reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze podwójne wózki

Cześć dziewczyny :-)
ja nadal szukam spacerówki, miałam nadzieję, że wychaczę joggera używanego (ale tego z większymi kółkami - nie pamiętam modelu, chyba elite) ale nic z tego.
Doradźcie mi jakąś fajną spacerówkę, ale taką, która nadawałaby się do lasu i na zimę, oczywiście jeden obok drugiego.

reklama
ja mieszkam na wsi, teren po którym jeżdżę jest taki pół na pół - troche asfaltu i trochę dróg polnych, zupełnie nieutwardzonych i zdecydowałam się na joggera city mini. Nie żałuję - sprawdza się bardzo dobrze - więc ja ogólnie go polecam nawet do lasu, parku itd

ten x-lander całkiem niezły, warto się zastanowić, a propo joggera city mini czy zimą też się sprawdza, bo ja teraz muszę kupić wózek i nie chciałabym być uziemiona w domu, mieszkam w mieście ale wiadomo jak to u nas z tym odśnieżaniem... a czy macie do tego okrycie na nóżki, bo z tego co widziałam nie ma w komplecie.

co do xlandera, to radziląbym najpierw w sklepie obejrzeć i sprawdzić jak się go sklada - ja z meżem się namęczyłam, sprzedawca tez się szarpal;) cieżki jak dla mnie trochę, ale ja jestem nikczemnych rozmiarów:D
do joggerk osłonek niestety nie mam, na razie siedza na kocyku i jak trzeba to nim przykryję nóżki, ale zamierzam cos uszyć. Tylko jakoś czasu ciagle brak...:/ Ciekawa jestem jak sie sprawdzi w zimie, ale w sumie ja chyba w ziemie strasznie jeźdić nie bedę, dzieciaki wybiegam na podworku przed blokiem, co ich będę ciągnąc dalej jak zimno;) A przy śniegu to pewnie sanki ( chyba ze nie beda chcialy;)

Witajcie ponownie :)
szukałam , szukałam i w koncu chyba kupie joggera city mini, tylko mam pytanie do posiadaczek tych wozków jakie ma wymiary po złożeniu - widziałam na youtubie, że łatwo się składa i wygląda na niewielki, ale muszę wiedzieć czy na pewno wejdzie mi do bagażnika :)

Z góry dzięki
pozdrawiam

sunsine, na szerokośc ma tyle co rozlożony - jakieś 76 cm chyba, na wusokość się zmniejsza bo rączka idzie w doł, kołka się przekręca do pląskiego i naprawdę jest to nieduży pakiet. U nas jechał już na plasko, stojąco w poprzek i wzdluż bagażnika. Bagażnik mamy co prawda spory ( opel zafira) ale wozek nei zajmuje dużo miejsca, Zmierzylabym CI dokłądnie, ale mam go w garażu a jestem sama z dziećmi

dziewczyny jak juz o joggerze..to napiszcie jak to jest ze spaniem dzieci w nim....bo tam chyba nie podnosi sie podnóżka czy to jakis problem dla takiego dziecka np 6 miesiecznego ??

rabbit, no nie podnosi się. MOje dzieci mialy już ponad rok jak zaaczęły w nim jeździc wiec nie przetestowałam z malymi, ale dla maluchów sa do dokupienia gondolki. Poza tym oparcie rozkłada się niemalże na płasko ( no trochę brakuje do płaskiego, więc można dziecko od razu połozyć na rozłożonym moze? Jola chybamiala ten wózek przy małych dziewczynkach, więc powinna coś pomoc. A moje wieksze dzieci to spały ze zwisającymi nożkami, albo podciągały je sobie do gory :-D i spy z takim podkurczonymi...

reklama
onna dziekuję za informację, zamówiłam wózek, powinnam go dostać jutro bądź w poniedziałek, mam nadzieję, ze będę zadowolona a zwłaszcza dziewczyny. Z tym podnóżkiem faktycznie może być kłopot, ale nie ma wózków idealnych, albo trzeba byłoby zmienić auto :-) Co do śpiworków czy okryć na nóżki to tak sobie pomyślałam że można dokupić jakieś uniwersalne, pełno tego jest, co o tym myślicie??????? Myślę że sam kocyk nie wystarczy na taką pogodę, przynajmniej w moim przypadku, moje dziewczyny to straszne zmarźlaki, chyba po mamie :-D

Do góry