reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Na sr mówili, że jak brzuch jest twardy przez długi czas to nie jest to skurcz tylko efekt zmęczenia i trzeba położyć się i odpocząć i powinno minąć.
Mnie ostatnio na szczęście skurcze nie dokuczają bardzo. Czasem mam bóle okropne, takie jak na okres, ale nie twardnieje mi w tym czasie brzuch, więc nie martwię się aż tak bardzo ;-)

reklama
A ja ostatnio zaczęłam mieć problem z kręgosłupem. Pobolewa dość mocno jak jestem zmęczona i nie mogę się wtedy ruszać.. brzuch twardnieje ale faktycznie jak jestem zmęczona albo jestem na długim spacerze.

Oj u mnie też już się zaczyna, co jakis czas pobolewanie twardnienie, a najgorsze jest to że dzidzia niby ułożona głowką do dołu a non stop czuje na dole kuksańce i najgorsze te po pęcherzu

zgadzam się z twilight . nie każde twardnienie to skurcz.. jak miałam podpięte ktg i czułam że mi brzuch się napina to się modliłam żeby to nie skurcze i rzeczywiście nic nie pokazywało.

ja często mam twardnienia brzucha ale to czuć wtedy własnie coś twardego może to głowka może to pupka
i jak odpocznę to przechodzi
niestety już nie dam rady dłuzej tak łazić
cięzko mi tak jest ale to nic ciąża nie trwa wiecznie jak u słonia :-D

mi samo twardnienie brzucha nie pzeszkadza az tak... Ja dalej narzekam na ucisk na pecherz - i nie chodzi mi tutaj o to, ze siku musze co chwile, bo do tego przywyklam... Teraz to jest duzo okropniejsze, bo czuje jakby mi go wykrecalo i sie wytrzymac nie da.. Potrafi zakluc do tego stopnia, ze zimny pot mnie oblewa i musze kucnac.. Z domu sie nie da nigdzie dalej ruszyc, eh...

A dziewczyny zaobserwowalyscie moze w nocy, ze macie skurcze? Takie jakby na okres ? Ja mam je od jakiegos czasu, a dzisiaj polaczyl sie z kluciem wlasnie i to taaak dosyc mocno juz bylo, ze az krzyknelam... :baffled:
Macie tez tak moze ?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry