reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Aniu trzymam kciuki w takim razie za Mateuszka zeby zx tym uszkiem wyszło wszytko dobrze.

nam zaczęła ropieć blizna po szczepionce... nie wiem czy to dobrze czy źle.... jak nie urok to sraczka...

reklama
polozne mówiły, ze tak moze byc, ma minac
szczepienia dopiero przed nami, nie wiem jak wytrzymam kłucie mego synka

Głuszek to dobrze że ropieje. Gorzej jest jak w tym miejscu nic się nie dzieje. Jak maluch będzie miał roczek to blizna powstała po tym zropieniu będzie mierzona i wtedy zapada decyzja czy dzidzia ma drugie szczepienie czy nie. U nas też ropieje i to paskudnie. Nie trzeba nic z tym robić, niczym nie przemywać i nie za mocno moczyć w kąpieli ale też bez przesady ;D ;D ;D

aska outada pisze:
Sandra, to niesamowite ze w tym wieku nie jestes jeszcze zoperowana ??? Jesli tylko czujesz sie dobrze i wszystkie badania sa w porzadku to swietnie ! U Eliaszka ubytek tez nieduzy a wyniki badan w normie , mimo to dali nam czas na operacje miedzy 6 a 9 miesiacem..nie wiem dlaczego ale pewnie zeby dziecko bylo szybko calkowicie wyleczone i zeby nie ciaglo sie to za nim w dorosle zycie..
Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze szczesliwego porodu ;D

Dziekuje Ci bardzo :)
Wiesz, kiedys byly inne czasy, a ze moj ubytek jest tak maly to nie kwalifikowalam sie do operacji ;) Jak bylam malutka to lekarka pow., ze mozliwe, ze z czasem ubytek zaniknie (bo tak rowniez sie zdarza) i zeby poczekac. I tak czekam juz sobie 24 lata :) Mam ciotke kardiologa, wiec od czasu do czas ja odwiedzam. Nie mam zadnych zmian, wiec sama mi powiedziala, ze bez sensu w tej chwili juz to ruszac skoro nic sie nie dzieje. Od zawsze zylam normalnie, sport, dyskoteki itd. Zero problemow. Odpukac :)
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i trzymam kciuki za Eliaszka!

Ewan Oleńka ma na lewym ramieniu. Też nam dość mocno ropiała i jak byliśmy teraz na wizycie pani doktor powiedziała, że tak ma być i to dobrze. Dokładnie tak jak pisała Sumka.

a faktycznie jest czerwone o średnicy 0,5 cm, ale raczej nie czerwone, rózówe tskie jak po ugryzieniu komara, na szczęście nie ropieje

zaczęłam stosować tanno herbal-zobaczymy jakie będą efekty walki z odparzeniem bo juz powoli wątpię we wszystkie specyfiki

reklama
Asiu i Aniu bedziemy mocno trzymac kciuki za operacje waszych maleństw- ale na pewno będzie dobrze, ważne, że wykryto wszystko o czasie!

Basiu malenstwa przy odwodnieniu bardzo mało sikaja- u mojej malej pielucha była non stop sucha- na szczescie wszytsko juz w normie- bo mala nawet herbatki juz nie chce, czasami wypije 5 ml, a na dzien ogolnie 10-15 ml. zdecdywoanie woli cyca- a przy odwodnieniu w dwa kolejne dni wypiła herbatki i glukozy łącznie po 100 ml każdego dnia- wiec sporawo.

A co do czapeczek- to ja mojemu szkrabowi kupiłam opaskę niemowlęca- i w ten sposób mam pewność, że uszek nam nie zawieje, a główka też się tak nie poci.

Do góry