reklama
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Niesamowite to musi byc... miec swiadomosc ze 'o 10 juz bede rozdwojona ' , nie spalabym cala noc ;D
Jestesmy z Toba Rusalko !
Jestesmy z Toba Rusalko !
Płock-Asia
Mama czerwcowa'06 Entuzjast(k)a
Właśnie ciekawie co z głuszkiem. Wątpie żeby jeszcze nosiła Marysię ale kto wie
ekstasia
MAMA '04,'06,'07
Dziewczyny czytałam Wasze wypowiedzi na temat pieluch tetrowych. Jeśli chodzi o mnie i mojego Szymona, to też miałam zamiar używać tetrowych, ale po porodzie byłam cały czas zmęczona i niewyspana i odkładałm tetrę w nieskończoność. Myślę, że gdyby nie to, że Szymon dostał uczulenia na pieluchy jednorazowe to nie wiem ile bym czekała z tetrą. A tak, kiedy miał 2 miesiące zaczęłam używać pieluch tetrowych. Jeśli chodzi o pranie to darowałam sobie gotowanie w pralce. Posłuchałam rad mamy(wychowała 3 dzieci), siostry (2) i żony brata ciotecznego (3 dzieci), które tylko płukały pieluchy a prały tylko raz na tydzień i to nie w pralce ale jak nasze prababki - gotowały pieluchy w garze - na kuchence. Mówię Wam, aż mi się nie chciało wierzyć, że można osiągnąć taką biel pieluchy tylko gotując ją minutkę w garze z wodą i proszkiem. W ciągu dnia zbieram je do miski z wodą - to nie czuć porażającej woni siuśków. Oczywiście co jakiś czas ją zmieniam, żeby stężenie nie było zbyt duże.
Jeśli chodzi o prasowanie to też sobie darowałam. Wyprasowałam tylko pierwszy raz po praniu ze sklepu.
Teraz, i wcześniej też, wystarczało mi 15 pieluch dziennie a kupiłam, tak jak zalecali 30 sztuk, więc teraz mam dla bobasa 15 nowych po starszym bracie.
No i oczywiście "suche majtki" super wynalazek - ale te firmy sandra - folia jest obudowana specjalnym materiałem, który pozostaje suchy nawet po zmoczeniu. Nie polecam takich samych foliowych bo bobas nie ma wentylacji pod pieluszką.
Jeśli chodzi o prasowanie to też sobie darowałam. Wyprasowałam tylko pierwszy raz po praniu ze sklepu.
Teraz, i wcześniej też, wystarczało mi 15 pieluch dziennie a kupiłam, tak jak zalecali 30 sztuk, więc teraz mam dla bobasa 15 nowych po starszym bracie.
No i oczywiście "suche majtki" super wynalazek - ale te firmy sandra - folia jest obudowana specjalnym materiałem, który pozostaje suchy nawet po zmoczeniu. Nie polecam takich samych foliowych bo bobas nie ma wentylacji pod pieluszką.
marzena9
Fanka BB :)
aska outada pisze:Niesamowite to musi byc... miec swiadomosc ze 'o 10 juz bede rozdwojona ' , nie spalabym cala noc ;D
ja tez wiem kiedy bede rodzic i podejrzewam ze w nocy przed porodem zamiast spac to ja tu bede siedziec i chyba kawaly Wam pisac albo cos bo jak tu spac ze swiadomoscia zblizania sie tak waznej chwili ??? Ja juz mam rozne sny a co dopiero w ta ostatnia noc! hihihi Za to jak sie skonczy CC po takiej nocce to jak juz bede lezec po zabiegu te nieszczesne 24 godziny (u nas w szpitalu tyle trzeba chociaz jak znieczulenie pusci to mozna na boku jak leb nie boli) to przynajmniej spac bede. polozna mowila ze i tak cos na spanie dostane. no i przeciwbolowe bo po zabiegu daja kroplowke z oksytocyna Jak sie dowiedzialam to zaraz z przerazeniem pytalam jak to? no ale podobno to nie boli bo daja jak jeszcze znieczulenie dziala. na szczescie! bo to dopiero musialoby bolec! skurcze porodowe z rozcietym brzuchem, no sama radosc zapewne.
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Ja dostałam w spadku po bratowej laktator canpola, i nie wiem czy to ja się nie umiem nim obsłużyć, czy z nim jest coś nie tak. Obstawiam to drugie, bo bratowej też coś nie bardzo wychodziła współpraca z nim, więc przymierzam się do kupienia innego.
reklama
Podziel się: