reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
starszy pan ;) wystarczył uśmiech i rozpięta kurtka ukazująca piłeczkę :laugh2:
powiem Wam , że trzeba się pchać ogólnie ... dawno nie stałam w kolejce , ale jak otworzyli w Lidlu kase , to nie patrzyłam , stanęłam pierwsza , B. zanim dojechał z wózkiem to się zebrała już cała kasa ale w duszy przejechał i wypakowaliśmy swoje rzeczy (nie było miejsca na taśmie to dawaliśmy bezpośrednio kasjerowi ) i jakiś pan się oburzył że on ma mało zakupów to może on pierwszy (a miał dość dużo ... niewiele mniej niż ja ) a ja mu na to " a ja jestem w ciąży i nie będę stać teraz i czekać aż Pan zapłaci ) dziękuje amen , trzeba być tak samo wrednym jak inni , jeżeli wiemy ze nam się coś należy to trzeba do tego dążyć ... tak samo jak wiem że powinnam inaczej zareagować jak wracalismy ztego pogrzebu , powinnam powiedzieć B. ojcu że muszę usiąść z przodu bo mnie brzuch już boli i tyle....ale to na przyszłość wiem już ;) a jak to moja mama mówi " Koniec języka za przewodnika " :p

reklama
Na tej poczcie to mi sie jakos słabo zrobiło, bo taka duchota panowała i jeszcze Ada mi marudziła, bo chciała rowerem na pocztę wjechać. Poszłyśmy sobie usiaść i jak byla nasza kolej to podeszłyśmy. Jak jestem w kurtce to nie za bardzoo widac ciaży. Dziś mam zamiar podejść o US i zobaczymy jak sie urzad "zachowa".

wiecie co ja teraz to się sama na chama wpycham jak nie dam rady wystać
a to co oni (dziadki i babcie) pomyslą to mi już zwisa naprawdę

A ja ogolnie tez sie wkurzam w sklepach tak, ze szkoda gadac... Te starsze babki w ogole na nic nie zwazaja, a z ich twarz bije "BO MI SIE NALEZY!"... wiecznie mnie jakas koszykiem pchnie, nie raz jak kupuje wedline, to taka baba stanie mi centralnie przede mna bo chyba przez szybe hce powachac czy swieze...Kurna, ja rozumiem wszystko, ale moze jakies przepraszam, dziekuje czy cos? Jak tak Ci ludzie dalej bedzie robilo, to nie dlugo stereotypem sie stanie, ze starzy ludzie to chamy... Jedna taka tak sie przede mnie wpychala, ze mnie tym wielkim wozkiem bodla w brzuch.. wtedy juz nie wytrzymalam i jej sie oberwalo, to sie tylko wykrzywila i pojechala dalej, bez slowa...:sorry::sorry:

mi jak ktoś się pcha ,albo " nie zauważa " od razu mówie donośnym głosem " PRZEPRASZAM !! " albo " Trochę kultury się należy " no i ogólnie nauczyłam się nie zostawiać takiego chamstwa , bo to niby z jakiej paki ... staram się mówić to wszystko bez pretensji itd ale starsi ludzie i nie tylko , są tak beznadziejni że się w głowie nie mieści .... i nie mam zamiaru stać w kolejkach jak pójdę na zakupy , a są kasy dla kobiet w ciąży ...

W sumie jak dobrze się czuję a w sklepie nie ma za wiele ludzi to postanie w kolejce za jedną osobą nie sprawia mi problemu. Z resztą staramy się chodzić na zakupy o takich porach, że nie ma kolejek i tabuna ludzi. B. się najbardziej boi, że mnie ktoś wózkiem w brzuch walnie i w ogóle nie jest zbyt chętny, nawet żebym wózek pchała... Ale jeśli są jakieś ogromne koleje to nie mam oporów przed kasą pierwszeństwa. Przed Bożym Narodzeniem z niej korzystałam, za mną stanął jakiś dziadek i już miał się coś odezwać, ale rozpięłam kurtkę, wypięłam swój, baaaardzo niewielki jeszcze wtedy, brzuszek i go zatkało :-)

heh fajnie ,że już widać te nasze brzusie:):) ja też jak się już przerzuciłam na lżejszy płaszczyk - którego nie dopinam to tak jakoś inaczej wszyscy patrzą:):) ale jak do tej pory jeszcze nie korzystałam z przywilejów:):) ale chwila moment przed świętami i ja się wypnę jak będzie trzeba...:):-D

ja to jestem na tyle "niewychowana" że rzucam zaraz urwami i ujami i świat wokół mnie staje się piękniejszy :sorry::-D

Nadalko piękne słowa :tak: :-D podoba mi się to " i świat staje się piękniejszy "
taka prawda , ktoś może być cham , i nie puści ciężarnej bo kuźwa ma brak kultury to czemu na to pozwalać i zachowywać milczenie ?

reklama
A wiecie co do czego moj mezczyzna mi sie przyznal ostatnio, po kilki dobrych piwkach jak siedzielismy ze znajmowmymi pod parasolami ?:-) Ze jak byl mlody zawsze sie bal, ze jak bedzie mial zone, to ona sie stanie wielka i gruba:szok::baffled::confused::cool: Myslalam, ze mu wyszczylam normalnie! Ale mi mowi, ze faceci maja takie leki. Jemu to sie wzielo stad, ze zony jego dwoch najlepszych kumpli przytyly po 30 kg... Normalnie na codzien chudzinki, dzisiaj juz tez, ale podobno podczas ciazy strasznie przytyly... I on sie bal... Ale ma problemy ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry