reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

Cześć dziewczyny :-)
ja nadal szukam spacerówki, miałam nadzieję, że wychaczę joggera używanego (ale tego z większymi kółkami - nie pamiętam modelu, chyba elite) ale nic z tego.
Doradźcie mi jakąś fajną spacerówkę, ale taką, która nadawałaby się do lasu i na zimę, oczywiście jeden obok drugiego.

reklama
ja mieszkam na wsi, teren po którym jeżdżę jest taki pół na pół - troche asfaltu i trochę dróg polnych, zupełnie nieutwardzonych i zdecydowałam się na joggera city mini. Nie żałuję - sprawdza się bardzo dobrze - więc ja ogólnie go polecam nawet do lasu, parku itd

ten x-lander całkiem niezły, warto się zastanowić, a propo joggera city mini czy zimą też się sprawdza, bo ja teraz muszę kupić wózek i nie chciałabym być uziemiona w domu, mieszkam w mieście ale wiadomo jak to u nas z tym odśnieżaniem... a czy macie do tego okrycie na nóżki, bo z tego co widziałam nie ma w komplecie.

co do xlandera, to radziląbym najpierw w sklepie obejrzeć i sprawdzić jak się go sklada - ja z meżem się namęczyłam, sprzedawca tez się szarpal;) cieżki jak dla mnie trochę, ale ja jestem nikczemnych rozmiarów:D
do joggerk osłonek niestety nie mam, na razie siedza na kocyku i jak trzeba to nim przykryję nóżki, ale zamierzam cos uszyć. Tylko jakoś czasu ciagle brak...:/ Ciekawa jestem jak sie sprawdzi w zimie, ale w sumie ja chyba w ziemie strasznie jeźdić nie bedę, dzieciaki wybiegam na podworku przed blokiem, co ich będę ciągnąc dalej jak zimno;) A przy śniegu to pewnie sanki ( chyba ze nie beda chcialy;)

Witajcie ponownie :)
szukałam , szukałam i w koncu chyba kupie joggera city mini, tylko mam pytanie do posiadaczek tych wozków jakie ma wymiary po złożeniu - widziałam na youtubie, że łatwo się składa i wygląda na niewielki, ale muszę wiedzieć czy na pewno wejdzie mi do bagażnika :)

Z góry dzięki
pozdrawiam

sunsine, na szerokośc ma tyle co rozlożony - jakieś 76 cm chyba, na wusokość się zmniejsza bo rączka idzie w doł, kołka się przekręca do pląskiego i naprawdę jest to nieduży pakiet. U nas jechał już na plasko, stojąco w poprzek i wzdluż bagażnika. Bagażnik mamy co prawda spory ( opel zafira) ale wozek nei zajmuje dużo miejsca, Zmierzylabym CI dokłądnie, ale mam go w garażu a jestem sama z dziećmi

dziewczyny jak juz o joggerze..to napiszcie jak to jest ze spaniem dzieci w nim....bo tam chyba nie podnosi sie podnóżka czy to jakis problem dla takiego dziecka np 6 miesiecznego ??

rabbit, no nie podnosi się. MOje dzieci mialy już ponad rok jak zaaczęły w nim jeździc wiec nie przetestowałam z malymi, ale dla maluchów sa do dokupienia gondolki. Poza tym oparcie rozkłada się niemalże na płasko ( no trochę brakuje do płaskiego, więc można dziecko od razu połozyć na rozłożonym moze? Jola chybamiala ten wózek przy małych dziewczynkach, więc powinna coś pomoc. A moje wieksze dzieci to spały ze zwisającymi nożkami, albo podciągały je sobie do gory :-D i spy z takim podkurczonymi...

reklama
onna dziekuję za informację, zamówiłam wózek, powinnam go dostać jutro bądź w poniedziałek, mam nadzieję, ze będę zadowolona a zwłaszcza dziewczyny. Z tym podnóżkiem faktycznie może być kłopot, ale nie ma wózków idealnych, albo trzeba byłoby zmienić auto :-) Co do śpiworków czy okryć na nóżki to tak sobie pomyślałam że można dokupić jakieś uniwersalne, pełno tego jest, co o tym myślicie??????? Myślę że sam kocyk nie wystarczy na taką pogodę, przynajmniej w moim przypadku, moje dziewczyny to straszne zmarźlaki, chyba po mamie :-D

Do góry