reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pociążowe boje i przeboje z wagą oraz figurą

reklama
ja wagowo w zasadzie już dobrze, tylko brzuszek jeszcze pozostał bardziej tłuściutki niż zwykle.

Za mną.. pieczony kurczak a przede mną ciasto z rabarbarem:-D (no wiem ,ze nie ten wątek,ale każda coś pisze to i ja muszę;))
gdzieś wyczytałam, że skoro na przybycie ciążowych kg potrzebne nam było 9mcy, to na zrzucenia spokojnie tyle mamy i nie ma co się stresować:) (bo w stresie gorzej się chudnie:D)

Jaipur zgadzam się z tobą w całej rozciągłości, pomiędzy paczką biszkoptów a omletem z dżemem :-D

Drogie poporodowe mamy :) na powrót do formy już czas :) najważniejsze to zdrowa dieta i oczywiście ćwiczenia. Mogą być spacery z maluchem oraz ćwiczenia z nim. Gdy nosicie dziecko na rękach, unoście je, prostujcie i uginajcie ręce, róbcie z nim przysiady i skłony :) Pamiętajcie proszę o ściąganiu odcinka lędźwiowego do dołu, aby go nie obciążać i rozciągać zmęczone po ciąży plecy... Starajcie się codziennie przynajmniej przez 30 minut trochę się poruszać :) hulahop jest najlepszym rozwiązaniem na wzmocnienie mięśni brzucha :)

A ja właśnie jestem po drugim starciu z aerobikiem :D
jest ciężko, bo miałam sporą przerwę, lały się ze mnie siódme poty, wszystko boli, ale czuję się po ćwiczeniach extra:cool2:
oczywiście uważam z brzuszkami, nożycami itp ze względu na cesarkę !

A studio B.Fit doskonale znam - chodziłam do Was rok temu przed ciążą:tak:

A ja ważę juz 1 kg mniej niz przed ciążą, stres, pobyt w szpitalu zrobiły swoje, tylko został mi trochę brzuszek do zgubienia.

reklama
A ja kuircze już nie wiem ile waże - moja waga przekłamuje - brzuszek lekki został, szerokie biodra i wielki biust - najbardziej mnie martwi taka wątła skóra na brzuchu - smaruje tymi badziewiami - ale jak scisne brzuszek tak do siebie to jak 80latki :(
Musze rozpocząć jakiś program treningowy. bo za 2 miesiące czeka mnie mój ślub i musze jakoś do kiecki jeszcze troche schudnąć :/

Do góry