reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze porody

zagadzam sie z poprzedniczkami- Kamlotko poród jak z filmu i ta kwestia na końcu pielęgniarki,jak "byc albo nie byc" Hamleta....tez sie wzruszyłam, niby oczywista rzecz została powiedziana,ale w tym momencie nabiera niesamowitego sensu

dobre!!! oby każda z jeszcze nierozpakowanych mamusiek miała podonie sprawne porody, ajk nasze juz rozpakowane lipcóweczki

reklama
Cześć dziewczyny
z góry przepraszam,że nie zaglądam. ale moje małe szczęście najlepiej się czuje przy piersi i nawet na chwilkę nie mogę odejść. nie ważne czy ssie pierś czy nie to muszę przy niej być. nawet mój piękny cel nie został osiągnięty, bo Nikola nie śpi w łóżeczku tylko z nami w łóżku. w łóżeczku jest do pierwszego karmienia w nocy a potem jak ją odkładam po karmieniu to jest jedno wielkie marudzenie.
makro10 ja brałam znieczulenie zewnątrzoponowe w kręgosłup.
Asia zazdroszczę Ci porodu.
mam pytanko do dziewczyn, które urodziły. czy długo z Was leciało?

gratuluje i podziwiam :-D

Chaialabym zapytac dziewczyny o to znieczulenie... jakie to? czy odplatne? czy nie szkodzi bobasowi?

zewnątrzoponowe jest płatne. cena zależy od cennika szpitalnego. to znieczulenie nie wpływa na maluszka.
jest jeszcze jedno znieczulenie, jakieś narkotyczne co wpływa w takim samym stopniu na mamę jak i na maluszka. to znieczulenie jest free;-)

Z tym płaceniem za znieczulenie (i nie tylko) to tak naprawdę zależy od szpitala - tam gdzie ja będę rodziła i znieczulenie zewnątrzoponowe i poród rodzinny jest za darmo, a np. koleżanka która będzie rodziła w Kielcach będzie musiała zapłacić za jedno i za drugie, więc myślę że najlepiej zapytać tam gdzie się rodzi

Antkowa to przekaż swojej koleżance że opłaty za poród rodzinny są nieprawne. A jeżeli już będzie musiała zapłacić to niech dostanie jakiś papier na to.... NFZ zwraca kaskę później.

Antkowa z tego co i ja sie orientuję porody rodzinne sa bezpłatne. U nas płatny jest np. poród w wodzie i znieczulenie.

ANTKOWA co do znieczulenia to jedyny szpital w Warszawie co daje je za darmo na prosbe pacjentki (bez wskazan medycznych). Co do porod rodzinnych to wiesz jaki jest numer - placi sie za sale tzw. do porodu rodzinnego 500-600zl - co tez jest bezprawiem:wściekła/y: Cwaniacy pisza, ze sala jednoosobowa (czyli tzw. do porodu rodzinnego) nie jest refundowana przez NFZ :-D:-D:-D i moga pobierac za nia oplaty.Chyba, ze porod rodzinny odbywa sie na ogolnej sali za zgoda innych rodzacych.

reklama
Do góry