reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej. Po seksiku (około 14 stej) miałam skurcze co 15-20 minut (w pozycji siedzącej). Kiedy chodziłam pojawiały się co 10 a nawet co 5 minut. Bardzo bolesne...jak porodowe (wiem bo rodziłam)..Te podczas chodzenia mocniejsze. Trwające 20-40 sekund... Szyjka bez zmian....czyli opuszek palca- choc bardziej zgładzona....
Dodatkowo co chwilkę biegałam do WC myśląc, ze chce mi się grubsza sprawę. Dwa razy poleciało a kolejne sam śluz (sorki za opis)... Chyba organizm się oczyszcza:)
Pociesza mnie fakt, ze w ogóle mam skurcze... w pierwszej ciaży dopiero po przebiciu pęcherza były łaskawe się pojawic...
Martwi mnie tylko to, ze nawet wczoraj czułam, ze szyjka jest coś nie taka...ale myślałam, że normalne...a teraz po większym zgładzeniu jestem w stanie palcem wyczuć coś co wygląda jak To w linku ponizej. Wczesniej tego nie było...moze czuję czop?...a może to jakis dodatkowy kawałek skóry... pewnie nie wypadająca pępowina...bo wody nie odchodzą...
Sorki za linka, opis itp.. ale moze coś doradzicie:)
PS: dookoła tego czegoś palec jest w stanie wejść na opuszek... jakby tego nie było to i dwa palce...
Cervical Poylp | Beautiful Cervix Project

Możliwe jest, ze to polip który był schowany i wyszedł po zgładzeniu szyjki? Jeżeli tak to czy grozi to czymś podczas porodu? ...a może dlatego nie chce się rozwierac?

Ostatnia edycja:
reklama
oho animatki znaczy ,że coś się zaczyna dziać??? zdawaj relację co i jak, pozdrawiam i życzę dużo siłek:)

czy was też bolą piersi tzn. sutki i brodawki? jakoś takie bardzo wrażliwe sa u mnie nawet jak reka przejade niechcacy to lekko mnie bola

Animatki ja nie mam pojęcia, ale jeśli to takie coś jak z linka to kiepsko to wygląda i chyba najlepiej żeby lekarz się wypowiedział.
Ania ja też tak mam i do tego jeszcze są cieplejsze niż reszta ciała. Podobno to normalne.

ania ja jak tak delikatnie się dotknę to je czuje , ale wtedy nabieram ochoty na igraszki :-pi takie dziwne uczucie mnie przechodzi :-p

animatki chyba kolejna nam smska wyślesz że tulisz maleństwo ... takie częste skurcze ,no no ... chyba też poszaleje dzisiaj z moim wieczorkiem :-p:rofl2:

Ja również miałam dziś skurcze co 15 minut później co 10, godzinę później co 20 minut i pozostałam przy swojej normie 2 razy na godzinę. Już przywykłam:-p
Ja już pierwsze s mam za sobą -posprzątaliśmy mieszkanie:-)
jeszcze spacer i seks na deser i będziemy mieli 3 ssss:-)

Ja już sto razy miałam skurcze co 5 minut, ale się wyciszały :)
PRzeczyszcza mnie od tygodni - dziś był rekord. Tak jak dziś jeszcze nie było - też nie robi to na mnie wrażenia już haha :)
Kaliope no ja też miałam przypadkiem całkiem 3 s - tylko shoppingu brakuje :)

Animatki Tobie nie odpisuje bo jesteśmy na bieżąco z rozmową:)

Aneczko a u Ciebie to nie jest działanie tej herbatki z liści malin? na mojej jest napisane, że ona działa na przemianę materii. A teraz przeczytałam, że nie powinno się więcej niż 1 filiżankę dziennie i jak są bolesne i czeste skurcze przepowiadające to odstawić.

Mea raczej nie herbatka bo piję ją dopiero kilka dni, a czyści mnie od 2 tygodni w ten sam sposób więc to nie to. Herbatkę robię słabiutką, po prostu lubię jej smak. Nie wierze w jej działanie typu, ze podczas porodu jest łatwiej. Ale fajnie oczyszcza organizm z toksyn i ma wiele innych dobrych działań - poczytaj sobie :) Ja pije dwie filiżanki dziennie:) Ale już mi się skończyła więc nie będe jej pić:) Dostałam od mamy dwa opakowania takie malutkie i już się skończyły.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry