reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Ipanema, wspolczuje, bo wiem co czujesz - moje dziecie tez sie tak odstawilo ale duzo wczesniej - ciezko to przezylam i do tej pory mi czasami przykro, bo tez uwazam, ze to piekna rzecz, takie cycolenie. Wiem, ze nastepne dziecko bede dluzej karmic, chociaz z drugiej strony ciesze sie, ze mala odstawila sie bezbolesnie - i Ty tez sie ciesz z powodu Mateuszka. Dzieki temu dziecko sie nie meczy.

reklama
Dominique, AgaMonika, Ipanema - dziewczyny jestescie wielki! :tak: Gratulacje! Tak dlugo karmic to nie lada wyczyn! :tak:
Teraz trzymam kciuki za Dominique i AgeMonike - zobaczymy ktorej przypadnie order usmiechnietego cyca ;-):-D:-)

No ja jeszcze robie za Spółdzielnie Mleczarska, ale to się niedługo skończy:-( W tej chwili jestem na etapie, że mała w ciągu dnia nie ciągnie cyca, tylko jeszcze w nocy. Przymierzam się od jakiegos tygodnia, żeby i nocne karmienia się skończyły, ale też jest mi ciężko tak kategorycznie postanowić, że to już koniec:-(

Kurde, a Pszczola 6-8 razy na dobe wisi mi przy cycu, w tym co najmniej 4 w nocy (po ostatnej chorobie jelitowej tak jej sie przestawilo):zawstydzona/y: Z jej i moim przywiazaniem do laktacji, mysle, ze do 2 lat pociagniemy:-p No chyba, ze wczesniej Pszczola poczuje sie za dorosla na "cycanie";-)

dziewczyny wielkie ukłony w wasza stronę:tak::tak::tak:

u nas odstawienie było bezbolesne dla małej, gorzej było ze mną:-(ale i tak sie ciesze że karmiłam równy rok:-)

Ja lubiłam ale niestety dałam radę tylko pól roku karmic :( do tej pory mi tego brakuje :-(
Dziewczyny gratuluję takiego wyczynu.

dziewczyny jestem rowniez pod wrazeniem, ale nie wiem co czujecie........

hmmm, czy ktos oprocz mnie nie lubil karmic piersia:confused:
ja tez nie lubilam w sumie jakos mnie to nie krecilo bo mnie cycki bolaly non stop na pcozatku potem ze mnie cieklo jak z kranu i w sumie sie uciszylam jak mala sie wyparla w 9 miesiacu ostatecznie cyca

dla mnie w pierwszych 3-4 tygodniach karmienie też było ciężkie i bolesne (wiele razy miałąm ochotę zrezygnować)...dlatego korzystałam z kapturków silikonowych, ale później... bardzo się cieszę,że nie zrezygnowałam ...

reklama
Wojtka krótko karmiłam i jakoś nie pamiętam jak to było, Alkę udało się dłużej karmić, no ale też się sama odstawiła, nie powiem było mi przykro, a ja jakieś szczególnej radości z karmienia nie odczuwałam;-)
dziewczyny karmiące gratulacje ogromne dla Was!!

Do góry