reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
mi lekarz tłumaczył - z marchwią jest tak śmiesznie że gotowana zatwardza a surowa i soczek z marchwi wręcz przeciwnie, nam też soczki z marchwi pomagają, z jabłkiem podobno jest na odwrót

Trzy pytania:
1. Wojtkowi chyba się zaczęła ciemieniucha. Będziemy się radzić za tydzień pani doktor, a póki co smarujemy oliwką i wyczesujemy. Macie jakieś doświadczenia?
2. Czy macie pojęcie kiedy przeważnie kończy się wypadanie włosów po ciąży? Łysa jeszcze nie jestem, ale mam już dość moich włosów wszędzie. Również w łapkach Wojtka :-)
3. Czy używacie laktatoa Avent? Ja od dwóch tygodni, od kiedy pracuję odciągam mleko ręcznie. Nie jest źle, ale zastanawiam się nad kupnem Aventu. Czy efekt jest wart wydatku? Jak długo trwa odciąganie tym laktatorem? I ile odciągacie za jednym "posiedzeniem"?

Beata a marchew i w ogóle marchwianka to nie jest na biegunkę?
Ja cały czas myślę że marchew to jeszcze wzocni zatwardzenia:baffled:
powiem ci szczerze ze z takimi opiniami też sie spotkałam nawet wczoraj mi szwagierka powiedziała ze jej pediatra zalecił kiedyś jak jej mały miał biegunkę,ale mi mój powiedział zebym dawała jak nie robi kupek i u nas naprawde poskutkowało więc nie wiem i lekarze każdy mówi inaczej a i dzieci róznie moze reagują

Mamoot a jak to u was wygląda bo ja też myślałam ze u Oliwki sie zaczyna bo ma taką suchą główke jak nie pooliwkuje ale jak byłyśmy na szczepieniu to kazałam obrjrzec jej łepek to mi powiedziała ze ma wyjątkowo ładną główke ze zadko sie zdarza tak czysta główka u takich maluszków

to lepiej zacznij działać skoro myślisz ze to ciemieniuch bo podobno ciezko ja wytepić ale w aptece są jakieś preparaty pomagajace sie z nią uporać

reklama
Mamoot ja slyszalam ze nie robic oliwka bo gozej schodzi niby....Tak mi mama mowila i ze zawsze robila parafina...podobno super...Ale ja Ci powiem jak to u nas bylo....Jak Noemi mila jakies chyba 2 miesiace to zaczela tez ciemieniucha wychodzic...I moj Adam przez pomylke zamiast do wanienki plynu jej wlac to oliwki nalal..jak niunia sie w tym wykapala to na drugi dzien o niebo lepiej na glowce bylo a po 3 dniach wogole koniec ...Ale kilka razy w tym czasie paznokciem tak delikatnie podrapalam tam jej i schodzilo super!!!!

Do góry