reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja pamiętam jak szalałam ze stetoskopem juz po duuużym brzuszku i nie zawsze natrafiałam na "to" miejsce :tak: ale z dzieckiem było wszystko ok.

reklama
Dziewczyny!!!! Wczoraj lezac w lozku poczulam pierwsze ruchy orzeszka!!!! :-) To bylo niesamowite uczucie!! Trudno nawet opisac; czualm jakby mi taki pluszowy misiaczek lapka musnal lekko wokolicy podbrzusza. Czegos takiego jeszcze nigdy nie doswiadczylam, wiec chyba to w koncu to!!!:-) Ach, dzis jestem cala w skowronkach!!!

Witam kobitki:) Ja jestem takze dzis [przeszczesliowa:)Wczoraj okolo 22 malutki pomerdal mnie w brzuszku:) piekne uczucie, jakby mnie motyl skrzydlami musnal:) bosko bylo, az sie nastepnego razu doczekac nie moge, choc wiem ze pozniej przez te kopanie spac w nocy nie bede tak jak w pierwszej ciazy:)

nadalka I jak ten doppler?Dla mnie to kolejny powód do niepokoju...( choć staram się myśleć logicznie i panować nad tym , ha) Pierwszy raz prórbowałam wysłuchać serducha w wigilię. Bylismy u znajomych, koleżanka też ma to magiczne urządzenie i sama podsłuchiwala swojego synka od 13 tc. Ja byłam wtedy w 15 i nic nie udało nam się znaleźć. Wielkie oczekiwania skonczyły sie nieprzespaną nocą. Dwa tygodnie później poszłam do lekarza i usłyszałam ( pierwszy raz) małutkie serduszko walące jak dzwon. Teraz jestem w 19 tc..znowu spróbowałyśmy posłuchać maluszka i znowu się nie udało ( choć tym razem to było prawie pewne)... Dziwnie...do lekarza dopiero w przyszły wtorek. CZekam, staram się być cierpliwa ...
A dlaczego u ciebie lipa z dopplerem?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny.
Czasami mam takie dziwne objawy, jak ból w pachwinie, przechodzące w okolice jajnika a czasem całkiem w bok, to jest takie uczucie kłucia albo kolki, chwilkę poboli i przestaje, najczęściej z prawej strony. Czasem też lekkie bóle podbrzusza, troszkę mniejsze niż przed miesiączką. Komuś się coś takiego przytrafiło?

Witam
ciernista nie przejmuj się tym, że nic nie było słychać. Mój lekarz ani razu nie używał na wizycie tego urządzenia. Chodzę do niego do szpitala i tam dysponuje tylko tym, a USG robi prywatnie. Jak byłam przed świetami to powiedział, że właściwie powinien to podłączyć, ale nie ma do nich zaufania, bo róznie może być i może nic nie usłyszeć. Skoro lekarze temu nie ufają, to my chyba tym bardziej nie powinnyśmy :happy2:
Ja mam USG raz na dwa miesiące, ruchów chyba jeszcze nie czuję (czasem nie mam pewności czy to nie to, bo to moja pierwsza ciąża) i staram się nie przejmować, bo USG nie dało jeszcze powodów do zmartwień, a to chyba najważniejsze

reklama
pyscek nie które tak mają że jak boli coś w okolicy jajnika to i boli noga ja tak mam że jak bolą nogi to i jajniki jak jajniki to i nogi. a teraz ten ból to więzadła więc nie ma powodu do obaw...

co do tego dopplera to to jest taka lżejsza wersja za 60zł myslę że jak bym kupiła taki za 300 zł to na pewno było by coś słychać. a ja czasem podłu****e ale to lipa jest nawet moje serce ledwo słychać a co dopiero maluszka, ale ja się nie przejmuję bo wiem że te urządzenia bywają zawodne

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry