reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
martulka- mam identycznie zbiera się ból z lędźwi twardnieje brzuch i zbiera się punkt kulminacyjny bólu jak na okres, napina się mega skóra i w zależności od tego jak mały jest ułożony tak opina mi brzuch i taki ma kształt od kwadratu po trójkąt. Wtedy odczuwam ostre parcie na kibelek na jedynkę i dwójkę:-p co często budzi mnie w nocy. Występują średnio co godzinę ale są momenty kiedy są co 5 minut, także mocno nieregularne.

ja tez mam takie skórcze, moim zdaniem to przepowiadacze, nie sa specjalnie bolesne, ale trochę nieprzyjemne, brzuch przybiera wtedy dziwne kształty

ja już nie wiem:baffled: mi sie też tak napina brzuch, jak u martulki, ale czuje też za chwilę dziecko i nie wiem, czy to ona zrobiła, czy to był skurcz. Boli mnie też wtedy wiadomo co...

no ja właśnie myślałam, ze to Zuzka się tak wypina i dlatego taki kształt kwadratowy przybiera :/. No to teraz inaczej będę patrzała na to :)

Na fotce po lewej stronie pępka jest takie jaśniejsze miejsce - góreczka, to akurat Emi pupcię wypięła, często jej się zdarza bardziej "wybrzuszać" w trakcie skurczu, więc się wcale nie dziwię, że można pomylić przepowiadacza z aktywnością dzieciątka..

Ja nie pomogę, bo w pierwszej miałam krzyżowe. Bolał krzyż i przy zmianie pozycji ból nie ustępował.
Teraz wizja mi się zmieniła i ze względu na dobro dziecka, wolałabym, żeby odeszły wody, bo wtedy jadę do szpitala od razu i dadzą mi antybiotyk na paciorka. A przy skurczach, to różnie bywa - przepowiadacze, właściwe - zgłupieć można :-D

Mam IDENTYCZNIE jak Martulka:) MAM TAKI SAM BRZUCH podczas skurczu...niesamowite:) tylko u mnie dodatkowo przed skurczem zaczyna bić szybciej serce i zalewa trochę fala ciepła...a tak to identyko jak Martulka:) Jakbym widziała swój brzuch haha :) dodatkowo idzie mi od krzyża i tak też się zaczyna...

Ann, ale miałaś nosa:) Ja już tak mówiłam 2 razy, że dziś na porodówkę i dupka haha:) Sama nie wiem czy faktycznie nie lepiej jak te wody odejdą...

Betunko a u Ciebie się zaczęło od skurczy i dopiero na porodówce CI przebili pęcherz tak?

Ostatnia edycja:
no to ja już zgłupiałam... przecież nie każde wypinanie się dziecka równoznaczne jest ze skurczem, co nie??? czy się mylę?? Ja mam identycznie jak Mamcia:tak: a brzuuch taki jak Martulka

reklama
Mojemu podczas skurczu również się zdarza ruszać i boooli wtedy bardzo, jak mam skurcz to cała macica jest twarda jak kamień od góry do dołu a jak maluszek się wypina to zazwyczaj są miejsca miękkie. Poza tym u mnie przy skurczu odczuwam dość intensywny ból więc nie da się pomylić.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry