reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje brodawki są wrażliwe ale boleć przestały. mam raczej tak jak Mońcia- bardzie mnie to rusza w stronę igraszek niż boli. no a igraszek nie ma b po remoncie jesteśmy tak padnięcie że nie ma na nic siły niestety:-( Ania- aneczka ja chętnie bym się tak raz przeczyściła a ty mega zaparcia od tygodnia:-(

reklama
ciężka noc za mną

wczoraj najadłam się bigosu z młodej kapusty, mniam. Rozsądnie nie wzięłam dokładki. No i nie wiem, czy sensacje nocne, to efekt bigosu czy to przepowiadacze (albo i nie przepowiadacze :szok:) Ściskało mi brzuch na 10-15 sek. co 10 min. I tak od 6.00 do 9.00

Ponieważ w 1szej ciąży nie miałam ani jednego skurczu , jestem zagubiona z tymi objawami jak pierwiastka :)

Mam pytanie :) może i głupie, ale ja na prawdę nie wiem.

Czy jak są te skurcze macicy, to czy to cały brzuch boli? w sensie cała macica? Czy np może boleć tylko jakaś część brzusia?

Bo mnie od paru dni łapią takie tak jakby skurcze, kilkusekundowe, ale tylko tak nisko... i nie wiem czy to może Zuz coś tam majstruje czy coś innego? Bo na pewno kuje mnie szyjka, i to już tak konkretnie, jutro się okaże na wizycie czy już zupełnie się skróciła, ale też dziwią mnie te bóle, i nie wiem czy to te przepowiadacze czy o co chodzi...

Edzia, ja Ci nie pomogę, bo też zupełny laik jestem jeżeli chodzi o skurcze:-( z Igorem miałam dopiero na porodówce, ale to krzyżowe...

teraz szyjka kłuje mnie masakrycznie, pojawiają się skurcze (chyba??) i one właśnie sa na dole brzucha, tylko, ze u mnie łączy się to z kłuciem w szyjce i kuźwa już sama nie wiem, czy mam schizy z tymi skurczami, czy one rzeczywiście są:baffled:

ja pierdziuuuu , mogłyby odejść te wody już i sprawa byłaby jasna
:rofl2::rofl2:

Edzia właśnie miałam o to samo pytać. Czy akie kłócie w dole brzucha to skurcze czy raczej musi boleć jak na okres. Bo ja mam raz tak raz tak i sama nie wiem co jest co.

moje przepowiadacze np nie bolą tylko to takie uczucie ogólnego napięcia i napierania w dole brzucha i na odbyt. takie same miałam w poprzedniej ciąży. bolesne zaczęły się dopiero poprzebiciu pęcherza w szpitalu i wylaniu się wód płodowych ale wtedy to konkret tak jak u Wiki krzyżowe :/

Wika, Agulka czyli nie wiemy tak na prawdę na co czekamy :(.
Betunka - takie napięcie właśnie też mam, i na to te magnezy brałam i no-spy. Kurcze jak tu się zorientować czy to już??

Bo ja już na prawdę wczoraj myślałam, że to się zaczyna, albo chociaż przepowiadacze... :/ ehh dziwne...

Może jednak któraś mamuśka wie cuś więcej niż my i zechce się podzielić wiedzą :)??? :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny.. ja skurcze rozpoznaje od razu, a żeby było weselej to jestem w stanie z 5-8 sekundowym wyprzedzeniem wyczaić, że się zbliża - jakoś tak czuję jak od lędźwi ku górze macicy zaczyna promieniować taki "dyskomfort"/napięcie/mały ból, wtedy macica mi cała twardnieje i brzuch w tym momencie staje się taki kwadratowy: http://img802.imageshack.us/img802/8604/20120613071014.jpg

reklama
ja skurczy nie miałam przed odejściem wód, ale MASAKRYCZNIE bolały mnie więzadła w dzień... ruszyć się nie mogłam! potem wróciliśmy do domu - siadłam na kanapie i powiedziałam M. że chyba dziś wyląduję na porodówce i za kilka minut odeszły mi wody :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry