reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Witam po dlugiej nieobecności.........strasznie dużo do nadrobienia :)
A JA OD RAZU Z PYTANIEM, CZY TEZ CIERPICIE NA STRASZNE BOLE KRęGOSLUPA W LEDZWIACH?
JUZ SIE NAWET ZAPISALAM NA PRZESWIETLENIE BO WYDAWALO MI SIE ZE OD DZWIGANIA TAKIE BOLE NIEMOZLIEWE, ZRESZTA STARAM SIE GO NIE NOSIC.
BYLAM TERAZ Z MEZEM NA URLOPIE, MACIUS ZOSTAL Z BABCIą (NAET NIE ZAUWAZYL ZE NAS NIE BYLO PODOBNO :()- KREGOSLUP NIC NIE BOLAL.
PO POWROCIE ZNOWU, NIE DO WYTRZMANIA.....

reklama
agles79, ja tez właśnie jutro wybieram się do lekarza z kręgosłupem, tak mnie łamie, że szok:baffled: zastanawiam się tylko czy to od dżwigania, czy z przewiania.

Moze to jakas epidemia? mi ostatnio tak strzyklo jak sie schylalam po cos ze myslalam ze juz po dysku czy cos takiego ale na szczescie zaraz przeszlo. ale postraszylo!

Hej! Czy któraś z was szcepiła maleństwo przeciw pneumokokom? Bardzo jestem ciekawa ile takie cudo kosztuje i przeciw czemu dokładnie działa?

Ja nie szczepiłam. Lekarka mi mówiła, że warto szczepić maluszki jeśli są wcześniakami, mają iść do żłobka lub często chorują. Wojtek nie spełniał żadnego kryterium, więc na razie odpuściliśmy.

Mysmy szczepili ale tylko dlatego, ze u nas to bylo w pakiecie szczepien obowiazkowych i tyle. Szczepilismy tez na meningokoki bo te bylo takze w kalendarzu szczepien ale tu lekarz pozostawl nam wybor bo nie nalezalo do obowiazkowych (choc pokrywalo je ubezpieczenie). Gdybym miala jednak decydowac o tym sama to nie wiem szczeze mowiac co bym zrobila.

moj lekarz w pl (bo przed wyajzdm tu zastanawialismy sie i pytalismy jego o zdanie)-powiedział, podobnie jak napsiały dziewczyny -ze wartozaszczepic wówczas, gdy dziecko idzie do złobka, przedszkola..ma kontakt z duzą liczbą osób..

Klaudia była szczepiona - bo tu w UK, podobnie jak u Cichej to było w pakiecie szczepien obowiazkowych...a słyszałam, że i u nas dzieci ur w 2007 tez sa juz szczepione? czy to jednak prawda(mówiła mi kol- mało wiarygodna stad moje watpliwosci:confused:

reklama
ja też nie wiem. Wiem tylko, że te drugie szczepienie przeciw pneumokokom kosztuje około tysiąca złotych. Chyba zadzwonię do przychodni i podpytam się lekarza. Poszukam czegoś na ten temat w internecie i chyba ją zaszczepie.

Do góry