reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Moje brodawki są wrażliwe ale boleć przestały. mam raczej tak jak Mońcia- bardzie mnie to rusza w stronę igraszek niż boli. no a igraszek nie ma b po remoncie jesteśmy tak padnięcie że nie ma na nic siły niestety:-( Ania- aneczka ja chętnie bym się tak raz przeczyściła a ty mega zaparcia od tygodnia:-(

reklama
ciężka noc za mną

wczoraj najadłam się bigosu z młodej kapusty, mniam. Rozsądnie nie wzięłam dokładki. No i nie wiem, czy sensacje nocne, to efekt bigosu czy to przepowiadacze (albo i nie przepowiadacze :szok:) Ściskało mi brzuch na 10-15 sek. co 10 min. I tak od 6.00 do 9.00

Ponieważ w 1szej ciąży nie miałam ani jednego skurczu , jestem zagubiona z tymi objawami jak pierwiastka :)

Mam pytanie :) może i głupie, ale ja na prawdę nie wiem.

Czy jak są te skurcze macicy, to czy to cały brzuch boli? w sensie cała macica? Czy np może boleć tylko jakaś część brzusia?

Bo mnie od paru dni łapią takie tak jakby skurcze, kilkusekundowe, ale tylko tak nisko... i nie wiem czy to może Zuz coś tam majstruje czy coś innego? Bo na pewno kuje mnie szyjka, i to już tak konkretnie, jutro się okaże na wizycie czy już zupełnie się skróciła, ale też dziwią mnie te bóle, i nie wiem czy to te przepowiadacze czy o co chodzi...

Edzia, ja Ci nie pomogę, bo też zupełny laik jestem jeżeli chodzi o skurcze:-( z Igorem miałam dopiero na porodówce, ale to krzyżowe...

teraz szyjka kłuje mnie masakrycznie, pojawiają się skurcze (chyba??) i one właśnie sa na dole brzucha, tylko, ze u mnie łączy się to z kłuciem w szyjce i kuźwa już sama nie wiem, czy mam schizy z tymi skurczami, czy one rzeczywiście są:baffled:

ja pierdziuuuu , mogłyby odejść te wody już i sprawa byłaby jasna
:rofl2::rofl2:

Edzia właśnie miałam o to samo pytać. Czy akie kłócie w dole brzucha to skurcze czy raczej musi boleć jak na okres. Bo ja mam raz tak raz tak i sama nie wiem co jest co.

moje przepowiadacze np nie bolą tylko to takie uczucie ogólnego napięcia i napierania w dole brzucha i na odbyt. takie same miałam w poprzedniej ciąży. bolesne zaczęły się dopiero poprzebiciu pęcherza w szpitalu i wylaniu się wód płodowych ale wtedy to konkret tak jak u Wiki krzyżowe :/

Wika, Agulka czyli nie wiemy tak na prawdę na co czekamy :(.
Betunka - takie napięcie właśnie też mam, i na to te magnezy brałam i no-spy. Kurcze jak tu się zorientować czy to już??

Bo ja już na prawdę wczoraj myślałam, że to się zaczyna, albo chociaż przepowiadacze... :/ ehh dziwne...

Może jednak któraś mamuśka wie cuś więcej niż my i zechce się podzielić wiedzą :)??? :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny.. ja skurcze rozpoznaje od razu, a żeby było weselej to jestem w stanie z 5-8 sekundowym wyprzedzeniem wyczaić, że się zbliża - jakoś tak czuję jak od lędźwi ku górze macicy zaczyna promieniować taki "dyskomfort"/napięcie/mały ból, wtedy macica mi cała twardnieje i brzuch w tym momencie staje się taki kwadratowy: http://img802.imageshack.us/img802/8604/20120613071014.jpg

reklama
ja skurczy nie miałam przed odejściem wód, ale MASAKRYCZNIE bolały mnie więzadła w dzień... ruszyć się nie mogłam! potem wróciliśmy do domu - siadłam na kanapie i powiedziałam M. że chyba dziś wyląduję na porodówce i za kilka minut odeszły mi wody :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry