asia076
Początkująca w BB
MAMOOT jeśli chodzi o ciemieniuszkę, to możesz kupić w aptece "olejuszkę" Skarb Matki - to specjalna oliwka na ciemieniuchę. Niestety ma okropny zapach, ale jest dość skuteczna. A czy nie zmieniałaś małemu oliwki? U nas po prawie 2 miesiącach stosowania oliwki Bambino pojawiła się ciemieniucha, zaczęłam kombinować na różne sposoby, bo nie chciała schodzić, stosowałam olejuszkę (było trochę lepiej, ale nie zeszło całkiem). Wreszcie wpadłam na pomysł i zmieniłam oliwkę na Nivea - po dwóch dniach nie było śladu ciemieniuchy i nie pojawiła się więcej do dziś.
Natomiast co do wypadania włosów to sama jestem ciekawa jak to z tym jest. Mi też strasznie wychodzą, a że mam takie płdługie, więc wszędzie ich pełno i Marcinek też ciągle ma je w łapkach. Mam nadzieję, że to minie, ale na wszelki wypadek mam zamiar zrobić badanie krwi, żeby sprawdzić czy to przypadkiem nie jest spowodowane osłabieniem organizmu lub brakiem żelaza.
Natomiast co do wypadania włosów to sama jestem ciekawa jak to z tym jest. Mi też strasznie wychodzą, a że mam takie płdługie, więc wszędzie ich pełno i Marcinek też ciągle ma je w łapkach. Mam nadzieję, że to minie, ale na wszelki wypadek mam zamiar zrobić badanie krwi, żeby sprawdzić czy to przypadkiem nie jest spowodowane osłabieniem organizmu lub brakiem żelaza.