reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze podwójne wózki

A my od początku miesiąca jeździmy PHIL&TEDS. Mistrzostwo świata dla siedzących maluchów! No i laski się biją, kto ma siedziec na dole....

reklama
Dziewczyny przejżałam cały wątek na temat wózków. Wiem, ze u mnie do zakupu jeszcze troche czasu, ale w zwiazku z tym ze wybow wózków dla bliźniaków nie jest taki duzy postanowiłam zacząć sie dokształcac w temacie. Raczej zdecyduje sie na wozek jeden po drugim, bo wozkiem jeden obok drugiego pewnie nie wjechalabym do mojego osiedlowego sklepu, poza tym pzejscie w markecie obok kasy tez chyba byloby niemożliwe. Dlatego taki własnie wybów chociaz jak ogladam zdjecia tych "jeden za drugim" to są strasznie długasnie, zwłaszcza z gondolkami.
No i mam oczywiscie pytania:
1. do posiadaczek Jane z fotelikami matrix. Jako, ze ja najprawdopodobniej urodze maj/czerwiec to jesienia/zmia dzieci bedą nadal malutkie i bedzie je trzeba wozic jeszcze w gondolkach bo pewnie siedziec nie bedą, czy te matrixy sa na tyle duże ze pomieszcza dziecko w kombinezonie i jeszcze pod jakims przykryciem? Czy pasy sie jakos ukrywa, zeby nie gniotły dzieciaczków?
2. do posiadaczek Kolcrafta. Wozek nawet mi sie podoba, cena rowniez, tylko zastanawiam sie jak to jest z wozeniem w nim noworodków bo z tego co wiem gondolek do nich nie ma. w fotelikach przeciez nie beda jeździły na codzień. Wiec co jezdzą w tych sapcerówkach rozłozonych na płasko? jeżeli tak to czy jest jakas dodatkowa wkładka, albo cos takiego. No i jak juz dzieci sa ruchliwe, zaczynaja sie krecic, ale jeszcze jiby teżą czy z niego nie wypadną z racji tego ze nie sa obudowane, czy juz wtedy trzeba je zapinac pasami? najchetniej to chcialabym zobaczyc jakies zdjecia z uzytkowania, moze ktoras z was ma, jak cos to prosilabym o wklejenie albo o przesłanie na poczte (aaga07@interia.pl). Justys80 zdaje sie piałas ze go miasz lub miałas, moze mi cos doradzisz:tak:
3. ABC designe zoom, fajny, ładny, ale kurcze chyba mega duży/długi. Choc pewnie wszystkie tego typu takie sa, a przynajmniej podobne

mam nadzieje, ze cos z tego rozumiecie bo pytan mam milion, a najgorsze jest to, ze w mojej miescinie nie mozna zobaczyc wozka bliźniazego na żywo, tylko na zamowienie, ale to juz kupic trzeba wiec tak troche kota w worku. Zreszta chcialabym zeby udało mi sie kupic uzywany wózek bo niestety ale 3 tys. lub nawet wiecej to mnie nie stac zeby za wozek zapłacic. Moze ktoras z Was bedzie chciała sprzedać swoj wozeczek na wiosne to bylabym chetna:tak:

aaga - my jeździmy zoomem. Jestem zadowolona - mówię jako główna siła pociągowa :) Choć powiem, że jak dziewczynki były mniejsze to był rewelacja. Może i dłuższy od tych które jeszcze oglądałam ale przynajmniej sporo miejsca ma jedno i drugie dziecko. kombinacji układania siedzisk sporo - przód-przód, tył-tył, twarzami do siebie itp. Teraz gdy córki są większe (choć i tak do gigantów nie należą) wózek zrobił sie naprawdę przyciężkawy. Do tego kombinezony, plus torba, ewentualnie zakupy. No, ale mogę nim prawie wszędzie wjechać. Tylko raz musiałam jedno kółko odkręcić z tyłu żeby przejść przez bramkę, ale zdejmują sie i zakładają naprawdę szybko. Minusem wózka jest to, że nie mają regulowanych pasów jeżeli chodzi o wysokość. Moje jak zaczęły siadać to były malutkie i pasy w spacerówkach naprawdę wyglądały komicznie - zaczynały się nad głową :). Do tego blokada kół przednich jest kłopotliwa - trzeba za każdym razem lecieć na przód "tandemu" i każde z kółek oddzielnie blokować a potem odblokować.
Plusem jest też to że skąda się na płasko. Jak zdejmiesz koła to naprawdę wszędzie wsadzisz niby taki duży wózek.
Może trochę chaotycznie piszę, ale lecę do maluchów bo zaczynają marudzić :) Jakby co to pytaj,

