reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
Pati, ja na kaszel niewiadomego dźwięku ;-) daje Stodal, a jak się odrywa to flegamine lub mucosolvan (podawany do 16-17). Na kaszel nocny sinecod. A z witamin rutinaceę. Na receptę jest pulneo - bardzo fajny wg mnie specyfik - ostatnio jak obydwoje kaszleli to wystarczyło i nie trzeba było antybiotyku

Pati ja na suchy daje Drosetu na noc Sinecod, jak nie wiem co jest grane to robię jak Kasia Stodal, on jest na kaszel wszelkiego rodzaju ( tak mówią w tv), na odrywający mucosolwan, flawamed bądź flegaminę (wszystko to jest to samo tylko rożnie nazwane, mucosolwan jest najnowszy) w zależności co mam w domu. A z witamin Ola dostaje ceruwit junior a teraz testujemy Kidabion, bo dostała je w przedszkolu.
Życze dużo zdrówka dla Noemi.

Właściwie powatarzam po dziewczynach, ale u mnie głównie prawoslazowy i flegamina. Pulneo na receptę też dobry. No i wit. C w kropelkach.

Baska, ja po to pytam o szczepienia, żeby mieć za i przeciw :-) Ja wcale nie jestem przekonana "za", więc taki głos jak Twój jest bardzo cenny.

Kasiu, do tej apteki mam rzut beretem :-)

Ja na suchy kaszel daje syrop prawoślazowy lub stodal, a na mokry flegaminę ale w tabletkach, po pół tabletki 2 razy dziennie, na noc mamy acodin junior 50.
Dodatkowo daje rutinacea junior ale w tabletkach do ssania. Wojtek woli tabletki i łyka bez problemu a i mamy jeszcze vibovit w żelkach;)

Dziewczyny apowiedzcie mi czy powinnam lepiej zostac w domu czy jechac do tego tropical island...No bo ona mocno kaszle-takim odrywajacym sie kaszlem...no i ma katar...ale tez tam cieplo jest... Ja mowie ze lepiej nie,Adam ze tak...i sama nie wiem co robic-bilety juz kupione-wszyscy nastawieni ze jedziemy...

reklama
Do góry