reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

reklama
jak kłade kilka razy dziennie po pare minut ale czasem ja układma tak do spania i udaje jej się w dzień zasypiac (szczególnie jak ją brzuszek boli)

u Mateuszka juz podchodzi ropka...
ell-super pomysl z ta opaska....

dzieki za wsparcie dziewczyny, jestescie kochane:))))

a na brzuszku stsramy sie klasc pare razy dziennie po kilka minut

ell-dzięki, dzięki dzięki za polecenie tanno herbal na odparzenia!!!! zaczyna pomagać, 2 dni stosowania i czerwone zamieniło sie w różowe a brzegi ranek zarastają!!!!! dzieki kochana jeszcze raz, dupsko malutkiemu uratowałaś!!!

Oleńka bardzo nie lubi leżeć na brzuszku a jak się już uda to nie kuma o co z tym chodzi i zamiast podnosić główkę to szuka piąstki i wsadza do buzi i ssa. A główkę trenujemy u mamy na brzuchu albo na rękach. Trzyma już ładnie pionowo i nie goni jej na wszystkie strony jak na początku. Ale do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje.

Cicha Olusia o szczepieniu szybko zapomniała. Nie było żadnej gorączki. Co prawda przez 2 dni była trochę ospała, ale trudno powiedzieć czy przez szczepienie czy przez upały bo u nas są niemiłosierne. ale ogólnie zniosła to bardzo dobrze.

nie ma za co ewan- u mnie tylko to skutkuje- wszystko inne albo nie pomaga albo jeszcze poteguje odparzenia- tylko pamietaj teraz aby przed koncem kupowac nowe- bo ja zapomniałam i jeden dzien stosowalismy puder i małej zaczal sie nawrót- ale sytuacja juz opanowana. Poza tym jezeli Twoj szkrab tez ma taki wrazliwy tyłek to polecam nie stosowac zadnych chusteczek nawilzanych- tylko płatki higieniczne kupowac i przemywac woda.

ja robie tak, ze chusteczką zbieram wszystko do czysta i przemywam wacikiem maczanym w rumianku, zeby zmyc ewentualne slady po chusteczkach, i odkad tak robie plus tanno dupsko sie goi

I my juz po szczepieniu. Nie było tak źle :-) Ale zobaczymy jak to będzie w ciągu dnia. Pani dr mówiła, żeby profilaktycznie dać czopka przeciwgorączkowego, który również działa przeciwbólowo...
Wybraliśmy szczepionki skojarzone. A co do pneumokoków, to radziła nam, żeby zaszczepic najpóźniej jak mozna (dla tej szczepionki) - oczywiście jeśli się zdecydujemy, czyli jak Mikołaj bedzie miał 24miesiące-5lat - jest to jednorazowe wkłucie a nie cała seria.

reklama
My bedziemy miec indywidualny kalendarz szczepien ze wzgledu na operacje ale tez wybieram szepionke skojarzona, juz dosc sie dziecko nacierpialo w szpitalu. Eliasz musi miec od razu pneumokoki + ospa + Hib + cos tam jeszcze, nie moge przeczytac pisma pani doktor.
Kasiu a powiedziala Ci lekarka dlaczego nie robi sie tak wczesnie pneumokokow ?

Do góry