reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Oj Pati - widzę że się zafiksowałaś na ładowaniu ;)
Tak jak na tych stronkach to ci może chłop co najwyżej "załadować" - choć to słowo nie brzmi tu najlepiej hihi, to stronki o które Mamoot pytałą - o ciąży

reklama
A my dziś uraczyliśmy się pizzunią (zrobiłam pychotkę na gotowych spodach) i piwkiem i mnie teraz męczy bleeee wiem że to nie na temat ale jakoś mi po drodze więc i od razu dodam że po raz kolejny filmik się wywalił w picasie na 80% i skucha!!! czy ktoś wie jak zmniejszać filmiki? da się to jakoś skompresować?

Baska czyli jak mi stary zaladuje i bede zaladowana to moge sobie na tych stronkach poogladac co dalej taaa? ;-):-D:-D:-D:-D:-D

Baska pytam starego mowi ze mozna zmiejszyc...ale tk sie zapatrzyl w tv ze zadnego innego dzwieku nie idzie juz z niego wydobyc...Jak doweim sie wiecej dam znaka...

Dziewczyny doradżcie jak przekonać Kubę do piersi cosik mu się pomieszało jak tylko wyciągam pierś to jest wykręcanie głowy w drugą stronę i płacz jast mi wtedy bardzo smutno:-( a jak jakimś cudem uda mi się mu wcisnąć cycusia do bużki to zauważyłam ,że tak jakby zapomniał jak się ją ssie -dziwne? mam jeszcze pokarm i nie chciałabym go stracić siedzę teraz w domu i chciałabym go karmić jak najdłużej co robić???

Emiete, może on już nie chce. Tak miała moja koleżanka, że w pewnym momencie jej córeczka odmawiała ssania. I w ten sposób sama się odstawiła od piersi.
Ale życzę Ci, żebym nie miała racji. Tak czy siak, głowa do góry!:-)

Emiete, próbuj- może to chwilowe, i jednak się skusi. Ale nic na siłę, bo może się zrazić i wtedy koniec. Mamoot ma rację- niektóre dzieci same rezygnują z piersi, i choć mamusi jest wtedy przykro- wiem z własnego doświadczenia, to trzeba się z tym pogodzić. Przecież dzieci nas kochają, i my je kochamy tak samo, niezależnie od sposobu karmienia :-) Tak sobie myślę, że chyba lepsze to, niż problemy z odstawieniem od piersi np. dwulatka, bo i takie dzieci są. W każdym razie życzę, żeby Kubuś przeprosił się z cycusiem!

Emiete tak już nieraz jest, że dzieciom się odmieniają gusty... zwłaszcza że posmakowały już czegoś innego, niekoniecznie lepszego, ale o innej konsystencji, smaku... Łyżeczką łatwiej się je, nie trzeba się tyle namęczyć, no i wystarczy zjeść mniej, żeby czuć się najedzonym... Marcinek jakiś czas temu też zmienił nastawienie do ssania. W dzień już praktycznie nie ssie, sporadycznie raz dziennie trochę pociągnie. Pozostały tylko karmienia wieczorne i poranne ( czasem w nocy). Próbuj od czasu do czasu podawać Kubusiowi pierś, ale nie przymuszaj go... I ciesz się, że jesteś z nim, to najważniejsze:-)

No tak jak napisały dziewczyny - może ewentualnie to być jeszcze przejściowe, u nas tez był taki moment ze myślałam że już koniec karmienia ale to było chwilowe (ze 3 m-ce temu). w razie jakby mu miało przejść (tego życzę!!!) to powinnaś chyba tymczasowo ściągać - żeby ci laktacja nie zanikał...może wypije mamusiowe mleczko z butli? No i zwróć uwagę czy na pewno jest głodny - bo stałe pokarmy trzymają dłużej - ja jak wprowadziłam zupki to się martwiłam ze cycusia nie chciał a po prostu na początku zupką był najedzony i ze 4h więc po 3h miał mleczko w nosie...teraz tez je tylko przed spaniem, w nocy i rano

Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i porady ja też mam nadzieję że to przejściowe ,będę odciągać mleko tylko muszę wykombinować jakiś laktator do tej pory nie był mi potrzebny ,bo Kubuś zawsze wysysal pierś do końca :-) ostatnio próbowałam ręką ale po krótkim czasie myślałam ,że mi ręka odpadnie .
pozdrawiam wszystkie mamusie:-) :-) :-)

reklama
Tak..tak to bywa z naszymi Maluszkami.., ale tak czytajac zastanawiałam się, czy nie lepiej jak samo sie odstawi własnie...niż- tak jak np. ja teraz - gryzę się z myslą...- kiedy odstawic/..by nie wyjść na "złą"..mamę..:(..Większosć mi mówi- "masz pokarm- to karm piersią..szczególnie, ze Mała nr 1 -cycuś!"..no - OK..ale kiedy powiedziec pas..szczególnie, ze nie ukrywam..jak wyjedziemy- nie bedzie tak słodko-, ze (jak teraz-kiedy chce podjeżdz am z cycami:)....ech- cieżko:-p

Do góry