reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a macie takie dziwne wrażenie czasami , np ja mam to teraz , siedze sobie na kanapie , na nogach mam laptopa i nie czuje w ogole żebym miała brzuch :p tak jakbym miała płaski...aż muszę dotknąć sprawdzić czy on tam jest , i tak samo mam jak się położe na plecach i nic mała nie pełza to tak samo pod kołdrę ręke wsadzam sprawdzić czy brzuch jest ... a czasami to mam wrażenie że jestem tylko jednym wielkim brzuchem na takich kaczych łapach ;-) dziwne to jest uczucie mam je od niedawna....

a co do bóli okresowych to mam , i mam jeszcze takie jakby mi ktoś nóż wbijał pod brzuchem , albo w samą szyjkę jakby mi ktoś wkładał taki sztylet...i po chwili przechodzi.....

reklama
Ja mam tak samo Mońcia, też mam wrażenie że nie mam brzucha wogóle...

I w szyjce też kłuje jakby gwoździe mi ktoś wbijał... Niestety nie wiem jaka mam ja długą i czy sie skraca, bo tu nie sprawdzaja. Zatrudniłam chłopaka żeby to wybadał... Powiedział, że ciężko cokolwiek stwierdzic, ale tam nic nie ma co by było szyjka, czy ja przypominało. Jest miękko i tylko jakby troche takiej skóry.

właśnie , widzisz Pupui ja dzisiaj idę do lekarza to mi moze już tą szyjkę sprawdzi , bo też nie wiem jak ona tam się teraz ma .... chyba taki zwykły człowiek śmiertelnik nie jest w stanie stwierdzić szyjki :p ale chłopakowi na pewno misja się podobała , też mojego chciałam wczoraj poprosić :-D ale zrezygnowałam :-p

Dziewczyny mam jeszcze pytanie bo od kilku dni zauważyłam takie pulsowanie w dole brzucha, coś niby jak czkawka takie równomierne uderzenia ok 30 i cisza. Tylko, że jak do tej pory mała miała czkawkę to falował mi cały brzuch a teraz w sumie brzuch się nie rusza tylko czuję w środku takie uderzenia, bardzo równe, macie coś takiego?

awipa u mnie czkawka tak przechodziła cały czas .... raz może mi brzuch falował a raczej pulsował ... więc myśle że to czkawka normalnie ;-)

Awipa ja mam to samo od jakiegoś tygodnia. Takie pulsowanie brzucha trwające dosyć długo a reszta brzucha się nie rusza. Plus masakryczna zgaga i kłucie w szyjce jakby ktoś szpilki wbijał. Bóle podbrzusza jak na @ tylko przy chodzeniu. Za to dzisiaj sparzyłam sobie brzuch rosołem podczas gotowania :-( Nie tak ostro jak Patra, ale się troszkę zdenerwowałam na siebie :zawstydzona/y:

ja z dolegliwości w 9 mies. mam zgagę, zwłaszcza wieczorami, fuj. Nie miałam nigdy takich atrakcji

i wkurza mnie, że mi wszystko leci z rąk. Nie podnoszę, jak wrócą ze szkoły i pracy to mi podnoszą :)

jak wstaję milion pięćset razy na siusiu w nocy, to bolą mnie pachwiny

i normalnie już nie mogę na tym lewym boku. Tulę się do tego rogala i jest mi masakrycznie gorąco. Dziękuję za uwagę :)

Widze ze kazda ma cośśś:( a to zgaga a to klucie itp...:( juz nie dlugo dziewczyny:) ja tez mam klucia jakby mi sztylet wbijali. dzis w nocy maly szalal chyba do 1 a potem mialam skurcze. wzielam no spa bo juz mi lzy same lecialy tak mi zle bylo i przeszlo:)
ale za to siku co godzina:) te siku i skurcze przyzwyczaja nas do nocnego wstawania do maluszkow:) pozdrawiam i zycze wyspanych nocy i nie klucia:):-D:-D:-D

pochwaliłam się, że nie mam tych "okresowych" bóli i proszę bardzo: dziś się zaczęły...
Chyba sobie wmówiłam :)

reklama
taa to kłucie jest straszne, tak jakby Maluszek od środka wbijał paznokcie:-D

ja jeszcze strasznie sie pocę... w nocy wstaję mokra:baffled::baffled:

no i te popuchnięte palce, nic nie można zrobic :dry::dry:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry