reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

Dziewczyny pieknie schudłyście...tylko pozazdrościc:( Ja mam 8 kg na plusie i okropnie mi z tym....Brzuszek taki flaczek że hej. Nie wiem jak u Was ale mój ginekolog zabronił intensywnych ćwiczeń do połowy sierpnia (urodziłam 28.05) :wściekła/y:

reklama
Jedynym wyjaśnieniem było CC i ciężki poród.. Lekkie ćwiczenia tak, ale bez brzuszków, roweru i intensywnych ćwiczeń..dziwne bardzo.:-(

mi sie zdaje ze jesli ci sie wszystko zagoiło i czujesz sie dobrze to mozesz po troszku zaczac cwiczyc
coc moze niech ie wypowiedza dziewczyny po cc ;-)

mycha no tak aerobowe ćwiczenia odpadaja, ale izometryczne jak najbardziej możesz.Czyli lekkie brzuszki- nie do pełnego 90stopni, tylko powoli tak po 30 stopni.I te skośne koniecznie, żeby brzuszek się wciągnął.
Chyba ,że Cie blizna ciągnie jeszcze ..

Czytałam kiedyś o tym,że po cc mocno nadwyrężone są miesnie..pleców.Wydało mi się to wtedy absurdem,ale przy pierwszym tygodniu ćwiczeń odczułam to boleśnie, największe zakwasy miałam właśnie w plecach,mimo brzuszków na piłce, czyli tych oszczędzających plecy.

Ostatnia edycja:
Podziwiam waszą determinację :tak:Ja niestety nie mam czasu na ćwiczenia,a też źle się czuję w swojej wadze...No ale przedwczoraj zaczęłam stosować radę szwagierki - nie jem pieczywa i ziemniaków,za to warzywa i owoce do oporu. Ona schudła na tym 9kg,zobaczymy czy mi się uda,choć ciężko mi bez kanapeczek:zawstydzona/y:

Osiągnęłam wagę dzisiaj sprzed ciąży! A już myślałam że nigdy nie pozbędę się tych dodatkowych 2kg co chyba od miesiąca mi zalegały. A tu proszę :-) Ale mam radochę :-) mała rzecz a jak cieszy.

To teraz będzie już tylko lepiej :-)

reklama
Hope mam to samo ehhh ciągle się łapie tylko na tym to bym zjadła, tamto bym zjadła, a jak jeszcze wczoraj gdzieś na bb wyczytałam o fasolce szparagowej z bułką tartą i masełkiem to od tamtej pory mam ślinotok po kolana;-) a tu waga nie jest dla mnie łaskawa ćwiczyć się nie chce tylko żreć.

Do góry