reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
No dopakowałam sie, zjadłam i czekam na położną. Mąż przyjechał z pracy i się szykujemy - naprawdę na luzie. Boli mnie i połozna kazała mi liczyć jak długie i częste te skurcze ale to naprawdę mi cięzko stwierdzić!!!
A przeczyściło mnie dziś rano, ale czopki i tak sobie jeszcze zapodam. Więc wszystkie przeczyszczane - trzymać się na baczności!!!

Basiu ale ci dobrze :D Odmowie Zdrowaske !Trzymaj sie !!!

Wlasnie wrocilam od lekarza .
Otoz moj Eliasz wazy juz 3500!!!!!!!!!!!! Szyjka zamknieta i ani mu sie widzi opuscic ten przytulny domek :D Jesli do 14.06 nie urodze to mam sie zglosic ( wlasnie 14 ) na wywolywanie. Beda wtedy dokladnie badac czy ten moj maly to aby nie za duzy jest i czy damy rade :)

Patologicznie waskiej miednicy nie mam i lekarz mowi ze damy szanse naturze, co bedzie do 14stego to juz tylko Bog wie. Ja w kazdym razie jestem przerazona wizja kroplowki oksytocynowej i zamierzam zrobic co w mojej mocy zeby urodzic go przed 14stym.

Poza tym wszystko gra , ja waze 60,5 kg i widac tylko wielki brzuch :D

wow Basiu, ale Ty jestes opanowana:))) też tak chciałabym:))))

Asiu czop moze wylatywac w kawałkach i to przez dłuższy okres czasu - jest to jak najbardziej nnormalne.....

Basiu jestes niesamowita przy bolesnych skurczach Ty jeszcze na BB...Trzymaj sie:)))
Asiu - niezle wazy Eliaszek, kawal chlopaka:)) To lekarz nie mierzyl Cie cyrklem????
Jak bylam w szpitalu to widzialam jak roznie dziala oksytocyna na dziewczyny: jedne mialy bardzo bolesne skurcze, a inne wcale, jedna nawet zasnela....szok!! Bedzie dobrze, urodzic przed:)))))

Mnie przeczyscilo w nocy, dzisiaj rano ale to chyba nie na porod, tylko przez ta masc na hemoridy...

A tak mniej więcej to ile czasu. Wiesz może? Zwykle jak słyszę, że gdy czop odpadnie to za kilka godzin jest poród do tygodnia. Chciałabym wiedzieć mniej więcej ile mam czasu tydzień dwa? No bo termin mam 19. Ale i co z tego basia miała 10urodzić. A do porodu jak sie organizm przeczyszcza chodzi mi rodzaj biegunki czy twarde stolce a może bez róznicy?

Asiu mi wypadło większość czopa 2 tygodnie temu - potem już nic nie leciało - no i widzisz jaki mam termin.....
Organizm jak się przeczyszcza to się przeczyszcza ;D ;D ;D czyli masz klasyczną, śliczną srakę - luxne stolce to nie biegunka ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Dziewczyny jestem opanowana bo naprawdę to jeszcze do mnie nie dociera :D O 19 jedziemy do szpitala więc muszę się do tego czasu po prostu czymś zająć...a czuje się zupełnie normalnie - tzn boli ale tak jak zawsze przed okresem!!! Poza tym obawiam się tylko ze jak nie mam takich porządnych skurczy to może się skończyć z kroplówką - szkoda...gdyby nie te wody to w ogóle nic by się nie działo

reklama
Basiu na pewno dasz rade- tylko czemu tak poźno do szpiatala? Gdzies zakodowalam, że od wypłyniecia wód w szpitalu trzeba się pojawić do 2 godzin? Hm...ale z drugiej strony dobrze, że jestes w domu, to zawsze inna atmosfera, i szybciej potem pójdzie w szpitalu!!!!!!!!!!! Na pewno skoro jestes taka spokojna to porod tez będzie spokojny:)))

Do góry