reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

Żeby schudnąć nie potrzebna jest żadna dieta tylko siła charakteru, cierpliwość i zdrowy rozsądek. Niektórych musi prowadzić dietetyk bo to zewnętrzna siła pilicyjna, która będzie wymagać i motywować.

Można chudnąć jedząc normalne produkty. Placki ziemniaczane tak, ale nie po 18-19, na obiad nakładać porcje normalnego obiadu na mały a nie duży talerz (jedno danie nigdy dwa), rzuć długo i dokładnie każdy posiłek (mózg potrzebuje 15 minut, żeby poczuć że się je i się najadło), odstawić łakocie (pozwolić sobie na jeden łakoć w tygodniu, np. weekend), całkowicie zrezygnować z białego pieczywa na rzecz ciemnego, uważać na napoje, są bardzo kaloryczne (najlepiej woda, zielona herbata). Nie oszukiwać się produktami typu 0% tłuszczu bo to nic nie jest warte i wcale nie jest nietuczące. I tak jak napisała Bra MŻ. Ograniczać się. Bardzo niewielka liczba kobiet może jeść do bólu i nie przytyje. Garstka. Nie zwalać na innych bo nie inni żują naszymi szczękami ;-)

Należy chudnąc 4 kg miesięcznie.

reklama
ee tam Hope, z obserwacji - i tylko z tego- wiem,że sama dieta to da spadek chwilowy.Dieta to dieta- jedna się kończy ,druga się zaczyna.Trzymam bardzo kciuki za moją sis, to nie pierwszy jej spadek tak spektakularny..
Ważniejsza jest świadomość tego co się je i szacunek do własnego ciała.Zamiast gnić w fotelu przed tv dla swoich stawów , serca i dotlenienia mózgu warto wybrać się na spacer a w wersji zaawansowanej pobiegać itd.

hope, jaipur, święta prawda. Jeść jak mówi Hope i ruszać się jak radzi jaipur. A siła, chęć i zapał to podstawy tej konstrukcji. Dam radę i tyle. Ale prawdą jest że jak mam napisane co mam jeść to się super zastosuje, nawet gumy do żucia nie wezmę, ale jak sama dietę robię to mnie kusi każdy kęs, ot taka słaba psycha ma.

No gdzie tam, przecież napisałam, że nie diety tylko racjonalne odżywianie, podałam podstawowe zasady. A wkładanie w swój organizm dobrego jedzenia jest właśnie szacunkiem do niego ;-)

A ruch fizyczny to oczywista oczywistość dla zachowania kondycji i figury :-)

a ja od zeszlego poniedzialku jestem na takiej diecie: nie jem slodyczy, fast-foofow, chipsow nic slodkiego, jem normlanie sniadania, normlany obiad i kolacje jakas lekkostrawna, salatke czy kanapki ale nie pozniej niz godz 19.00 i schudlam juz 1,5kg. Nie katuje sie jakimis wymyslnymi dietkami jem normlanie na obiad i kotleta i kopytka tylko mniej i regularnie wiec glodna nie chodze i jakos mnie ta dietka nie meczy. zobaczymi ile mi zejdzie tym sposobem

reklama
Mandrzejczuk, myślę że to dobry pomysł. Też tak chcę, tylko muszę być silna na pokusy.
A ta hula hop to ta z tymi wypustkami? Jeśli dostanę taką wielką, ze jak ją założę będzie luz to też taka kupię :tak:. U mnie zdrada to tłuszcz. Jem dużo mięsa, kiełbas, wędlin.
Hope, ja wiem, że trzeba szanować swoje ciało, chciałabym się oczyścić jakoś. Znacie sposób? Ja znam tylko zieloną, czerwoną herbatę i yerba mate, z tym że z tej ostatniej nie korzystałam jeszcze.

Do góry