reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
nooo tylko teraz czuje sie jakas taka wymemlana..rozleniwiona..i rozdrazniona, ze czas zasuwa..a ja w pizamie...zawsze tak mam, ze trace wlasnie czas;/...i glupio to brzmi..ale mam zawsze wyrzuty sumienia..stresuje sie, ze juz ta godzina, a ja jeszcze "nie zaczelam dnia"...eee.

noo i w sumie u mnie "dopiero" po 10... ide zaraz budzic A...bo chce na miasto jechac, wczoraj nie bylam wyminic tych butow, bo juz stalam ubrana ..tel za tel..i pozniej na szczepienie z mlodym jechalam i czasu zabraklo.....(a Gracjan mial 3 szczepionki...poplakal, ale i tak byl dziely- bardziej niz ja- bo mi lzy poszly a rece telepaly sie jak alkoholikowi z nerwow..i tej bezradnosci..Mus to mus..juz ma komplet i do roku zero klucia!

Rusiu, Pati dobrze pisze. Od czasu do czasu trzeba dać sobie na luz. Zamiast budzić Adama to właź pod kołderkę i do dzieła. Ana co szczepiłaś Gracjanka? Ali została już tylko jedna szczepionka ta w 18 mcu.

Ja to ostatnio sypiam po 9 godzin, bo chodze wczesnie spać. Stas nawet jeśli się wcześnie obudzi, to przeważnie sam po ciuchutku ogląda książeczki (potrafi tak z godzinę!!). A w ogóle to mam automat, że po 9 godzinach sama sie budzę wyspana i dalej nie zasnę.

A jeśli chodzi o szczepienia, to co sądzicie o szczepionakach na pneumokoki i meningokoki? Bo nasza pani doktor ostatnio zalecała je jako opcję dla Wojtka i Stasia. Ja zasadniczo nie jestem zwolenniczką szczepień o ile nie trzeba. Ale w kwietniu pojawi się maluszek, a Wojtek pzeciez z przedszkola może różne rzeczy przynieść. Staś z kolei pójdzie do przedszkola od września. I tak się zastanawiamy.

Mamootku jesli moze to tylko pomoc i byloby wskazane ze wzgledu na malenstwo to robilabym...

moja ptysia zozklada sie ostro...kaszel taki ze az jej sie zasami cofnie :( katar masakra -ledwo oddycha ale jeszcze franca nie spi i slysze jej gadanie :-D dzis pozwolilam jej troche podokazywac i moze spac ze mna...oglada w sypialni bajke..Adama nie ma...

Gracjan zaszczepiony wlansie przeciwko pneumokoki i meningokoki..reszta jak w Pl...
moje dzieciaki posnely po zakupach..kappieli przed 20...padaly juz w samochodzie w drodze powroptnej..tzn Gracjan to tam nie wazne miejsce i czas...spi co godz na 3 h...ak mniej wiecej;)

Mamoot moje dzieci są niezaszczepione. Jednak gdybym miała kasę to bym to zrobiła. Po przejściach z Alą, zrobiłabym teraz wszystko, żeby dzieci chronić przed zbędnymi choróbskami. Chociaż słyszałam opinię na temat tych szczepionek, że obejmują one mało szczepów tych chorób, ale ja nie jestem znawcą. Fakt, faktem, że są drogie.

reklama
w UK bezplatne...

wczoraj z A przed snem wlaczylo nam sie gadu gado- no i tak do bialego rana:D...po tych jego nockach tacy stesknieni bylismy:p...no i dzis byl problem by rano wstac:D...

Do góry