reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Ja niestety mam ten problem od poczatku :p Jest tego duzo wiecej ,zwlaszcza rano obserwuje zwiekszone wydzielanie tej wodnistej wydzieliny.Nosze wkladki na okraglo bo bym miala mokre nie tylko majktki ale chyba nawet spodnie ::) :p Podobno to normalne w ciazy i moze sie to zwiekszac systematycznie az do porodu.Ja niestety nigdy nie wiedzialam co to znaczy calkiem sucho a teraz to normalnie szok :p

reklama
U mnie może nie aż tak dużo, ale faktycznie więcej niż wcześniej, ale chyba tak powinno być - bo mój gin ostatnio mnie o to pytał- czy zwiększyla sie wydzielina w pochwie- odp., że nieznacznie ::)..chyba taka kolej rzeczy więc :p

u mnie jest tez jej duzo zwlaszcza rano i tak samo jak Aneczkak nosze wkladki bo badaniu u ginekologo wpowiedzial ze wszystko jest ok bo i jak to on nazwal mam czysta pochwe i nie mam zadnej bakteriiw moczu wiec nic tam sie nie moze dziac nie przejmuj sie poprostu nasz organizm musi sie czyscic przed porodem tak gdzies wyczytalam ze przez wydzielanie sluzu uciekaja bakterie

Dzięki, Dzewczyny, za odpowiedzi. Jestem juz dużo spokojniejsza...

Trochę się wystarszyłam, bo mnie się nigdy nie łapały żadne infekcje i nie miałam raczej takich problemów, więc nawet za bardzo nie miałam do czego porównać. A jeszcze ostatnio łaziłam na basen i sama się nakręciłam... Ale już mi lepiej... Wiecie, dobrze, że się mamy wzajemnie...

U mnie też o wiele wiecej pojawilo się śluzu- na wszelki wypadek miałam zrobiony rozmaz z pochwy - ale tak jak juz kiedys napisalam wszystko w najlepszym porzadku. Tez Aniu miałam obawy- ale na szczęście to tylko natura ciąży:))) Nie ma się czym martwić.

Aniasorsha to pytanie to mi z ust wyjelas bo ja od tygodnia tez to obserwuje i zastanawiam sie czy jest ok, zwlaszcza, ze do tej pory to wlasciwie prawie nic (tez dziwne w sumie) nie mialam. Z tego co widze to norma, no i wszedzie tak o tym pisza ale musze przyznac, ze taka zmiana z dnia na dzien moze troche w glowie zamieszac.

U mnie dziewczyny to samo, pojawilo sie nagle i raz mniej raz wiecej, ale nic nie dolega :)

Mam do Was jeszcze jedno pytanie - czy Wy same w jakikolwiek sposób sprawdzacie położenie szyjki macicy, czy tylko u lekarza? Bo naczytałam się ostatnio, że skrócenie szyjki macicy jest oznaką zbliżającego się porodu, może oznaczać przedwczesny poród i zastanawiam się, czy w jakikolwiek sposób można to kontrolować "domowym sposobem"? I jaka w zasadzie w dotyku powinna być ta szyjka teraz?? Ktoś coś może wie?

Hm ja tylko u lekarza sprawdzam i nie słyszalam o jakimś domowym sposobie.
Zawsze mam obawy przed jej badaniem, bo w zasadzie ja mam taki twardszy brzuszek- ale lekarz mówi, że z szyjką wszystko w porządku i ta twardość to wynik mięsni brzucha, które sobie niezle dawniej wycwiczyłam:)) brzuszkami. A jeżeli chodzi o skrócenie szyjki, to własnie skurcze są oznaka, chyba tak jak miała klamka.

reklama
niestety AniuS, ja tez nie slyszalam o "domowym sposobie"...ale sądzę, że wlasnie temu towarzysza skurcze..wowczas do lekarza i on mowi co jest...sama nie wiem...Powiem Wam, że mam ogromne zaufanie do mojego lekarza..Mimo, iż szpital wojewodzki mam "pod nosem" to jeżdzę do prywatnej kliniki ponad 20 km na wizytę.

Do góry