reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze podwójne wózki

Emmaljungę mam po córce :tak: Toddler kupiłam na ebay.co.uk za okazyjna cenę, więc nawet jak mi się nie spodoba to sprzedam za te same pieniądze, albo nawet z zyskiem na allegro :tak:

Jesteś pierwsza osobą od której usłyszałam negatywną opinię.
No ale wszystko wyjdzie w trakcie używania :-)

Zastąpiłaś czymś toddler seat?

No i u mnie będzie większa różnica wieku, mam nadzieje że będę z niego korzystała tylko jak córa się zmęczy albo na dłuższych dystansach.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam obecnie 2 wozki podwojne, joggera i fisher price, jedno za drugim oraz parasolke z podnozkiem dla sredniej, ale jak najmlodsza si eurodzila to korzystalam tylko z trojkolowego joggera, dla mnie to wozek nr 1 ale u Ciebie wieksza roznica wiec nie potrzebujesz wozka w ktorym non stop, bedzie jezdzic 2.

No więc dlatego zdecydowałam się na toddler seat. Emmaljungę już mam :-) Dokupiłam tylko krzesełko. Jak się go nie używa, można złożyć na płasko.

Jeszce się zastanawiałam nad dostawką na kółeczkach taką, deskorolka, ale chyba pokonywanie krawężników nie jest z tym najłatwiejsze:baffled:.

Ta stojaca dostawke oryginalna do emmaljungi tez mam. Jak dla mnie wygodniejsza od siedzacej.
To skladanie siedzonka jest dosyc uciazliwe bo musisz odkercac i przykrecac z obu stron. Poza tym wozek ma zupelnie inny srodek ciezkosci i ciezejsie prowadzi a i wsadzanie oraz wyjmowanie starszaka nie jest za wygodne.

Z ta stojaca krawezniki pokonuje sie normalnie, gorzej sie idzie bo trzeba isc dalej od raczki lub z boku bo mozna sie uderzyc o podstawke. Kolko na podstawce jest na srodku i jest dosyc spore, latwo sie kreci i spoko jedzie.

Mam wrażenie, że rozmawiamy o różnych rzeczach :rofl2:

Składa się błyskawiczne dwoma ruchami :tak: Może ja mam jakiś inny model?

Z tym wkładaniem, to i owszem, jak nie ma zdejmowanej barierki to nie ma co liczyć na wygodę :baffled:

Dostęp do mniejszego dziecka, owszem ograniczony, no ale coś za coś, w końcu jedno siedzi nad drugim.

Mam nadzieję, że nie będę miała takich problemów z użytkowaniem ;-)
No ale wszystko się okaże :sorry2:

A na dostawkę się raczej nie zdecyduję, pchanie wózka z boku to nie dla mnie, a znając siebie co chwila bym kopała w to cudo :baffled:

Dziękuję za opinie i pozdrawiam :tak:

witam,
miedzy moimi pociechami jest 2.5roku roznicy. Wczoraj zakupilam dla nich wozek Phil and Teds Dash(troche lepszy od sport,ale troche tanszy niz Vibe), jestem zachwycona tym wozeczkiem,szkoda ze nie wiedzialm o nim rok temu. Moje maluchy maja rok i 3.5(starszy wyglada nawet na 5,wysoki jest)Z dwojeczka prowadzi go sie super, nie czuc teej ich wagi-27kg.Podjazd pod krawznik troche utrudniony,ale po prostej drodze rewelka. Super sie rozklada,szybko i latwo. A maluchy maja bardzo wygodnie. Z czystym sumieniem go polecam. Postarm sie jakies fotki zrobic,to wstawie.

witam,
musze ,,zasmiecic ,, watek moja ofertą sprzedazy, poniewaz jestem w trudnej sytuacji ,,czasowej,, .pilnie sprzedam wózek dla blizniąt taki jak ten Buy your Cosatto You 2 Twin Pushchair Bro and Sis reviews from Kiddicare Sale Items | Online baby shop | Nursery Equipment_

jezdziły w nim dwie dziewczynki noworodek i 2,5letnia , wszytko co w wyposazeniu jest zawarte w cenie 185euro. wózek kupiony za 299,99euro.

moge dozucic ładnie zabawki jak odkurzacz fisher price, domek interaktywny........
mieszkam w irlandii
prosae o kontakt na skype kruczek79, albo na priv

Ostatnia edycja:
witajcie,
My używamy Phil&Teds sport. Młodsza córka m 8 miesięcy a syn 2 latka i 4 miesiące.O ile na początku wszystko było super świetnie, bez zarzutów :-)
to teraz pojawił nam się problem. :szok:
Producent ostrzega, że nie wolno wozić samego dziecka na tylnym siedzonku ( gdy młodsze dziecko siedzi z tyłu to przednie zawsze musi być zajęte przez starsze dziecko ). Czyli jesli chcemy wozic tylko jedno dziecko to tylko z przodu.
Kiedy idziemy na spacer to corka zawsze zasypia podczas gdy starszy syn biega. I tu jest problem, jak corka zasnie w tylnim siedzeniu a syn chce pobiegac to trzeba dokonac skomplikowanych manewrow przekladania corki do przedniego siedzonka. Corka jeszcze nie stoi i nie siedzi, wiec trzeba ja gdzies polozyc, na ziemie? na kocyk?

Posiadaczki Phila: Jak sobie radzicie w takiej sytuacji?:confused:

Tego problemu nie maja klasyczne wozki podwójne.
pozdrawiam

reklama
witajcie,
My używamy Phil&Teds sport. Młodsza córka m 8 miesięcy a syn 2 latka i 4 miesiące.O ile na początku wszystko było super świetnie, bez zarzutów :-)
to teraz pojawił nam się problem. :szok:
Producent ostrzega, że nie wolno wozić samego dziecka na tylnym siedzonku ( gdy młodsze dziecko siedzi z tyłu to przednie zawsze musi być zajęte przez starsze dziecko ). Czyli jesli chcemy wozic tylko jedno dziecko to tylko z przodu.
Kiedy idziemy na spacer to corka zawsze zasypia podczas gdy starszy syn biega. I tu jest problem, jak corka zasnie w tylnim siedzeniu a syn chce pobiegac to trzeba dokonac skomplikowanych manewrow przekladania corki do przedniego siedzonka. Corka jeszcze nie stoi i nie siedzi, wiec trzeba ja gdzies polozyc, na ziemie? na kocyk?

Posiadaczki Phila: Jak sobie radzicie w takiej sytuacji?:confused:

Tego problemu nie maja klasyczne wozki podwójne.
pozdrawiam
Hmmmm....w moim przypadku zaden problem ;-)
To co producent mowi to jedno....a praktyka drugie....
My poki co korzystamy z wersji lezacej dla niemowlaka....ale za jakis miesiac bedzie zmiana.
W kazdym razie juz testowalam - i u nas nawet jak siedzi tylko starszy...i to na tylnim siedzeniu to wozek jest calkowicie stabilny.
Ale ja bede wozic mlodszego na przodzie (ma teraz 3,5 miesiaca i prawie 7 kg)...........a starszego z tylu (niecale 2 latka i lekko ponad 10 kg)...........Roznica wagowa miedzy nimi niewielka.....Starszy bedzie mogl sobie wsiadac i wuysiadac kiedy chce.
Tak wiec - dla nas ten wozek to ideal :-)

Do góry