reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

jaipur wiem co masz na mysli z cycuchami :) zartowalam sobie tylko, ja tam powyzej C to nawet obecnie nie rosne (no moze podczas nawalow mam D), wiec dla nas to i tak frajda, a po karmieniu to juz tylko nalesniczki zostana :p

paula moze Twoje Dzieciatko wlasnie lapie sie na tzw. skok wzrostowy? czyli nagle potrzebuje wiecej mleczka i piersi odpowiadaja zwiekszona produkcja tegoz? bo ja to wlasnie przerobilam miedzy 2 a 3 tygodniem u nas :) takich skokow jest wiecej i nawaly tez sie wtedy moga zdarzac...
Jak postępować, kiedy dziecko zaczyna znacznie częściej niż zwykle domagać się piersi? - BabyBoom

to chyba nadaje sie na watek o karmieniu?

reklama
Dziewczyny a ja wczoraj wlazłam na wagę,żeby zobaczyć ile po porodzie spadło i pokazała mi 7kg mniej!:tak:a w ciązy przytyłam 9kg:-D więc do zrzucenia 2kg zostało,żeby miec wagę sprzed ciąży (chociaż wolałabym zrzucić jeszcze więcej), a tu macica się jeszcze obkurcza...Więc może nie będzie najgorzej. Dopinam się we wszystkie bluzki-spodni jeszcze nie mierzyłam,bo trochę jednak brzuszko jest...ale poczekamy zobaczymy

no mi zostało 4 kg do zrzucenia ale powoli powoli i bedzie gicior a to mój brzucho i rozstepy w roli głównej :-(
PICT1559.jpg

wiecie co, już zatęskniłam za brzusiem, jak go oglądam na fotkach, to był taki uroczy!
skoro już wklejamy i udało mi się dodać załączniki(czego nie mogłam zrobić od jakiegoś tygodnia) wklejam brzusio w 39t i w -2t(podwójny;-) po cc) .Ale fajna była ta piłeczka...

Załączniki

• DSC00539.jpg
    DSC00539.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 105
  • DSC00560.jpg
    DSC00560.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 114
ja się jutro zważę bo jeszcze tego nie robiłam po porodzie . na ten czas oczywiście brzuch jest jeszcze dość widoczny i tu moje pytanie kobietki kiedy Wasz wyglądał już tak jak przed porodem ???

I co z tymi ćwiczeniami ? znalazłyście coś i od kiedy można wykonywać po SN?

W ciąży przytyła jakieś 13 kg i udało mi się zrzucić już ok 12 :-) mam nadzieję, na jeszcze 5 mniej, bo przed ciążą nieco mi się już przytyło. Liczę, że uda mi się dobić do 62 kg ;-)
W bluzki wchodzę bez problemu, ale w większość mieściłam się będąc w ciąży. Jeśli zaś chodzi o spodnie, to jak na razie sprawdziłam jedne i weszłam w nie :tak: troszkę gniotły jak siedziałam, ale nie było tak źle.
Cycki... hmm... w sumie to prawie wróciłam do rozmiaru sprzed ciąży (było 70B, a teraz jest 75B), tylko są pełniejsze, ale akurat to mi nie przeszkadza ;-)

Ogólnie jestem zadowolona z obecnej figury, nawet z tego, że zrobiłam się troszkę szersza w biodrach. Jeszcze tylko zrzucić też brzuszek i będzie ok :)

Mi jeszcze zostało jakies 2 kg z 10 które przybyły w czasie ciązy ale ogólnie jest bardzo dobrze, jedynie to w bioderkach się powiększyłam :D mam nadzieje ze choc troszke się jeszcze zejda a dla porównania zdjęcie z ostatniego tygodnia ciązy i aktualne:) myym4.jpg

reklama
Do góry