reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

dziewczyny wielkie gratulacje, tyle czasu... pieknie.

Ja w sumie lubilam karmic, ale przez Patrykowe alergie karmilam tylko pol roku, i szkoda mi bylo, moze nastepnym razem bedzie lepiej.

reklama
smrodek ciągał cyca do 7 miesiaca i sam sie odstawil najpierw w dzien a potem calkiem. straszni mi zal bylo ze juz nie chce, ale z drugiej strony pozniej chyba ciezko odstawic.

wczoraj w nocy ogladalam program o karmieniu byl ok 1, ale pelnia i spac nie moglam. nie uwierzycie baba karmila 2 cory jedna do 5rż a druga do 8!!!!! i dlatego "tylko tak krotko" bo w tym wieku dzieci calkowicie traca zdolnosc ssania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! toc to szok!!!!!!!!! wyobrazacie sobie?

wczoraj w nocy ogladalam program o karmieniu byl ok 1, ale pelnia i spac nie moglam. nie uwierzycie baba karmila 2 cory jedna do 5rż a druga do 8!!!!! i dlatego "tylko tak krotko" bo w tym wieku dzieci calkowicie traca zdolnosc ssania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! toc to szok!!!!!!!!! wyobrazacie sobie?
o ja piernicze ja sobie nie wyobrazam :happy2:

moja kolezanka ma corke 8 miesieczna i tylko ja na cycu trzyma tez to dziwne dla mnie no i mala wazy prawie 9 kg :baffled:.

ogladalam kiedys ten program...to juz wedlug mnie jest przesada.
ciotka mojego męża karmila pierwsza corke do 4-go roku zycia, a druga (obecnie 3-letnia) do 2-go.

A potem cycki po pas, o ile to jeszcze wtedy do cyckow podobne... 8 lat, nie do pomyslenia.

Dzisiaj rozpoczelam proces odstawiania Pszczoly od cyca:-( Na pierwszy ogien poszlo karmienie wieczorne. Powiedzialam Pszczole, ze juz tak dlugo ssala cycusie, ze nie produkuja juz tyle mleka, zeby mogla sie najesc i troszke sie zepsuly, a ona na to: "Bateje ziuziły?":-D i kazala mi sie polozyc obok siebie na lozku, przytulila sie mocno i zasnela... A mnie sie ryczec chce okropnie...:-:)no: Mam nadzieje, ze wytrzymam i jak sobie postanowilam, do 2. urodzin ja zupelnie ostawie (no max. do konca sierpnia:-p). Ech...:baffled:

reklama
Dominique- Gratuluje Ci kochana tak długiego karmienia!! trzymam mocno kciuki za powodzenie w odstawianiu, Pszczoła to mądra dziewczynka szybko zrozumie o co biega, a Ty kochana niestety musisz sie jakoś pogodzić z tym faktem choć wiem ze to strasznie trudne.Ściskam:-)

Do góry