Cześć mamuśki,
ja zakupiłam wczoraj peg perego właśnie taki: Wzek Duette SW : Wzki bliniacze : MamoTato.pl : Wszystko dla dziecka : Sklep internetowy
tyle że mój używany, za duuuużo fajniejszą cenę + foteliki, torba na wózek, okrycia na nóżki, folia przeciwdeszczowa.
Pierwsze próba prowadzenia była wczoraj no tyle że jeszcze bez dzieci, i nawet moja mama stwierdziła że jest ok! bo bałam się że sobie nie poradzę z tą kierownicą ale jest dobrze!
:-):-)

Angel a jak z gondolkami w tym wózku, śa, czy ich role spelnia spacerówka rozlozona na płasko? Kupowałas na allegro, czy gdzies indziej. Pytam bo z tego co przeglądałam allegro to nie ma wielkiego wyboru tego typu wozków, a własnie tez raczej bede sie decydowac na uzywany
Iws dzieki, jak cos to bede jeszcze pytac:tak:. No i czekam jeszcze na inne opinie:-)

aaga ja mam zooma i potwierdzam to co napisała iws. Jednak teraz chwalę sobie wózki jeden obok drugiego, bo są o niebo lżejsze. Proponuję ci żebyś kupiła jeden za drugim używany, a jak dzieci podrosną i zrobią się ciężkie to zmienisz sobie na jakiś superancki jeden obok drugiego. Ja już swoich nie mam siły pchać, ważą teraz po 9kg.

aaga Jednak teraz chwalę sobie wózki jeden obok drugiego, bo są o niebo lżejsze. Proponuję ci żebyś kupiła jeden za drugim używany, a jak dzieci podrosną i zrobią się ciężkie to zmienisz sobie na jakiś superancki jeden obok drugiego.

Podpisuje się pod tym obiema rękami!! tylko pozornie wózek jeden obok drugiego wydaje się cięższy do pchania itd,a jest wrecz przeciwnie,ciezar nie jest rozlozony na takiej dlugosc jak w wozku jeden za drugim i jazda jest po prostu latwiejsza,nie mowiac juz o podjezdzaniu na krawezniki! my mielismy wlasnie zooma jako pierwszy wozek,z fotelikami,gondolami - i spisal sie super,jak dzieci byly male i lekkie z czasem jazda byla coraz mniej przyjemna....Mielismy tez krótki czas kolcrafta-ten sam problem tyle ze jeszcze dobijały mnie foteliki,jak jedna chcialam rozlozyc do spania to lezala drugiej na nozkach,to akurat w zoomie jest lepiej rozwiazane i fotele tak na siebie nie zachodza.
A jak dziewczynki skonczyly 7 mies. kupilismy teutonie jeden obok drugiego i bardzo sobie chwale ten wozek,spacer to czysta przyjemnosc.

Powiem Wam że ja sama miałam już w planach wózek 1 obok 2, ALE: nie mieścił się taki do windy!!! a ja mieszkam na 5 piętrze, no i tak jak słyszałam że takim 1 za 2, to wjadę do sklepu, apteki, do kasy podjadę...

w tym peg perego to ze spacerówek robi się gongolki, rozkłada się je.
a na allegro widziałam kilka tych wózków, używanych oczywiście, np.
PEG-PEREGO Bliźniaczy Bdb Stan !! (1374293775) - Aukcje internetowe Allegro
Peg Perego Duette dla bliźniaków lub rok po roku (1371465266) - Aukcje internetowe Allegro
WÓZEK PEG PEREGO DUETTE SWI-DLA BLIZNIAKÓW (1379541934) - Aukcje internetowe Allegro
ten pierwszy ma fajną cenę bo razem z fotelikami!

dzieki
Angel tez mysłałm o peg perego tylko własnie nie wiedziałm jak to jest z gondolkami. MAsz do tych spacerówek jakies dodatkowe nosidła lub tym podobne czy bedziesz podkładała jakieś kocyki?
Małygosiak a w Kolkrafcie role gondolek spelnia również spacerówka rozłożona na płask bo tak jak juz pisałam w pierwszym poscie nie widziałam do niego gondolek

reklama
tak myślę że kocyki podłożę, a do przykrycia to mam takie na nóżki i brzuszek, przypinane do fotelików na zatrzaski.

Do góry