reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Z tego co wiem to teoretycznie można tylko na laktacje trzeba uważać - zwłaszcza jak przesypia więcej niż 6h - tzn wiecej raczej nie powinno przy karmieniu piersią...

reklama
Asiu ja uważam ze można - ja mojej daj etyle spać ile uważa za stosowne - jeśli maluch dobrze śsie moze sopac tyle ile mu organizm dyktuje - jeśli ja moją wybudze to będzie mi marudzić bardzo i wcale nie będzie chciłała jeść bo nie będzie głodna. jak zgłdonieje to się obudzi.
Co do Debridadu odkąd ja go stosuje jest poprawa ale jak dołozyłam leki z Simetikonem to jesyt jeszcze lepiej.

ell-ja lecę po ten debridat, skoro Twojemu maluszkowi pomógł tanno hermal i mojemu też tylko to było ratunkiem to idę za ciosem-kupuję ten debridat!

Ja Oleńki nigdy nie budziłam do jedzenia. Czasami spała po 5 czy 6 nawet godzin od samego początku. Z lakracją nie ma problemu, mała rośnie jak na drożdżach. A dziecko samo dobrze wie ile ma spać. Dla takich maluchów sen jest tak samo ważny jak jedzenie. Zresztą jakbym wydziła Oleńkę to potem tak by marudziła, że wolę tego nie robić.

dziewczeta a powiedzcie no mi czy cycorki jak u bawarki to utrzymuja sie przez caly ten okres karmienia piersia???czy jak laktacja jakos sie ustabilizuje to one sie zmniejsz troszke??bo bym naprawde chciala sie wcisnac w moje Tshirty sprzed ciazy,a tu dupa nie da rady bo cycorki wadza:)
a mam jeszcze jedno pytanie cycowe:)czy nosiscie staniki usztywniane na druciku?bo polozna mi powiedziala zeby nie nosic bo to spodowuje zapalenie cyckow bo druciki uciskaja jakies tam kanaliki.

POMOCY !!!! Moja niunia wczoraj wieczorem pierwszy raz od urodzenia tak płakała, nie mogła się załatwić, ale pierdziała cały dzień i to bardzo śmierdząco :) . W końcu włożyłam jej kawałek czopka glicerynowego, bo az sie płaczem zanosiła, z wielkim wyiłkiem w końcu zrobiła kupkę, normalną, mięciutką papkę, a przy tym wysiłku aż się wzymiotowała, tzn. tak jej sięporządnie ulało, ale taką śliną gluciastą. Nie wiem co jest, bo dziś rano to samo, ale jak jej włożyłam czopek to jakby ją mniej bolało bo usnęła. Nie wiem czy to po prostu ją brzuszek boli czy co?? Czasem mi sie wydaję, że męczy ją ten glut śliniany którym jej się czesto ukewa, już sama nie wiem, może powinnam zmienić mleko?
CZY MOZNA KUPIĆ COŚ W APTECE, JAKIEŚ KROPELKI CZY COŚ NA WYPRÓŻNIANIE ??
:)

bbqueenPL mam ten sam problem z cycami - wszystkie koszulki krótkie :mad: :mad: :mad:
Co d ostaników to ja słyszałam ze nie wolno z fiszbinami bo tam gdzie jest fiszbina może sie zrobić zator. ja mam bez fiszbin - niezbyt one piekne ale no cóż :mad:

agaciulka28-a te środki wspomagające pracę jelit jak infacol czy espumisan nie pomogą na wypróżnienia? nie miałam takiego problemu ale na ulotkach napisane, że w takich przypadkach też mają pomagać

reklama
Do góry