reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kobietki czy któraś z Was ma opuchnięte wargi sromowe i pochwę? Chciałam sprawdzić czy coś się dzieje innego niż dotychczas, bo nie wiedziałam nawet czego oczekiwać:-D i ledwie włożyłam palec taka jest nabrzmiała, hmmm:dry: no i mały dwa dni szalał, aż łzy stawały mi w oczach a dziś dopiero po próbie przekupstwa bananem, jabłkiem i dwoma kosteczkami czekolady od niechcenia pojeździł po brzuchu, choć cała ciążę czułam go o każdej porze dnia i nocy...

reklama
Pogmerałam szyjkę, pokrwawiłam, poszłam na 4 km szybki spacer z męzem i suczką. Bardzo bolało podbrzusze przy każdym kroku. Po powrocie znowu pogmerałam i pokrwawiłam. Dzis wizyta ok 16 stej:)...
Chciałabym dzis urodzic ale znając mnie to tak łatwo nie pójdzie... jak z Nati... pomimo gmerania...zrobienia 4 cm przenosiłam tydzien i wywoływali;]

PS: gmeranie boli jak diabli... rok po porodzie miałam konizacje i wypalankę szyjki...porobiły się blizny i nie chce się rozwierac paskuda tak jak wcześniej:)

Kobietki czy któraś z Was ma opuchnięte wargi sromowe i pochwę? Chciałam sprawdzić czy coś się dzieje innego niż dotychczas, bo nie wiedziałam nawet czego oczekiwać:-D i ledwie włożyłam palec taka jest nabrzmiała, hmmm:dry: no i mały dwa dni szalał, aż łzy stawały mi w oczach a dziś dopiero po próbie przekupstwa bananem, jabłkiem i dwoma kosteczkami czekolady od niechcenia pojeździł po brzuchu, choć cała ciążę czułam go o każdej porze dnia i nocy...
Ja tak mam....takie wielkie i opuchnięte:dry: A dziecko mniej się rusza ponoć przed samym porodem:tak:

kaliope -to zupełnie normalne jakieś dziewczyny już wcześniej pisały że tak mają i ja też tak mam - o wiele bardziej niż w poprzedniej ciąży no normalnie taka napuchnięta i wrażliwa na dotyk poducha a do tego żylaki sromowe wyskoczyły ale to podobno po porodzie od razu schodzi.

Ronya ja pytałam w aptece u siebie to panie stwierdziły, że z czystym sumieniem to tylko rozgrzewanie mogą mi polecić, bo wszystkie maści i żele zawierały jakieś składniki, które mogły być szkodliwe dla dziecka, tylko to był koniec I albo początek II trymestru. U mnie podziałało właśnie rozgrzanie tego miejsca. Może spróbuj zacząć od ciepłego prysznica. Złapało mnie w nocy i dzięki takiej kąpieli jakoś dotrwałam do rana :-)

Kaliope moja mała jak do tej pory wariowała w zasadzie cały czas, tak wczoraj aż się bałam, że coś z nią nie tak bo się strasznie mało ruszała wieczorem (chyba ze 2 godziny nic) i musiałam ją troszkę męczyć. A opuchlizna na dole w pełni.

Kaliope mi gin powiedziala już na poprzedniej wizycie że młodzieniec jest już duży i będzie się mniej ruszać a gdyby zdażył się dzień że wogóle go nie czuje to mam począsnąć brzuchem i polożyć się, jak nie ruszy się 4 razy w ciągu godziny to do szpitala na KTG z spakowaną torbą. A wczoraj też miał dzień leniuszka, dzisiaj nadrabia. Możw mała się zmęczyła i odpoczywa.

a objawy tam mam takie same jak Ty, ale na wizycie gin niec nie mówiła że to coś złego.

Kaliope moja malutka też całą ciąże była bardzo aktywna i ruchy z kopniaczkami miała mocne. Teraz nie ma już miejsca i bardziej czuję pukanie czy przesuwanie. We wtorek stresowała mnie strasznie bo była cichutka i nie mogłam jej w zaden sposób obudzić. Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała, że jak nastepnym razem bede tak miała i po 3 godzinach mimo budzenia nic nie będę czuła to mam czym prędzej jechać na ktg lub szpitala i sprawdzić tętno maluszka. Na tym etapie trzeba już mocno tego pilnować.

Cześć dziewczyny!
Mam pytanko. Dziś była u lekarza "pogmerał" trochę posprawdzał i powiedział że wszystko jest ok. Ale teraz zauważyłam u siebie śluz zachodzący krwią. Czy to normalne? Troche bardziej pobolewa mnie brzuch tak jak na okres. Normalnie to mnie boli zazwyczaj w nocy a teraz mnie tez złapało. Nie wiem czy coś z tym robić czy czekać?

Mi lekarz powiedział, że jak odejda wody, albo zaczne krwawić, to mam odrazu jechac na IP,a nie do niego, bo to poczatek porodu, albo jakiejs infekcji. Patrzac na Twój tydzień, pewnie sie zaczyna. :-D

reklama
Dziękuję Dziewczyny! Trochę mnie uspokoiłyście:tak: poczekamy co się będzie działo. Na razie wszystko bez zmian. Brzuch pobolewa, ale i malutka w brzuszku tańcuje:-) zobaczymy jak rozwinie sie sytuacja. Lekarz mi powiedział, że poród już sie zbliża, ale chyba nie miał na myśli, że dziś:baffled:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry