reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a ja przez całą noc miałam skurcze (od 19.30 do 8 rano), mysle ze to byly te przepowiadajace. W pierwszej ciązy urodzilam tydzien po nich, wiec zaczynam sie stresowac... Przypomniało mi sie jak to boli i generalnie zwątpiłam w swoje mozliwosci:(

reklama
Mnie też doły dopadają, stresuję się, czy sobie poradzę z Malutką. Generalnie mam podejście, że porodem się nie stresuję, bo i tak niczego ani nie przewidzę, ani sobie tym strachem nie pomogę. Tylko co będzię, jak już wrócimy?
M. mi wczoraj powiedział, że nie będzie mógł wziąć 2 tygodni urlopu wypoczynkowego, bo mu się tyle nie nazbierało, od 3 miesięcy pracuje w nowej firmie, a w starej co prawda wszystkiego nie wykorzystał, ale ma wpisane w dokumentach, że wykorzystał... Muszę poczytać, jak to jest z tym tacierzyńskim, nastawiłam się, że M. będzie ze mną na początku... No chyba że będzie pracował jakiś czas z domu, ale to też do bani rozwiązanie...

Mońcia, pupui życzę poprawy nastroju!
isis dałaś radę raz to teraz też dasz! No bo kto, jak nie Ty? :-)

charlotte ten urlop tacierzyński mu się należy :) !! Albo niech weźmie chociaż tydzień L4 opieki nad dzieckiem ;) 100% płatny , albo jeżeli jest Twoim mężem to może wziąć zwolnienie na opieke nad Tobą po porodzie też 100% płatne ...
mój B. nie dostanie urlopu... mają sezon i weźmie tylko 2-3 dni .... mam nadzieje żę jakoś to zahaczy o weekend , bo tacierzyński będzie brał jak ja będę do pracy wracać ...

Mońcia, wiem, że tacierzyński się należy, ale myślałam, że teraz weźmie wypoczynkowy, a tacierzyński później..
Ale z tym L4 na mnie też jest to jakieś rozwiązanie! super, dzięki wielkie:-)

no my też własnie tak robimy , ale urlop wypoczynkowy B. weźmie we wrześniu ... po sezonie ...
no i na poród masz coś takiego jak urlop okolicznościowy 2 dniowy - to jest oddzielny od wypoczynkowych ;) tak jak na slub się dostaje i na pogrzeb najbliższych ... więc coś tam pokombinujcie :)

Nam polozna na sr powiedziala, ze najwazniejsze sa wlasnie te pierwsze 2-3 dni po wyjsciu ze szpitala, zeby matka z maluszkiem nie zostala tak nagle sama.
Moj R wzial sobie juz 2 tygodnie urlopu wypoczynkowego chyba od 9 lipca, tak zeby byc tydzien przed terminem i tydzien po ze mna. Ja jednak jakos spekuluje na rozpakowanie 10. Od jakiegos czasu ta data chodzi za mna... Wiec moze sie uda i R bedzie ze mna cale dwa tygodnie! Tym bardziej, ze w Wiedniu nie mamy nikogo z rodziny, a moi rodzice nie wiem jak szybko sa w stanie przyjechac po rozwiazaniu.

Kurczę a mi dzis od rana caly czas brzuch twardnieje nie jest to jakies bardzo bolesne ale się robi twardy jak skała.

Agulka no właśnie mnie zagięłaś ...chyba wprowadziłam charlotte w błąd , przepraszam ...
poczytałam w necie i tylko ciążowe jest 100% i w przypadku jakiś tam wypadków w pracy ... ajjjć :sorry2::zawstydzona/y:

reklama
Justyna to przepowiadacze, ja też je mam, niby maja być bezbolesne, ale jak ścisnie to jest to mało przyjemne, brzuch robi się wtedy kwadratowy, a jak dzidziołek akurat się wypnie to ta skóra go tak mocno opina

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry