reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
to dobrze ::) :)- bo nie jestem sama;)- z tym problemem :laugh: ;D ;)

a dziś dzien zapowiada sie baaardzo mecząco- i oby był dłuuugi - bo- raz musze isc do pracy kilka spr załatwić - do banku...poźniej zebrac brakujące notatki, uzupełnic pracę mgr - i wydrukowac, i nauczyc się ...bo jutro mam dwa egzaminy.....łojacie - ...jak przezyję to- moze sie dzis odezwe.. :p

A ja dzisiaj jestem bardzo radosna- od poniedziałku dwa miesiące będę leżakować i odpoczywać i wreszcie się przygotowywać:))))) Mam już dość pracy - i własnie dzisiaj idę na wizytę i mówię stop:))))))) Ociagałam się, ociagałam z tym L4 ale dłużej nie dam rady, noce nieprzespane, ciagłe zmęczenie- czas się poddać:))) Pewnie będzie mi brakowało pracy, ale w domu też się nie zanudzę, tyle do zrobienia jest jeszcze przed przyjściem na świat maluszka- i czas oczywiście zabrać się za wyprawkę- bo tutaj jeszcze cicho u mnie.

Ell jestem z ciebie dumna że podjęłaś męską decycję. Mnie pierwszy tydzień nudziło się strasznie, a teraz nie wyobrażam sobie że mogłabym chodzić do pracy BRRRRRRRRR !!!!!!!

Ja ledwie zipie jak wracam ze sklepu a gdybym miala jeszcze w pracy wysiedziec to juz wogole bez szans. W 6 miesiacu zaczelam odczuwac bole kregoslupa i ogolne zmeczenie tak ze podziwiam wszystkie mamusie jeszcze pracujace ;)
A dzis slonecznie i bardzo optymistycznie mnie nastroilo , tylko co ja sobie przyzadze na obiad ???

Ja mam dzisiaj na obiadek przystawkę antipasto, potem zupka-krem z brokułów z grzaneczkami - a grzaneczki mam pycha, z chlebusia przywiezionego ze wschodu przez mojego kontrahenta - tak mi dogadza zawsze, jak tu wysyła kierowcę. Potem będę dobijać spagetti z oliwkami i parmezanem, a na deser lody! Mniam!! Już mi ślinka leci. Pędzę sobie coś zjeść!

Mowia ze w tym okresie ciazy bardzo istotne jest zeby dziecku zapewnic odpowiednia ilosc bialka i tluszczow. Dzis moja glowa jest pusta , nie mam zadnych pomyslow :( A apetyt jaki byl taki jest czylli maly i to jest najgorsze bo jak nie mam ochoty jesc to nie potrafie w siebie wmuszac, a tu przeciez dzieciatko do wykarmienia, juz nie jestem sama ;D

Anias no to sobie rzeczywiscie dogadzacie z dzidziusiem ;D Przypomnialo mi sie spagetti ktore kolezanka mieszkajaca we Wloszech zrobila po przyjezdzie : makaron spagetti, ser mozarella i jeszcze jeden nie pamietam jaki , do tego szpinak i parmezan + oliwa z oliwek i czerwone wino - palce lizac ,niestety przywiozla wszystki produkty z wloskiej wsi a tego nie da sie podrobic chociaz probowalam ...no teraz to bym taki zjadla ;D

Ja dzis robie cos dla bezglutenowcow czyli dla mnie: polenta z pikantym farszem miesnym. Pachnie zarabiscie!!!! ;D ;D ;D

reklama
Ja juz zwatpilam w diete bezglutenowa bo tak czy inaczej puchne i mi rozsadza jelita :(
Aptekarka powiedziala ze wedlug niej to owoce, moze ma racje ale tak czy inaczej po np nalesnikach i makaronach wydyma mnie tak jakbym pilke polknela i powieki mi puchna. Ale po chlebie pszenno-zytnim nic mi nie jest. Pokrecony ten moj system trawienny , po porodzie zrobie sobie testy i moze w koncu dowiem sie co mnie tak uczula.

Do góry