reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

U nas na szczęście w bloku jest wózkownia, bo tak to tez miałabym problem, bo czwarte pietro, a budynek bez windy, brakuje mi tylko wozka w domu- tak mogłabym mała na balkon wystawiać a tak niestety ta możliwość odpada.

reklama
Ja tez mam mamę do pomocy i bardzo isę cieszę - przychodiz jeszce do mnie siora - dzięki temu mam czas na dużo rzeczy (między innymi na bb ;D ;D ;D). ja na te upały tylk osie werandujemy - miszkam na blokowisku więc skraw nie do wytrzymania i musiałbym wychodzć koó 21 żeby było znośnie a to jest juz pora kąpania , jedzenia i lulu

Dziewczyny dajcie znac jak sie użytkuje te chusty - bo ja tez myślę nad zakupem - waham sie pomiedzy tym idiwema (choć Premaxx jest prawie o 100 zł dorższa - wiec razcej Bebelulu by wchodzila w grę) albo jeszcze taka www.chusta.pl

U mnie też z noszeniem wózka kicha. Mieszkam na 2 piętrze windy brak i wózkowni niestety też :(. Na razie upały więc wychodzić się wcale nie chce. Na spacery idziemy dopiero wieczorkiem a w dzień maluch w wózku przy oknie, bo na balkonie skwar nie do wytrzymania.
Głuszek ja z chusty jestem bardzo zadowolona ;D ;D ;D maluch śpi a ja mogę zrobic wiele rzeczy bo mam wolne ręce. Na dwór na razie nie wychodziliśmy bo chyba trochę w takiej chuście za gorąco.
Głuszek ja za swoją zapłaciłam 100,- więc coś nie tak z tymi cenami ;D ;D ;D bo wychodzi że Bebelulu za darmochę ;D ;D ;D ;D a tak naprawdę to jak ja szukałam to Bebelulu były droższe.
A tak wygląda szczęśliwy posiadacz chusty:

Ja mieszkam na 3 pietrze bez windy...wozek trzymam w garazu..Poki jest moja mama to znois mi gondolke a ja Mateuszka w chuscie..
Jak pojedzie to gondolka pojdzie tez do garazu, bo nie dalabym rady znosic w niej Mateuszka...
bez chusty nie wiem jak bym sobie poradzila...
Szkoda mi tylko ze gondolka bedzie w garazu, bo maly lubi w niej spac w ciagu dnia...

sumka - a jak czesto nosiz go w chuscie????

Aniu ja staram się tak z raz dziennie żeby się przyzwyczaił, bo niedłudo to będzie nasz środek transportu na niedalekie wypady. ;D ;D ;D
Ale teraz w te największe upały to tylko chwilkę żeby zasnął ok 5 min
A ty?

Sumka - ja zakladalam na razie tylko na spacer i z powrotem, jak srodek transportu do wozka, ktory jest w garazu..
jak sie skoncza upaly zaczne troche po domu chodzic w chuscie, zeby Mateuszka przyzwyczaic:)))))

Odnośnie chust - ja mam premaxxa i jestem zadowolona. A moja córcia jeszcze bardziej. Zasypia zanim zdążę z bloku wyjść :) A dla mnie to ratunek życia, bo nie mam w Gliwicach nikogo z rodziny do pomocy, mąż pracuje do 17.30, a w ciągu dnia z psem trzeba wyjść... Że o zakupach nie wspomnę. Z wózkiem to byłoby mission impossible. Teraz mało z nią wychodzę z chustą (chyba że wieczorem albo wcześnie rano) ze wzgleu na upały, ale jak tylko się ochłodzi to myślę, że to będzie główny środek transportu.

A mam do Was pytanie z innej beczki - czy dajecie Waszym Maluchom jakieś witaminy?? Mi tutejszy pediatra przepisał 5 kropel dziennie CEBIONMULTI i 1 kroplę VIGANTOL, ale mój wuj pediatra powiedział, że to za dużo D3 w sumie i żeby nie dawać VIGANTOLU, bo zbyt dużą dawką D3 można większą krzywdę zrobić, niż pożytek z niej. I bądź tu człowieku mądry. Jak to u Was wygląda??

reklama
Do góry