reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ale wam fajnie z czuciem ruchów maluszków u mnie czasem niby tak jakby ale w końcu wydaje mi się że to jednak jeszcze nie to :/ przyjdzie pora zapewne i na mnie :)

reklama
A dziewczyny też tak macie, że jak już poczułyście dzidziusia to później przez kolejne dni niekoniecznie go czuć?
Bo ja tak mam, ale wydaję mi się, że do takich regularnych wyczuwalnych ruchów to jeszcze troszkę muszę poczekać, czy jak już poczułam to cały czas powinnam czuć? jak to jest?

ja jestem w 19 tc i dopiero od tygodnia czuje wyraźnie maleństwo i dość regularnie. Wcześniej te po kilka dni potrafiłam nie czuć. Po prostu są jeszcze maleńie te nasze dzieciątka i różnie się układają.

Ja najczęściej czuję, jak leże lub siedze. Gdy stoje lub idę, to nie czuje. Chyba śpi, jak chodze:-p:-p

No właśnie, to ja mam podobnie, od 2-óch dni nic nie czułam i dziś CHYBA raz mi się udało poczuć... :). Pierwsze poczułam w zeszłym tygodniu, także tak się jeszcze zdarza :)

jak oglądałam program "mamo to ja " lekarz mówił że największą aktywność dziecko ma między 22 a 1 w nocy - kiedy przeważnie śpimy ;-) ale i tak ruchy czuć ok.20 tygodnia szczególnie u tych co są pierwszy raz mamami , więc ja spokojnie sobie czekam , miałam czasami wrażenie jak bym czuła maluszka ale bardziej podejrzewam jakieś bączki ;p i kichy ;p

Mońcia - hahaha, rozbrajajaca szczerosc ;) A mnie sie wydaje, ze serio sie dzidzia mi ze 3 razy gdzies pogubila i ja czulam.. Ale to tak przez przypadek, bo teraz to nic... :baffled::baffled:

ja jestem w 19 tc i dopiero od tygodnia czuje wyraźnie maleństwo i dość regularnie. Wcześniej te po kilka dni potrafiłam nie czuć. Po prostu są jeszcze maleńie te nasze dzieciątka i różnie się układają.

Hej Mamcia, jak widzisz ja jestem w od jutra w 20 tyg i ruchy które czuję są na prawdę słabe i bardzo nie regularne więc Twoje zaznaczanie że jesteś w 19tyg i dopiero od tygodnia czujesz dość regularnie jest mało na miejscu.

Nie chcę się czepiać ale powinnaś raczej napisać "i już czujesz ruchy regularnie" a nie dopiero bo niestety jest tutaj dużo babek o większym stażu ciąży od Ciebie i "dopiero" ledwo czują jakiekolwiek ruchy. To tyle.

Ostatnia edycja:
Ale macie się fajnie ze juz czujecie ruchy waszych bąbelków:) Ja jak na razie nic nie czuje:/ chyba ze tego nie zauwazam:p
A moj gin. mówi ze cały czas skacze maluszek:p

Ja już powoli coraz częściej odczuwam ruchy, ale to nieregularnie szczególnie wieczorem jak sobie pojem i się położę :-) Wybaczcie jeśli kogoś urażę, ale ja nie wierzę, że ktoś odczuwa ruchy już w 15 czy 16 tc. Macica, która się powiększa wypycha nasze wnętrzności i nawet zwykłe burczenie brzucha, przelewanie możemy odczuwać inaczej i wydaje nam się, że to ruchy.

reklama
Hej Dziewczyny.
Czasami mam takie dziwne objawy, jak ból w pachwinie, przechodzące w okolice jajnika a czasem całkiem w bok, to jest takie uczucie kłucia albo kolki, chwilkę poboli i przestaje, najczęściej z prawej strony. Czasem też lekkie bóle podbrzusza, troszkę mniejsze niż przed miesiączką. Komuś się coś takiego przytrafiło?

Witam. Rowniez miewam takie bole w pachwinie, takie klucie a czasami ciagniecie, mam to tylko w prawej pachwinie, nigdzie wiecej, czasami jak sie zasiedze to potem trudno mi kilka krokow zrobic... Wydaje mi sie ze to nic strasznego i poczekam 2 tyg i powiem o tym lekarzowi na wizycie:) Moze juz nasze miedniczki i narzady sie przygotowuja:) a poitem tylko siup i dzidzia sobie wyskoczy bez bolu:) pozdrawiam

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry