reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

A ja idę dzisiaj do lekarza i zamierzam go przycisąć, ile po terminie mam się zgłosić na wywołanie i co w ogóle mam robić, jak przenoszę... Bo ja tak to czarno widzę. Choć z nadzieją czekam cały czas na jakiś skurczyk... A tu nic...

Boje się, że moja Mała będzie dalej tak rosła jak rośnie i że skończy sie to dla mnie cesarką. A ja za wszelka cenę chcę rodzić sama!!!

reklama
A u mnie kolejny dzień boli miesiączkowych- mam jakies 2 godzinki i przechodzi,i tak ciagle, jutro juz na szczescie wizyta i dowiem sie, czy to może jest zwiazane z rozwieraniem szyjki. W kazdym razie czuję sie ciagle jakbym miała dostac okres:)))

Anius ja czuje dokladnie to co ty. Bardzo chce rodzic normalnie a synek rosnie jak na drozdzach i boje sie ze to bedzie niemozliwe :( Modle sie zeby przed 14.06 zaczelo sie samo w przeciwnym razie juz mam skierowanie do szpitala :(((

No to łączę sie z Wami w bólach "miesiączkowych" ;D

Oby sie z tego coś rozkręciło, bo przyznaję, że podobnie jak wy obawiam sie, że nie dam urodzić tego Giganta, co rośnie w moim brzuszku....

dZIEWCZĘTA BEDZIE DOBRZE!
jA W GRUNCIE RZECZY - PO WILEKIM WSTRZASIE- ZE BEDE MIAŁA CC - OSWOIŁAM SIĘ Z TA MYŚLĄ I - NAWET JEDNYM Z PLUSÓW - DOSZUKAŁAM SIĘ TEGO, ZE TERMIN MIAŁAM NA 15.06..A MOGŁABYM PRZENOSIĆ...I BYM SIĘ TAKZE DENERWOWAŁA- A TAK 7 KLAUDIA BĘDZIE Z NAMI..:) A PODOBNIE- BARDZO CHCIAŁAM RODZIC Z MEZEM NATURALNIE- NO COŻ:)

Oj dzisiaj miałam niezłe, nazwijmy to "doznanie". Wstałam sobie z kanapy, zrobiłam ze dwa kroki i nagle czuje ze nie moge nóg wyprostowac i złączyć bo czuje dziwny ucisk jakby na mieśnie i kości w okolicy krocza. Trwało to może ze dwie minuty i przez ten czas ani w jedna strone ani w druga nie mogłam sie ruszyć - bezwład kompletny.... Postałam tak przykucnieta i czarne mysli miałam bo telefon w kuchni a ja sama z psiakiem tylko w domu. Na szczescie przeszło.

Położna mowiła ze jak maluszek bedzie sie dopasowywał do kanału rodnego to mozna czasem tracic czucie w nogach czy odczuwac mrowienia, wiec moze to właśnie było to? Przyznam ze troche sie przestrasyłam...

Agusiaa pewnie maluch akurat dopasowywal sobie glowke do kanalu rodnego..niezle przezycie...

Ja na razie nastawiam sie psychicznie i na cc i na porod naturalny...bo a nuz maluch sie przekreci w ostatniej chwili..moj maz juz sie nastawil na cc...
Tez chcialam tak jak Ty Rusalko rodzic naturalnie, z mezem....ale zobaczymy, jeszcze wszystko moze sie zdazyc...
do jutra do wizyty u gina, zyje w niepewnosci....
Mnie martwi ze po cc nie mozna cwiczyc miesni brzucha i bede miec oponke...

Aniu76 mialam dwa już dwa cc i jak tylko rana się zagoiła ćwiczyłam mieśnie brzuszka i po oponce nie było śladu wiec się nie martw  :) Pozdrawiam wszyytkie czerwcóweczki z lipcóweczek  ;D

reklama
Corsini pocieszylas mnie :) :) :) :) a po ilu dniach rana Ci sie zagoila???bardzo Cie pozniej ciagnela???
ja mam w planach joge po porodzie i sie zastanawiam kiedy bede mogla zaczac....chcociaz jakies proste asany... :) :)
i mam jeszcze jedno pytanie, w ktorym tygodniu ciazy zrobili Ci cc???

Do góry