieje...jedno co to 2tyg temu miałam okres a dzisiaj jakieś plamienie...wiec przypuszczam ze to plamienie przez tabletki

Do góry