reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

Karolq ja po cc,nie wejde w dzinsy z przed ciazy za chiny! Niby wcisne na dupsko,ale sie nie dopne (brakuje dobre 10cm),a I boje sie bo rana wciaz tkliwa.

Kamcia nie grzesz! Ty to masz figure!

A co Wy z tymi cyckami ze niby ble bo za duze? Ja bym tam zostawila sobie takie macierzynskie :) moj T to prawie placze jak je widzi ze takie fajne duze, a pomietosic nie mozna bo mnie bola :(

reklama
dziewczyny miala ktoras przewiane piersi? jak to sie objawia? Juz mnie nie bolaly a od 2 dni placze z bolu i nie tylko przy karmieniu. Dodam ze chyba cos mnie zlapalo bo w nocy dreszcze mam

karolq ja nie miałam , ale może masz nawal pokarmu i stąd takie objawy??
ja miałam nawał w 1 ciązy to przez 2 dni mikałam dreszcze bolące piersi i temperaturę....

Karolq8jakja mialam przewiane piersi, to tak jak masz nawal pokarmu i piersi generalnie nie mozesz dotknac i do tego mialam goraczke , przeszlo po dwoch dniach, nic z tym nie robilam, ale na piersi tzreba caly czas uwazac, ubierac sie odpowiednio bo bardzo latwo o przewianie.Ja sie nabawilam moich jak kiedys poszlam z Amelka na spacer a on zaczela sie tak wydzierac ze chce do cyca ze w koncu musialam siedziec w parku z pol godziny i efekty byly, bo wiaterek troche wial.

Karolqu - masz temp???? jeśli tak i bolą niemiłosiernie piersi to może być zastój i zapalenie piersi!!!! to nie przelewki!!! może się skonczyć antybiotykami.....właź pod ciepły pryszni, polewaj piersi ciepłą woda i masuj obolałe miejsca - nawet jesli trzeba tak masuj by mleko ciekło....no i kapusta-stary sprawdzony sposób! jak nie pomoże to smigaj do lekarza-albo skontaktuj sie ze swoja polozna!

A co Wy z tymi cyckami ze niby ble bo za duze? Ja bym tam zostawila sobie takie macierzynskie :) moj T to prawie placze jak je widzi ze takie fajne duze, a pomietosic nie mozna bo mnie bola :(
Bubbles, kwestia upodobań,dla mnie jak mam wyżej niż C,to jest koszmar,bo wyobrażam sobie podbiegania gdziekolwiek,o bieganiu które zarzuciłam na czas ciąży nie wspomnę.Chyba będę musiała trzymać w rękach cycki,żeby nie były do kolan:-D Maż podziela moje poglądy i raczej nie kojarzą mu się seksualnie, takie mleczne(chociaż sikania mlekiem jeszcze nie widział:-D)

a z tym przewianiem to dobrze wiedzieć, nie sądzilam ,że coś może być poza tym nawałem i zapaleniem.

Ostatnia edycja:
Do leczenia piersi prysznicem jak już pojawi się gorączka polecam jeszcze walnąć ze dwie tabletki paracetamolu - można. Mnie to dwa razy uratowało i nie skończyło się lekarzem na szczęście. Paracetamol plus gorący prysznic na piersi i "wydoić się" albo maluchem albo laktatorem i człowiek jak nowy. Kapusty nie próbowałam.

Mój brzuchol też nadal jest i motywacji i czasu i sił brak na walkę z nim, chyba muszę go pokochać bo szybko mnie nie zosatwai:-)
Cycoidy nie są jakoś specjalnie wielkie, nie przekraczają C:-)
Dzieczyny a czy 2 tygodnie po porodzie jak się karmi można mieć nawał???? Wydawała mi się że to przypadłość pierwszych dni lub odstawienie dziecka.
Karolka jak piersi są twarde i bolą to propnuję wizytę chociaż u położnej może ona oceni fachowym okiem czy wystarczy poodciagać nadmiar pokarmu i dobrze wymasować, bo jeśli coś jest na rzeczy to potrzebny antybiotyk. Trzymam jednak kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i cucusie wróciły do normy.
Karolka a aporpo dreszczy, to mogą cię też dopadć ze zmęczenia i z tego że jak się karmi to się człowiek bardziej poci i może trochę zmarznąc, też mnie tak czasam dopada.

reklama
no proszę, nie wpadłabym na to ,że te dreszcze i uczucie wyziębienia to od karmienia.
Wszystko zwalam na razie na ten mój częściowo nizagojony szew po cc.

Do góry