reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Dzięki za radę :) Tylko właściwie mi chodzi bardziej o to, który się lepiej prowadzi. Przede wszystkim, który łatwiej pokona krawężniki. Teraz mam model jeden za drugim i jest super, ale boję się, że jak młode będą ważyły kilkanaście kg, to ciężko będzie podbić taki długaśny wózek. Może w modelu jeden obok drugiego ciężar lepiej się rozkłada i nie trzeba wkładać tyle siły w prowadzenie?
Naszło mnie ostatnio na nowy wózek. Oczywiście zmieniać nie będę (dopiero w przyszłym roku), ale tak sobie oglądam różne spacerówki i zastanawiam się które są lepsze...

reklama
ja miałam i taki i taki - od urodzenia do 15 miesiecy uzywałam szerokiego a potem przerzucialam sie na długi wózek. Nasz pierwszy wozek sobie chwale, sprawdził sie swietnie, nie było problemów z prowadzeniem ani podbijaniem przy krawęzniku. Maluchom było cieplutko pod jednym kocykiem (zaleta wozka szerokiego- wystarczy jeden kocyk ;), rodziłam w listopadzie wiec przez dwie zimy uzytkowalismy wozek. Przy długim trzeba miec dwa;))), miałam je na oku bo jezdziły tyłem do kierunku jazdy. I chyba dosc wazne, szerokie wozki maja miekkie gondole i to w nich do roku znosiałam dzieci z 3 pietra.
Jak moje dzieczyny zaczeły sie rozpychac , bic po głowach i zabierac zabawki kupilismy wozek jedne za drugim, ABC design tandem. Tez jest ok, dobrze sie prowadzi, ale faktycznie trudniej podbic wozek przy krawezniku (moje córki waza ok 10 kg) i mam wrazenie ze ta, która siedzi jako druga ma gorzej bo zawsze siedzi lekko przekrzywiona na bok, zeby lepiej widzec co sie dzieje ;/ uwazam, ze nie ma idealnego wózka bliznaczego, u kazdego na kazdym etapie sprawdzi sie co innego

Ostatnia edycja:
Mamobliźniaczek dziękuję za odpowiedź! Ile mają teraz Twoje córeczki? Zapraszam na nasz główny bliźniaczy wątek :)
Ja teraz mam wózek Bebe Confort jeden po drugim. Jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że Bebe nie rozpadnie się do końca roku!! W przyszłym roku na wiosnę będę chciała kupić jakąś lekką spacerówkę, coś w stylu parasolki, ale to już jak dziewczynki będą większe i będą same chodzić.

Bura, moje córki maja teraz 18 mcy. Naszym ABC zamierzam jezdzic 'do konca'. Tez zastanawiałam sie nad kupnem parasolki ale zrezygnowałam ze wzgledu na male kółka a poza tym wydaje mi sie, ze ciązko bedzie pchac taka parasolke z ponad 20 kg 'na pokładzie'. Mam wrazenie, ze parasolki sa za słabe dla dwójki

przejrzałam na szybko allegro, to takie wozki mozna chyba kupic taniej
mam podobny na sprzedaż za 350 zł(gratis dodam zawieszke, mozna przyczepic do budki). Jak byś była zainteresowana to moge podeslac zdjecia na maila. Moj wozek jest w czerwono popielaty, uzwyany przez rok, do konca tego roku jest jeszcze na gwaarnacji

Ostatnia edycja:
Do mam Posiadających Zooma. Jakie macie parasolki? Oryginalne czy uniwersalne? Ja się zastanawiam nad kupnem ale nie wiem czy taką uniwersalną da się zamontować. Jakie są Wasze doświadczenia?

iws mam uniwersalne, kupiłam na allegro za jakieś niewielkie pieniądze. Da się zamontować. Dla gondolki bliżej mamy montuję na rączce, na gondolce dalszej montuję nisko na tym łuku stelaża. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam.

iws mam uniwersalne, kupiłam na allegro za jakieś niewielkie pieniądze. Da się zamontować. Dla gondolki bliżej mamy montuję na rączce, na gondolce dalszej montuję nisko na tym łuku stelaża. Mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam.

Właśnie tak myślałam, ale nie byłam pewna czy ten uchwyt da sie zaczepić na stelażu. A masz może jakieś zdjęcie? Chętnie bym zobaczyła jak to wygląda u Ciebie?
A na allegro też zamierzam kupić - widziałam dużo, niedrogo i naprawdę fajnych :)

a proszę bardzo:-)
attachment.php

reklama
Super! Dzięki. Ja też myślę nad czarnymi. Widzę, ż Ty masz czarny stelaż wózka - ja mam srebrny. :)

Do góry