Kobietki czy któraś z Was ma opuchnięte wargi sromowe i pochwę? Chciałam sprawdzić czy coś się dzieje innego niż dotychczas, bo nie wiedziałam nawet czego oczekiwać i ledwie włożyłam palec taka jest nabrzmiała, hmmm no i mały dwa dni szalał, aż łzy stawały mi w oczach a dziś dopiero po próbie przekupstwa bananem, jabłkiem i dwoma kosteczkami czekolady od niechcenia pojeździł po brzuchu, choć cała ciążę czułam go o każdej porze dnia i nocy...
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Pogmerałam szyjkę, pokrwawiłam, poszłam na 4 km szybki spacer z męzem i suczką. Bardzo bolało podbrzusze przy każdym kroku. Po powrocie znowu pogmerałam i pokrwawiłam. Dzis wizyta ok 16 stej...
Chciałabym dzis urodzic ale znając mnie to tak łatwo nie pójdzie... jak z Nati... pomimo gmerania...zrobienia 4 cm przenosiłam tydzien i wywoływali;]
PS: gmeranie boli jak diabli... rok po porodzie miałam konizacje i wypalankę szyjki...porobiły się blizny i nie chce się rozwierac paskuda tak jak wcześniej
Chciałabym dzis urodzic ale znając mnie to tak łatwo nie pójdzie... jak z Nati... pomimo gmerania...zrobienia 4 cm przenosiłam tydzien i wywoływali;]
PS: gmeranie boli jak diabli... rok po porodzie miałam konizacje i wypalankę szyjki...porobiły się blizny i nie chce się rozwierac paskuda tak jak wcześniej
Ja tak mam....takie wielkie i opuchnięte A dziecko mniej się rusza ponoć przed samym porodemKobietki czy któraś z Was ma opuchnięte wargi sromowe i pochwę? Chciałam sprawdzić czy coś się dzieje innego niż dotychczas, bo nie wiedziałam nawet czego oczekiwać i ledwie włożyłam palec taka jest nabrzmiała, hmmm no i mały dwa dni szalał, aż łzy stawały mi w oczach a dziś dopiero po próbie przekupstwa bananem, jabłkiem i dwoma kosteczkami czekolady od niechcenia pojeździł po brzuchu, choć cała ciążę czułam go o każdej porze dnia i nocy...
kaliope -to zupełnie normalne jakieś dziewczyny już wcześniej pisały że tak mają i ja też tak mam - o wiele bardziej niż w poprzedniej ciąży no normalnie taka napuchnięta i wrażliwa na dotyk poducha a do tego żylaki sromowe wyskoczyły ale to podobno po porodzie od razu schodzi.
mea-84
Fanka BB :)
Ronya ja pytałam w aptece u siebie to panie stwierdziły, że z czystym sumieniem to tylko rozgrzewanie mogą mi polecić, bo wszystkie maści i żele zawierały jakieś składniki, które mogły być szkodliwe dla dziecka, tylko to był koniec I albo początek II trymestru. U mnie podziałało właśnie rozgrzanie tego miejsca. Może spróbuj zacząć od ciepłego prysznica. Złapało mnie w nocy i dzięki takiej kąpieli jakoś dotrwałam do rana :-)
Kaliope moja mała jak do tej pory wariowała w zasadzie cały czas, tak wczoraj aż się bałam, że coś z nią nie tak bo się strasznie mało ruszała wieczorem (chyba ze 2 godziny nic) i musiałam ją troszkę męczyć. A opuchlizna na dole w pełni.
Kaliope moja mała jak do tej pory wariowała w zasadzie cały czas, tak wczoraj aż się bałam, że coś z nią nie tak bo się strasznie mało ruszała wieczorem (chyba ze 2 godziny nic) i musiałam ją troszkę męczyć. A opuchlizna na dole w pełni.
Kaliope mi gin powiedziala już na poprzedniej wizycie że młodzieniec jest już duży i będzie się mniej ruszać a gdyby zdażył się dzień że wogóle go nie czuje to mam począsnąć brzuchem i polożyć się, jak nie ruszy się 4 razy w ciągu godziny to do szpitala na KTG z spakowaną torbą. A wczoraj też miał dzień leniuszka, dzisiaj nadrabia. Możw mała się zmęczyła i odpoczywa.
a objawy tam mam takie same jak Ty, ale na wizycie gin niec nie mówiła że to coś złego.
a objawy tam mam takie same jak Ty, ale na wizycie gin niec nie mówiła że to coś złego.
Kaliope moja malutka też całą ciąże była bardzo aktywna i ruchy z kopniaczkami miała mocne. Teraz nie ma już miejsca i bardziej czuję pukanie czy przesuwanie. We wtorek stresowała mnie strasznie bo była cichutka i nie mogłam jej w zaden sposób obudzić. Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że jak nastepnym razem bede tak miała i po 3 godzinach mimo budzenia nic nie będę czuła to mam czym prędzej jechać na ktg lub szpitala i sprawdzić tętno maluszka. Na tym etapie trzeba już mocno tego pilnować.
Cześć dziewczyny!
Mam pytanko. Dziś była u lekarza "pogmerał" trochę posprawdzał i powiedział że wszystko jest ok. Ale teraz zauważyłam u siebie śluz zachodzący krwią. Czy to normalne? Troche bardziej pobolewa mnie brzuch tak jak na okres. Normalnie to mnie boli zazwyczaj w nocy a teraz mnie tez złapało. Nie wiem czy coś z tym robić czy czekać?
Mam pytanko. Dziś była u lekarza "pogmerał" trochę posprawdzał i powiedział że wszystko jest ok. Ale teraz zauważyłam u siebie śluz zachodzący krwią. Czy to normalne? Troche bardziej pobolewa mnie brzuch tak jak na okres. Normalnie to mnie boli zazwyczaj w nocy a teraz mnie tez złapało. Nie wiem czy coś z tym robić czy czekać?
reklama
Dziękuję Dziewczyny! Trochę mnie uspokoiłyście poczekamy co się będzie działo. Na razie wszystko bez zmian. Brzuch pobolewa, ale i malutka w brzuszku tańcuje:-) zobaczymy jak rozwinie sie sytuacja. Lekarz mi powiedział, że poród już sie zbliża, ale chyba nie miał na myśli, że dziś
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: