reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

reklama
A ja ma straszny problem z biegunka od trzech dni, leci ze mnie sama woda, czy któraś z Was też tak może miała? Ciekawe czy może to byc od apapu a biorę co 8h :-(

Dziewczyny a was też tak boli macica???Jejku mnie ostatnio ciągnie niemożliwie...:zawstydzona/y:
Ja nic nie czuję. Rana po nacięciu krocza się goi i juz prawie jej nie czuję.

Jesli chodzi o wagę, to w ciązy przytyłam 12kg, teraz mam 5 na plusie, ale jak patrzę w lustro, to tylko brzuszek mógłby się troszkę zmniejszyć, a reszta mogłaby zostać, bo czuję się jak chudzinka - może jest to wynik zmęczenia, niedospania i trochę niedojedzenia w ostatnich dniach ... ale w spodnie sprzed ciąży nie wchodzę, nie wiem, może biodra się poszerzyły???

ja mam dokładnie tak samo jak lepi ... brzuch niby zniknął (znaczy został taki flakowaty Dżaba), nogi jak patyki, talia się pojawiła, a spodnie sprzed ciązy każde nasunę do tylka i koniec, nie zapne choćby nie wiem co :( Morał z tego taki, że pozostaje mi chodzić w leginsach, bo na zimowe ciązowe spodnie jest za cieplo, a upychać rany po cc w jakieś stare spodnie nie ma co z reszta nie wiem czy znalazłabym jakieś w które się dopne :/
Siadłam dzisiaj i się spłakałam normalnie :p

Co do bóli to mi bardziej dokucza blizna po cc, czuje tam czasem takie kłucie dziwne, obkurczanie macicy czuje tylko podczas karmienia i to jak młody się wczuje i dość długo ssie.

no laski kochane, to nie wiecie, że kości miednicy jeszcze się nie zeszły? stąd te dodatkowe cm w biodrach i to wcale nie żart

a w taką pogodę to ja żadnych spodni nie zakładam, w sukienkach chodzę głównie a w taki upał to najchętniej w bikini,chrzanić podwójną fałdę ;)
p.s śmiesznie wygląda na takim prawie normalnym brzuchu ta ciemna kreska, jakbym się nie domyła:-D

Ostatnia edycja:
w sumie to wszystkie jesteśmy świeżo po porodzie i nie ma co oczekiwać cudów, jeśli nie ma się dobrych genów :)

Ja zostawiłam na porodówce 7kg, ale to ciągle mało. Brzuch sflaczały, rozstępy to jakaś masakra, ryczałam 2 dni (ale to chyba poporodowe hormony:-(), ale zdaję sobie sprawę ze to tak szybko nie wróci i staram się o tym nie myśleć, bo jakoś nie mogę siebie zaakceptować. więc żadnych słodyczy, dużo wody, zdrowa dieta, karmienie idzie dobrze, niech mnie tak te szwy nie rwą to spacery z Młodą i liczę że się coś odmieni. Dziś już mam więcej optymizmu :-)

Ja się jeszcze nie ważę i nie pakuję w ubrania sprzed ciąży, nie chcę się dołować. Brzuch dość znaczny, nie ukrywam ale po pierwszym porodzie też dość długo miałam spory. Powoli się schodził, teraz pewnie też to potrwa, ale coś za coś, przynajmniej nie mam rozstępów.

Nie wymagajmy od siebie za dużo tak krótko po porodzie dziewczyny.

reklama
dokładnie mamuski dajmy sobie troszke czasu na dojście do siebie z figura ja niedługo powinnam zaczac (takie moje postanowienie ) za uporanie się z moim buniem flaczkiem :-p rolki brzuszki spacerki ehhh ciekawa perpektywa tylko czy sie uda , mysle ze ten fałd zmotywuje tym bardziej ze uwiellllbiam rooolllki , tatuus z wozeczkiem a mamusia posmiga pare km

Do góry