reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
brzucholek mocniej daje o sobie znac:) jak na @:)
Czuję się jak nowicjuszka...hehehe. Pierwszy poród wywoływany w 3,5 godziny. Teraz nie wiem czego się spodziewac:).. Może to tylko objawy przepowiadające..a może nie:)... Ciekawe jak szybko pójdzie Ten drugi raz;)
Nie wiem co do szpitala spakowac..hehehe
Musze poczytac na forum

reklama
Ja spakowałam torbe ...i sama jej nie uniosę...strasznie dużo mi tego wyszło.
Powodzenia w pakowaniu:) Coś czuję ,że zaraz powitamy kolejną forumową królewnę;)

Dziewczyny ratujcie - co to może być? Mam okropny ból karku promieniujacy do potylicy. Boli przy każdym ruchu, ból podobny do skurczu. Wczoraj pobolewało, ale myślalam że źle spałam i przejdzie. No ale dziś w nocy masakra a rano głowy z poduszki nie mogłam podnieść. W necie za bardzo nic nie mogę znaleźć, boję się stosować jakieś maści typu ketonal, mój lekarz rodzinny jest beznadziejny, a ginekolog raczej nie od tego.
Miałyście kiedys taki problem? Wydaje mi się że to jakby mega skurcz, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić :-(. Urazu żadnego nie było, ani nic, więc skąd?

Ronya... współczuję ale nie mam pojęcia co moze Tobie być...
Mnie tak męczyło po naciągnięciu ścięgna w nocy, pomogła ciepła kąpiel i termofor:)

Ja też ostatnio apetyt mam za dwóch.. Masakra. No i bóle podwozia tez ma. dobrze że jesteście. Zawsze można się dowiedzieć że te objawy to norma:)
Ronya a może cię zawiało gdzieś?
Animatka kciukasy za ciebie!

Kaliope mam identyczne objawy przy szyjce, kłucie taki nacisk i ciągnięcie. Mam wrażenie, że już mi sie sporo skruciła, dziś sie okaże po wizycie.

Wydaje mi sie że te truskawki to były pryskane. Bo skoro nikt z Was nie miał wcześneij uczulenia to dziwne ze wszyscy się drapią.

Ronya spróbuj jakiś okładów. I myślę, że te maści to raczej dziecku nie zaszkodzą. Może jednak pomoże.
animatki też miałam ostatnio takie bóle przez 2-3 dni, ale dużó lżejsze niż porodowe skurcze i minęły. Ale u mnie niech jeszcze sie nei rozkręcająprzez jakieś 2-3 tyg;-).

A co do bóli podwozia, to dziś troche do auta podbiegłam, bo lunęło strasznie, i poczułam taki ból że juz myślałam, że rodze:-D. Teraz siedze i się nie ruszam, bo sobie chyba wszystko ponaciągałam.

Ronya ciepły prysznic i gorące okłady. Ja tak miałam w 3 czy 4 miesiącu i absolutnie w aptece odradzili mi wszystkie maści. U mnie bardzo pomogły żelowe kompresy.

reklama
Czy Was też boli głowa jak macie zgagę, czasem dostaję takiej, że aż mi się słabo robi, do tego ucisk z tyłu głowy... wystarczy stanąć do pionu i przechodzi ale jak jestem w pionie to brzuch twardnieje i mała naciska na szyjkę więc tak źle i tak niedobrze ;(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry