reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mea to woda, czytałam ze to normalne, organizm magazynuje sobie wodę na czas porodu, potem wszystko schodzi, także bez obaw

A ja dziś rano obudziłam się z koszulą zalaną wręcz od siary, i do tego masakrycznie boli mnie jeden cyc, jest powiększony i twardy. Wlazłam pod prysznic żeby go sobie rozgrzać, ale wielkiej poprawy nie widzę, czy też tak któraś miała? Nie wiem co zrobić żeby sobie nie zaszkodzić

reklama
U mnie jeszcze nie ma dramatu z tym puchnięciem ale ta babeczka od sprzątania jak wczoraj była to mnie zobaczyła i mówi : o a Ty jeszcze nie gotowa do porodu jeszcze Ci trochę zostało ( a to babeczka starsza i z pokolenia co usilnie obserwowało wygląd kobiety i po tym stwierdzali co się dzieje bo jak to kiedyś USG nie było i wizyty lekarskie znacznie rzadziej). No ciekawe. Przed ostatnim porodem też u mnie była i jak mnie zobaczyła to mówi o to już i ja nast. dnia urodziłam :-D. No i własnie po tym stopniu puchnięcia, wyglądzie nosa i brzucha stwierdzała :tak:

Jelsa -nie wiem jak to jest przed porodem i przed pierwszym karmieniem (oddaniem siary) ale wiem tak ogólnie że rozgrzewanie nie uspokaja piersi tylko raczej chłodzenie ale najlepiej chyba jak zapytasz lekarza.

Ostatnia edycja:
ja też czuje się opuchnięta... paluszki jak serdelki , stópki też ... kostka nad stopą (ta od wewnątrz ) nie widoczna , ta z zewnątrz normalna ...
też nagle przytyłam ... :-( w przeciągu tygodnia 2kg :zawstydzona/y: a tak ładnie się trzymała moja waga...ale jeżeli ma to zejść po porodzie w większości to się można nie przejmować ... ;)

Mea to woda, czytałam ze to normalne, organizm magazynuje sobie wodę na czas porodu, potem wszystko schodzi, także bez obaw

A ja dziś rano obudziłam się z koszulą zalaną wręcz od siary, i do tego masakrycznie boli mnie jeden cyc, jest powiększony i twardy. Wlazłam pod prysznic żeby go sobie rozgrzać, ale wielkiej poprawy nie widzę, czy też tak któraś miała? Nie wiem co zrobić żeby sobie nie zaszkodzić

Jelsa słyszałam coś o robieniu okładów z kapusty, tu jest coś na ten temat Ciepłe i zimne okłady na piersi - Ekorodzice.pl

ja też cała opuchnięta, chodzić nie mogę, bo stopy bolą, kostek brak, palce jak serdelki:angry::angry: Z Igorem mialam to samo i to zimą:szok::szok::szok:

Dziewczyny mam to samo. Spuchnięta jestem strasznie:-(. Kostek już nie widać, a jeszcze tydzień temu wyglądałam normalnie. Na wagę już nie wchodzę...nie chcę sie denerwować.

betunka - to niech ta Twoja Pani mnie zobaczy i powie kiedy to nastąpi;-)

Ja też słyszałam, że stłuczone liście kapusty pomagają przy nabrzmiałych piersiach.

Ania-aneczka - nawet w ciąży jesteś szczupła, więc czym ty sie martwisz ślicznotko?:-)

Mea- u mnie z tymi kg tak samo, ale też mysle, że to przez wody płodowe:-p Tak sobie to musismy tłumaczyć.

Ja aż tak jak Wy piszecie to nie mam, tylko dłonie mam tzn palce od dłoni jak serdelki...i boli jak zginam. Tylko u mnie mimo wpierdzielania wszystkiego co pod ręką waga stoi w miejscu. Myślę, że to efekt czyszczenia. Od 2 tygodni mam tę samą wagę

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry