reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

reklama
Witam dziewczyny:)

Mam pytanko dotyczace dostawki do wozka-oddzielne siedzisko dla starszaka...
podaje linka
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/mamy-z-limerick-16482/index520.html (zdjecie kilka postow nizej:))
czy ktoras z was ma jakies doswiadczenie z tym siedziskiem????czy jest stabilne i pasuje do wiekszosci wozkow???

Otoz w lipcu urodzi mi sie drugi dzidzius a moj starszy synek skonczy wtedy 2 lataka wiec zastanawiam sie pomiedzy tym siedziskiem a podwojnym wozkiem phil and theds-choc jak narazie moj synus nie chce juz korzystac z wozka:no:

magsch ja tez szukam opinii na temat tej dostawki bo wydaje mi sie dobrym rozwiązaniem Jeszcze nie znalazłam nikogo kto by móg mi cokolwiek powiedzieć wiecej niż wyczytałam na stonie. Ta dostawka to buuggypod.

Wiem ze to buggy pod ale chcialabym tak jak ty wiedziec cos wiecej bo jeszcze jednak nie spotkalam tego wynalazku na ulicach a same podwojne wozki:(((nie mam pojecia co zrobic czy podwojny czy dostawka????

Ja jestem skłonna kupić ta dostawkę. Jak znajdę trochę czasu to podjadę do sklepu z wózkami i zapytam czy moze tam wiedzą coś na temat tej dostawki i czy mogliby ja sprowadzić, a jak tak to po jakiej cenie.Cena tej dostawki troche spora bo 480 zł + koszty wysyłki. Na allegro niestety nie ma, chociaż jakieś kilka miesiecy temu widziałam ją tam, teraz niestety nikt jej nie sprzedaje. Na tej stronie buggypod zamieszczony jest filmik pokazowy i widać na nim jak Pan zabiera się do montażu dostawki do do wózka trókołowego a w efekcie końcowym pokazują dostawkę na czterokołowcu. Zastanawi mnie więc czy to nie jakaś ściema z tym ze mozna ją montowac na różnych tpach wózków. napisałam nawet e.maila do nich z takim zapytaniem, zobaczymy czy odpiszą. Jak bedę mieć jakies konkrety to będę tu je pisac lub wyślę bezpośrednio do ciebie.

super dzieki wielkie:))))a ty kiedy sie spodziwasz 2 dzidziusia????bo ja w lipcu i wtedy moj synek takze skonczy 2 latka a jak narazie to w wozku nie chce jezdzic:(

Termin mam na 29 sierpnia, wtedy Lena będzie mieć rok i 7 miesięcy. Uważam ze wtedy wózek będzie jej jeszcze bardzo potrzebny, bo nie sądzę żeby dała rade chodzić na spacery trwające ponad pół godziny. Nie sadzę tez żeby moja córcia potrafila grzecznie iśc cały spacer przy wózeczku, znając ją to będzie biegac i co chwila się oddalać więc wózek a najlepiej taka dostawka jest mi niezbędna.

Moje rozwiazanie ciazy to ok 10-17lipiec a Alan 28.07 bedzie konczyc dwa latka:) ....No i w tym u mnie tkwi problem ze moj alan ju teraz nie chce jezdzic w wozeczku i chce tylko biegaca ale wiem ze zostalo jeszcze troche miesiecy do rozwiazania i wszystko moze sie zmienic :)))ale ja bardziej jestem za dostawka niz podwojnym wozkiem -te wydaja mi sie zbyt ogromne a chce kupic jakis ladny zgrabny wozeczek dla drugiego synka:))))-najlepiej to silver cross i z tego co pokazuje filmik ta dostawka byla by do tego modelu idealana -choc dzieki Tobie;-)zastanawia mnie zmiana wozka w filmiku o buugy pod:confused:tak mi sie wydaje ze dostawka nie bedzie odpowiednia do trojkolowca:rofl2:

W info na tej stronie piszą niby ze ta dostawka do trojkołowca tez jest o.k. Dzisiaj w pracy mamy troche luzów i szukam różnych opcji na necie. zaczęłam rozważać zakup podwójnego wózka właśnie takiego ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: TANDEM DELUXE z jedną gondolką. Po przeanalizowaniu za i przeciw chyba jednak zakupię taki własnie wózek. Moja Lena będzie jeszcze dosyś mała więc na pewno bedzie potzrebowała wózka. Co do stawnki to jej koszt to ok. 500,00 zł co wcale nie jest mało i kupując ją dużo ryzykuję, ze nie będzie funkcjonalna.I tak musiałabym kupić jakąś spacerówkę na sapcery tylko ze starszym dzieckiem. Kosz obu tych zakupów byłby podobny do kupna podwójnego wózka ale przy zakupie wózka podwójnego nie ryzykuję tak duzo jak przy zakupie tej dostawki. Czytałam wypowiedzi wielu dziewczyn na temat tego wózka i sa one pozytywne. Poza tym gdy urodzi sie drugi dzidziuś to będzie to początek jesiei potem zaraz zima więc wolę miec chyba coś w co można dobrze "zapakowac" dzieci, zeby na zimowych spacerach i marzły, mam tu bardziej na myśli większe dziecko, bo do tej dostawni nie włoże już np. śpiworka a w wózku byłoby jej bardziej wygodnie. Ten wózek nie wygląda na jakiś szczególnie wielki. Kolejny jego plus to będę mogła wjehcac nim do sklepu co z dostawką z boku mogłoby byc często utrudnione, bo nie zmieściłaby się przez drzwi. No i podjazdy czesto przeznaczone są na dwuśladowce. Tak wiec dzisiaj zrobiłam burze muzgu i chyba bardziej przekonana jestem do wózka podwójnego. Nie chce cie namawiać żebyć zmieniła swoją decyzję, chciałam napisac jedynie co mnie skłoniło do tego. Jeżeli jednak będe wiedziec coś więcej o tej dostawce to dam ci znać.

reklama
hmmm....ja sie obawiam wlasnie ze wozek podwojny bedzie mniej funkcjonalany gdyz Alan jest ruchliwym dzieckiem i nie chce w nim siedziec a wiec mysle ze u mnie znowu ten sposob sie nie sprawdzi:(((zapewne takze nie bede juz "spacerowala"po sklepach tylko gdzies gdzie moj Alan bedzie mogl sie wybiegac:)))a jesli chodzi o wozki podwojne to ja myslalam nad phil and teds...fajne bo mozna zrobic z nich takze pojedynczy ale niestety za bardzo mnie nie przekonuje no i jak obliczlyam zakup wozka + wszyskie spiworki .folie przeciwdeszczowe,dodatkowe siedzonka to wyniesie to ok 650 euro a to troche za duzo:((
no i tak sobie caly czas mysle nad odkupieniem wozka silver cross z ebay tylko ze spiworkiem z Anglii koszt ok 200 euro +ta przystawka ok 100euro...wiec wychodzi duzo taniej:)))
no ale kochana mamy jeszcze sporo czasu do namyslu wiec wszystko moze sie znienic:)))
pozdr

ten wozeczek z linka jest bardzo podobny d podwojnych wozkow graco:)))

Do góry